Wat lees je NA .....Harry Potter?

op 05 april 2017 door

Was je ook zo onder de indruk van Harry Potter in de vorige eeuw? Moest je ook een traantje wegpinken na de dood van Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus? Steunde je ook huis Griffoendor in de strijd van Zweinstein? Vink je nu 3x ja? Grote kans dat je een echte fan bent van de boeken van J.K. Rowling!

Mocht je nu een grote leegte voelen na al die magische boeken of misschien al wat volwassener zijn geworden in je leeskeuzes, dan helpen wij je graag mee om je volgende boek te kiezen. De Club van Scifi/Fantasy heeft vandaag 10 boekentips voor jullie uit de hoed getoverd. Let the magic begin!

#1 De magiërs - Lev Grossman

780df9d9d4531bd53ad394d347e093cf.jpgEen opwindende, originele roman voor volwassen Potterlezers over een jongeman die naar een magische academie gaat in New York en magie wil bedrijven in de grotemensenwereld.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Het is net Harry Potter, maar dan voor volwassen lezers.

#2 Allerzielen trilogie- Deborah Harkness

1d177066f2ae95d4e4fc276478c1a1fa.jpgEen verloren manuscript, een ontluikende heks en een relatie met een vampierengeneticus in een Oxfordiaanse universiteit.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Het zou zo maar eens een toekomstvisie voor een volwassen Hermelien kunnen zijn.

#3 Kompas naar het noorden (Noorderlichttrilogie) - Phillip Pullman 

4636bbb71037301d25895a19d9fa7e07.jpgIn Het Gouden Kompas ontmoeten we Lyra. Ze is opgegroeid zonder haar ware identiteit te kennen en leeft in een wereld die op die van ons lijkt, maar er zijn huiveringwekkende verschillen. Zo raakt ze betrokken bij de ontvoering van kinderen die worden gebruikt voor experimenten in de poolstreek. Achtervolgd, verraden en meer dan eens aan zichzelf overgeleverd, leert Lyra hoe ze met het gouden kompas om moet gaan.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Om toch nog even in de jeugdige sferen te blijven. Ook hier speelt een weeskind met een bijzonder totemdier de hoofdrol en wordt er gestreden met magische krachten tussen Goed en Kwaad.

#4 Carry on- Rainbow Rowell (Engels)

24859116d4473e664f24e554691ede36.jpgSimon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je 's werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Een soort parodie op Harry Potter van Zweinstein, in dit geval Simon Snow van Watford School of Magicks.

#5 Heksenjacht- Gabrielle Charbonnet/ James Patterson

1439edc07217ff71cbb416b49a3ef0c5.jpgBroer en zus Whit en Wisty worden net als duizenden anderen ontvoerd en beschuldigd als heks en tovenaar. Men mag namelijk niet meer luisteren naar muziek, boeken lezen, kunst mooi vinden en magie hebben aldus het nieuwe regime. Hoe gaan ze het redden?

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Tieners met magische krachten die alles gaan redden. Need I say more?

# 6 De magische universiteit - Nathalie Koch

2d02608dcb2093187204367fd04ebd4f.jpgAls de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie - en waarom?

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Wederom magie op een universiteit. Zweinstein 2.0 in Londen vanuit vrouwelijk perspectief.

#7 De naam van de wind- Patrick Rothfuss

0076c7a9195d2bfe04a2278a5c11bb78.jpgKvothe de legende. Befaamd magiër, berucht dief, meestermusicus en moordenaar. Van zijn jeugd met een groep muzikanten, zijn leven als bedelaar, tot de periode waarin hij een leerling was aan de befaamde Universiteit voor Magiërs en Alchemisten, Kvothe vertelt zijn verhaal met humor en gevoel voor tragiek.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Ook hier speelt een magische academie een belangrijke rol, maar dan voor volwassenen.

#8 De geheimen van de onsterfelijke Nicholas FlamelMichael Scott

3780698f35971285043a9589469575ee.jpgDe geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel is een zesdelige serie over de vijftienjarige tweeling Sophie en Josh Newman. Josh verdient wat bij in de boekhandel van Nick Fleming, die eigenlijk de beroemde alchemist Nicolas Flamel is. Flamel werd geboren in 1330 en werd bijna 700 jaar later gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Volgens de geschiedschrijving stierf hij in 1418. Maar Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Magiërs, tovenaars en oude alchemisten. Alle ingrediënten zijn aanwezig!

#9 RoodPierce Brown

fe1bef4346dde388cea8becff934df0a.jpgDarrow is een Rode, een lid van de laagste kaste in de kleurgeoriënteerde maatschappij van de toekomst. Net als zijn mede-Roden werkt hij de hele dag diep onder de grond, overtuigd dat hij en zijn medemensen de oppervlakte van Mars leefbaar maken voor toekomstige generaties. Maar Darrow en zijn soort zijn verraden. Geïnspireerd door een verlangen naar gerechtigheid, en gedreven door herinneringen aan een verloren liefde, offert Darrow alles op om het legendarische Instituut te infiltreren, een proefterrein voor de dominante Gouden kaste waar de nieuwe generatie van menselijke opperheren strijden om macht. Darrow wordt gedwongen te strijden voor zijn eigen leven.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Een helse strijd tussen universiteiten en kleuren op Mars. Harry Potter op zijn rauwst als hij zou gaan verder studeren en op Mars woonde.

#10 Harry Potter en het vervloekte kind /De vertelsels van Baker de Bard/Fantastic beasts and where to find them J.K. Rowling

Toch nog niet helemaal uitgekeken op de wereld van Harry? Kies dan voor boeken in letterlijk hetzelfde straatje.

Harry Potter en het vervloekte kind

c419f57efcc7f759d77adfca97f42869.jpgHet leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

De vertelsels van Baker de Bard

289836c23b1edc28adf9bae6945f8564.jpgDe vertelsels van Baker de Bard is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigen van Voldemorts gruzielementen. Het zijn vijf toversprookjes die door Hermelien uit de oorspronkelijke runen zijn vertaald, geïllustreerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen.

Fantastic beasts and where to find them

1926, New York. Newt Scamander, 's werelds eerste (en waarschijnlijk enige) magiezoöloog, bezoekt de ee8c8e78eafd5139203ab5181d2df122.jpgstad vanuit Engeland. Zijn liefde voor fabeldieren en andere magische wezens is grenzeloos.
Maar zijn strijd om deze te beschermen neemt een alarmerende wending als een aantal dieren uit zijn koffer ontsnapt en in de stad opduikt.

Waarom vinden HP-fans dit leuk? Voor als je nog lang niet uitgekeken bent  op de wereld van Harry.

 

Welke zou jij kiezen NA Harry Potter? Wil je toch nog even in J.K. Rowling's wereld verblijven?, lees dan onze ervaring bij de Harry Potter Expo!Reacties op: Wat lees je NA .....Harry Potter?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Natalie Koch

Natalie Koch

Natalie Koch (1966) studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en we...

Pierce Brown

Pierce Brown

Pierce Brown verkocht na zijn studie politicologie en economie in 2012 de rech...

Michael Scott

Michael Scott

Michael Scott (1959) is een Ierse auteur en tevens een ervaren scenarioschr...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebras...

James Patterson

James Patterson

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van ee...

Gesponsorde boeken