Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Undercover #8

op 19 april 2018 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. De meeste mensen pakken een boek op als de cover hen bevalt of omdat ze de schrijver kennen. Als Club van Scifi/Fantasy gaan we graag even undercover en onderzoeken of dit ook waar is..

Wat als je juist eens niet wist hoe het boek uitzag? Wat als je alleen de tekst mag lezen op de achterkant? Zou je het boek dan toch interessant genoeg vinden om te lezen? Het voelt een klein beetje als een blind date: nog voordat je op uiterlijk mag oordelen, kijk je eerst naar de inhoud. En omdat we in tijden van Tinder leven (er moet keuze zijn) en het donderdag is, laten we je kennis maken met drie leuke potentiëlen. Zou je één van deze drie boeken willen lezen op basis van alleen de tekst? Naar welke zou jouw voorkeur uit gaan en waarom? Wij stellen graag uit de categorie sf/fantasy aan jullie voor:

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpgAls Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.
Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden, theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossingen vindt, begint met langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen. Maar sommigen kunnen niet stoppen met zoeken naar antwoorden.

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg Na een voorjaarsstorm vindt Llewellyn, de oudste zoon van de koning van Gwynedd, op het strand voor Môn een bewusteloze man. Llewellyn laat hem verzorgen em als de vreemdeling bijkomt, maakt hij een wel heel bijzondere indruk op hem.

Wie is Garth eigenlijk? Is hij een tovenaar, of toch niet? Wat willen tovervrouw Arzhela en opperdruïde Raghnall van hem?
Wat drijft Llewellyns jaloerse broer Bor en zijn magiër Kerwin? En welke rol spelen de elfen en goden in het verhaal?

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

Drie huurlingen, Grim, Grijs en Thoreld zijn op de vlucht voor een eeuwenoud kwaad en in hun kielzog sneuvelen profetieën en escaleren lang sluimerende conflicten.
Met een huiveringwekkend gekraak richtte het dode lichaam van de oude koning Torazan zich op en sprak tegen de drie huurlingen: 'Hoed u voor het Afwezige Licht!' Een kille wind stak op en de koning begon langzaam te verkruimelen tot er alleen nog een hoopje as, botten en wat stukjes eeuwenoude kleding op de troon lagen. Het werd onnatuurlijk stil en bij het flakkerende lamplicht wachtten de drie mannen tot er nog iets gebeurde. Dat duurde enkele minuten tot Grim ongeduldig werd. 'Nou, dat lijkt me duidelijk,' zei hij. 'Nu zitten wij hier in dit hol in plaats van hij.'

Ben je iemand die alles eerst graag tot op de bodem uitzoekt voordat je overstag gaat, dan mag je uiteraard googlen. Er zijn immers mensen die ook iemand eerst natrekken, maar een verrassing is het dan niet meer...



Reacties op: Undercover #8

Meer informatie