Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verhalenwevers: een tipje van de sluier

op 11 juni 2017 door

Je brainstormt wat, van het een komt het ander: een fantastisch idee is geboren! De SFF-10 Spot vroeg zich af hoe ze de Nederlandse fantasy onder de aandacht kon brengen en kon stimuleren.

Een brandnieuw idee

Fantasy.... horror... sf.... We kunnen er - net als jullie - geen genoeg van krijgen! In de Hebban SFF Spot bespreken we vaak buitenlandse fantasy. Het aanbod lijkt wel onbeperkt tegenwoordig, te veel prachtige boeken, te weinig tijd. En natuurlijk delen we de pareltjes die we tegenkomen maar al te graag met jullie.
In al het buitenlandse geweld zouden we zomaar over het hoofd zien dat ook Nederland een hoop talent herbergt. Talent, dat inmiddels steeds vaker de weg naar publicatie weet te vinden. Wie kent niet grootheden als Kim ten Tusscher, Thomas Olde Heuvelt, Natalie Koch?

Ons landje herbergt nog veel meer schrijvers die prachtige verhalen schrijven. Juist die geven we hier graag de aandacht die ze verdienen, want het is toch jammer dat goede auteurs hun lezers niet bereiken, alleen maar omdat ze onbekend zijn bij het grote publiek! Natuurlijk halen we nog steeds van ver wat lekker is, maar we trakteren jullie natuurlijk ook graag op de lekkere hapjes van om de hoek.
De vraag is, hoe doe je dat als mensen nog maar net bezig zijn en bijvoorbeeld de belangrijkste schrijfwedstrijden winnen, of hele mooie verhalen in tijdschriften publiceren, maar nog geen roman op hun naam hebben staan? We staken de koppen bij elkaar.
Dat doe je door die schrijvers zelf een podium te geven! Zo kregen we het idee van een vervolgverhaal, een heel spontaan interactief gebeuren waarin iedere twee weken een auteur een aflevering van het vervolgverhaal voor zijn rekening neemt. Een idee was geboren, en we hebben dit gedoopt met de volgende naam:

Verhalenwevers

Er is heel veel talent aanwezig in ons land, veel verbeeldingskracht. We sturen de auteurs dan ook aan het werk met alleen deze opdracht: vul het verhaal op zo'n manier aan dat dit de al lopende verhaallijnen logisch voortzet en spannend, grappig, ontroerend voor jullie lezers is.
Omdat een verhaal niets is zonder lezers, willen we jullie vragen om in de comments te reageren. Vertel wat je van het verhaal vindt, hoe je denkt dat het verder zal gaan en zelfs, hoe je zou willen dat het verder zal gaan. Wie weet worden de auteurs die een bijdrage leveren wel geïnspireerd door jullie suggesties.
Spannend wat dat zal opleveren!
Iedere editie stellen we allereerst de auteur kort aan jullie voor. Vervolgens is het genieten van wat deze auteur neerzet voor jullie, de lezer!

Knallende vuurdoop

Voor de eerste editie hebben we niemand minder dan Roderick Leeuwenhart bereid gevonden. Roderick schreef al een goed ontvangen romanreeks en won de laatste editie van de Harland Awards Verhalenwedstrijd. Hij zal ons verrassen met de opening. Het enige wat we weten, is dat hij een stuk zal aanleveren dat binnen de genres sciencefiction, horror of fantasy zal passen.

Iedere twee weken zal op zondag een aflevering verschijnen. We houden nog even geheim welke auteurs we verder wisten te strikken, maar één ding beloven we jullie alvast: het wordt mooi! We hebben zowel jong, aankomend toptalent als enkele hele populaire auteurs bereid gevonden een editie voor hun rekening te nemen. Auteurs die heel enthousiast waren om zich aan dit idee te verbinden. Wat ze voor ons zullen schrijven, dat weten we nog niet, dat blijft iedere keer opnieuw ook voor ons een verrassing.

Wij als team zien hier erg naar uit.  Jullie als lezers ook? En welk jong, gevorderd of gedoodverfd Nederlands fantasytalent mogen we echt niet over het hoofd zien? Welke auteur mogen we niet missen om van dit feuilleton een geslaagd experiment te maken? Laat het ons weten in de comments en wie weet lukt het ons deze schrijver uit te nodigen, zodat jij een gloednieuw stuk van je favoriete auteur kunt lezen!

Volgende week zondag komt de eerste aflevering van Verhalenwevers online.Reacties op: Verhalenwevers: een tipje van de sluier

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Roderick Leeuwenhart

Roderick Leeuwenhart

Roderick Leeuwenhart (1983) schrijft voornamelijk sciencefiction, met uitstapjes...

Kim ten Tusscher

Kim ten Tusscher

Schrijver van fantasy en lezer van alle genres om het spannend te houden.

Natalie Koch

Natalie Koch

Natalie Koch (1966) studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en we...

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Baudelet Olde Heuvelt (Nijmegen, 1983) is een Nederlandse auteur. Zijn we...