Van kind tot volwassene

op 03 oktober 2018 door

Vandaag start de Kinderboekenweek en dus kijken we vandaag naar jeugdboeken! Genoot je als kind altijd erg van verhalen over weerwolven? Wat lees je dan nu? Of, voor wie kinderen heeft, hoe kun je samen genieten van je favoriete fantasywezens? Veel fantasywezens en thema's komen gelukkig in boeken voor alle leeftijdscategorieën voor. Vandaag presenteren we drie boeken per thema: een jeugdboek, een YA-boek en een boek voor volwassenen. Veel leesplezier!

Draken

5df11e7d82d474826cd6388b7016ca1e.png

Altijd al voor een draak willen zorgen? In het humoristische jeugdboek De jongen die draken kweekte  leer je hoe dat moet. Als young adult kun je die vaardigheden verder toepassen in Zij die hoort. Tot dan toe was het nog even schrikken dat er draken bestonden, die zomaar ineens uit een vrucht gekropen kwamen of voor je raam stonden, maar als volwassene kijk je daar niet meer van op. Dat er draken midden tussen de mensen leven, wist je allang. Met al je ervaring kun je makkelijk Drakenhoeder worden. Maar pas op: Naarmate je zelf ouder wordt, worden de draken ook een stuk veeleisender... (maar laat de banner je vooral niet afschrikken!)

Heksen

37ff3295d1da0872187d16d1834f113c.png

Merel is een hopeloze heks en het kost haar moeite om zich op de Heksenschool te handhaven. Als kind is dat misschien nog niet zo'n probleem, maar als adolescent wordt er toch wat beter toverwerk van je verwacht. Zeker als The secret circle overgenomen wordt door kwade geesten, is er geen ruimte voor wat kunst- en vliegwerk. Ben je volwassen geworden en een volleerd heks? Dan is het tijd voor Allerzielen.

Koning Arthur

4aa222e14e0b48f8e5a368366d1bfb33.png

De zienersteen is een leuke kennismaking met koning Arthur voor de jeugd. De jongen Arthur krijgt een steen waarmee hij honderd jaar terug in de tijd kan kijken en een jongen ziet met dezelfde naam. Ze blijken steeds meer overeenkomsten te hebben. Voor young adults is De stem van de zee een interessante hervertelling van koning Arthur. Alleen nu zitten we in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt. Wil je dat gevoel van magie vooral vasthouden? Ook in het meer volwassen Nevelen van Avalon kom je voldoende magie tegen!

Mummies

d28faeb72f64722643232f32c562ef5f.pngLekker griezelen, dat kon als kind al goed met de Kippenvel-boeken. In De vloek van de farao komen de mummies in een piramide ineens tot leven. Als adolescent hoef je die piramide nog niet uit, want met The red pyramid kun je nog vrolijk even doorgriezelen. Echt ingewikkeld wordt het pas als volwassene. Want in The jewel of the seven stars wordt je meegetrokken in een plot om een mummie weer tot leven te wekken.

Tijdreizen

ac24c0d0646d75ccc6a21897008e86a6.png

Als kind wordt je nog wel eens meegesleept op van die semi-gezellige familieuitjes. Soms gaat dat helemaal mis en maak je ineens in je eentje een Reis door de tijd met een tijdcapsule, waarna je het, wederom in je eentje, tegen boze dino's op moet nemen. Gelukkig heb je naarmate je ouder wordt meestal iets meer over het al dan niet meegaan met familie uitstapjes te zeggen. Wil je nog helemaal niet volwassen worden? Met de tijdloops in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine kun je wel even (lees: een jaar of 80!) adolescent blijven. Wie een iets avontuurlijker leven voor ogen heeft, kan ook van loop naar loop gaan en zo heen en weer door de tijd reizen. Ben je per ongeluk buiten de loop terecht gekomen en toch volwassen geworden? De laatste magiër is nu hét boek voor jou. Kun je toch nog even blijven tijdreizen.

Tovenaars

d72533e62cb7fe7af3f578f85d029ef9.png

We wilden eigenlijk drie keer Harry Potter noemen, tenslotte is Harry Potter geschikt voor (bijna) alle leeftijden, maar we wilden jullie de andere leessuggesties niet onthouden. Een serie over tovenaarsleerlingen die bestemd is voor nog wat jongere kinderen, zijn de boeken over Septimus Heap. Net als Harry Potter bestaat deze serie uit zeven delen, beginnend met Magiek. Deze serie heeft ook een Voldemort, maar dan aangepast voor het jongere kind: de boosaardige Duystere tovenaar DomDani. Nog niet genoeg gelezen over tovenaarsleerlingen? Voor volwassenen is De verborgen universiteit van Natalie Koch een spannende serie.

Vampieren

fc4b96c431130afc44e58712a0303569.png

Terwijl je opgroeit, groeit je favoriete vampier met je mee. Eh, nee! Want terwijl jij ouder wordt, blijft De kleine vampier voor altijd 13. Gelukig is daar de Cullen-familie uit Twilight, die onderdak biedt aan vier vampier adolescenten. Daar kun je nog wel een aantal jaar mee optrekken en dat is met deze knuffel-vampieren nog relatief veilig ook. Is het je gelukt om volwassen te worden zonder gebeten te zijn? Pak dan Dagboek van een onsterfelijke erbij.

Weerwolven

ea149b71e4442538ef9e18edbac04801.png

Wat als je als kind ontdekt dat je een weerwolf bent? Het overkomt Dolfje Weerwolfje. Dolfje is een schattig weerwolfje waar je wel bevriend mee moet worden! Als young adult is die jongen in Huiver echt super aantrekkelijk en voor je het weet ben je verliefd, jawel, op een weerwolf. Naarmate we ouder worden raken we echter onze openheid voor hen die anders zijn langzaam aan kwijt en is het niet best meer voor je als je een weerwolf bent. In De laatste weerwolf zijn inmiddels bijna alle weerwolven vermoord. Wat als jij nou net die laatste bent? Het is maar te hopen dat dit niet jouw laatste boek wordt!Reacties op: Van kind tot volwassene

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken