Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lees je NA....Game of Thrones?

op 31 augustus 2017 door

O wat erg, seizoen 7 van Game of Thrones is alweer geëindigd. Bonkt jullie hart ook nog zo na? Nee, we zullen geen spoilers geven, maar wel geven we leuke boekentips om je wonden wat te verzachten en het uit te houden tot het volgend seizoen. Kortom:Wat lees je Na… Game of Thrones ? 

Met dit onderstaande lijstje met 7 x boeken kun je lekker nog even in de epische verhalen, drakensferen of moordzuchtige familieleden blijven hangen.  

Wil je nog even nalezen, waar Game of Thrones ook al weer over gaat? Kijk dan eens bij Demi’s artikel: In de ban van George R.R. Martin. Eerder schreef Debbie ook al een artikel over Het Grote Niets na seizoen 5. Wij sluiten ons helemaal bij haar keuzes aan en doen er vandaag nog een schepje bovenop. Veel plezier, want winter is here ..

#1 Het lied van ijs en vuur –  George RR Martin

8f3feabe444987508092cca931f35a32.jpgUitgekeken, maar de boeken nog niet gelezen? Dan kun je aan de serie beginnen te binge-lezen. Het wordt wel een lange zit, want het zijn best wel dikke exemplaren. Let op: de televisieserie loopt voorbij de boeken. De makers van de Tv-serie David Benioff en D. B. Weiss kiezen er voor om hun eigen wendingen te geven, overigens met goedkeuring van “uncle” George.

George R.R. Martin schreef echter nog meer boeken, in een andere wereld dat wel, maar zeker de moeite waard bijvoorbeeld Wildcards, Windhaven of Tough voyaging.

Waarom vinden GoT-fans dit leuk ? Dat spreekt voor zich; om te kijken hoe dingen aflopen of om de verschillen te zoeken met de serie.

# 2 Dochter van het KeizerrijkRaymond E. Feist

9886903d702d8fa81805f888831e81c8.jpgMara van de Acoma is luttele seconden verwijderd van een leven als novice in een klooster, wanneer haar vaders trouwste dienaar haar komt halen. Voor Mara is het meteen duidelijk dat haar vader en broer iets vreselijks is overkomen en dat zij nu als enige overlevende van de clan Acoma een plek moet innemen in het spel om de macht.

Waarom vinden GoT fans dit leuk?  Machtige families die met intriges om de macht strijden, een sterke vrouw die uitermate goed weet hoe ze het spel moet spelen ook al kost het haar meer dan haar lief is. Allemaal terug te vinden in de drie delen van de Keizerrijktrilogie.

# 3  Eragon - Christopher Paolini

8f1bcca20e11fc76e3245663ee2f039b.jpgAls Eragon een drakenei vindt veranderd zijn leven drastisch. Draken zijn zeldzaam en de almachtige heerser van Alagaësia zou dit ei graag zelf in bezit krijgen. Nadat duistere wezens zijn stiefvader vermoorden slaat Eragon op de vlucht en begint er een spannend avontuur.

Waarom vinden GoT fans dit leuk?  Zwaarden, een draak, gevaarlijke schimmen en vreemde wezens, ze zijn allemaal te vinden in deze iets minder bloederige Erfgoedreeks. Het is als het ware een Game of Thrones light.

#4 Kronieken van WolfsbladJennifer Fallon

689bf01756c20b3d795b1668ab6c0748.jpgIn Hythria geldt: elke man voor zichzelf, elke familie voor zichzelf, zelfs broers en zusters kunnen elkaar soms niet vertrouwen. In dit boek draait alles om het Huis Wolfsblad, de spil van de macht in het wonderlijke land Hythria, dat door een boze macht van buiten wordt bedreigd, maar ook van binnenuit... Hoogprins Leren Wolfsblad laat zijn 15-jarige zusje Marla uithuwelijken, maar Marla begint een wanhopige strijd om haar vrijheid te behouden,  samen met haar lijfslaaf, de slimme dwerg Elezaar. Er zijn drie boeken van de Kronieken van Wolfsblad en deel 1 heet Marla Wolfsblad.

Waarom vinden GoT fans dit leuk? Politieke intriges, machtende Huizen, tovenaars, uitgehuwelijkte dochters en sterke vrouwen in een middeleeuwsachtige setting. Verander Lannister in Wolfsblad en Westeros in Hythria en je hebt een goede serie-opvolger. Er komt zelfs een dwerg in voor.

#5 Het Vuur van de Draak - Anthony Ryan

c948f05106dad59a9783eb64bfb917b2.jpgDit relatief nieuwe boek werd door vijf van ons besproken in een Hot or NotHet Vuur van de Draak is het eerste deel van Anthony Ryans trilogie Draconis Memoria. In de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij zijn er zogeheten Bloedgezegenden - mensen die het bloed van draken kunnen gebruiken om zichzelf tijdelijk krachten te geven. Er zijn vier kleuren: "blauw voor de geest, groen voor het lichaam, rood voor het vuur, zwart voor de kracht." Zij zijn degenen die de mensen beschermen. Alleen dreigt er een crisis - de bloedlijnen van de draken worden zwakker, waardoor de krachten van de Bloedgezegenden ook afnemen. De enige hoop ligt in de legendarische Witte Draak, wiens krachtige bloed wellicht de Handelsmaatschappij kan redden van de oorlog. Alleen weet geen levende ziel of deze draak nog wel bestaat, als hij al heeft bestaan. Dief en ongeregistreerde Clee Torkreek wordt samen met een expeditie op pad gestuurd naar de Witte Draak. Als dat maar goed gaat...

Waarom vinden GoT fans dit leuk? De draken, vooraanstaand. Een grote oorlog, meerdere perspectieven, sterke vrouwelijke personages, geen zwart-wit verhouding tussen goed en slecht. Dit eerste deel is het begin van een spannende trilogie die het lukt om origineel te zijn temidden van de talloze andere fantasy boeken met draken erin.

#6 Iron Winter Stephen Baxter

317d926a77b0af7a5cbdd7660ac76060.jpgHet is 1315 en het IJs is hier. Alhoewel dit deel 3 van de serie Northland (helaas nog niet vertaald) is, heeft deze wel de meeste overeenkomsten met Game of Thrones. Door een klimaatsverandering zal de Middeleeuws aandoende wereld van Stephen Baxter kouder worden en meer winters veroorzaken. Er ontstaat honger, dreigende plunderingen en verval. Northland was altijd een land met vruchtbare gronden en velden die gered waren geworden van de oceaan door de komst van de Muur. Zal er ooit een einde komen aan de winter?

Waarom vinden GoT fans dit leuk? Winter is still here. Plus je krijgt nog wat Northlanders, een grote muur en verwoestende terreur in een soort middeleeuwse setting. Herkenbare overeenkomsten? Ons lijkt het in ieder geval een cool boek.

#7 And I darkenKiersten White

1152f36d70c93f17e7422164314ca72a.jpgNog een niet-vertaald boek en eentje zonder draken dit keer. Lada Dragwlya, een 15-jarige prinses en haar broer Radu worden verbannen uit Wallachia en moeten opgroeien in Ottomaanse contreien. Hun leven is meer overleven en de prinses leert vechten om wraak te nemen. Haar passie brengt haar ook in de problemen op liefdesgebied, alsmede voor haar broer die meer van de niet-traditionele liefdes is. Een donker verhaal met veel aandacht naar relaties en intriges, vechten en overleven.

Waarom vinden GoT fans dit leuk? Alsof je een soort parallelverhaal leest van de Targaeryens in de oostelijke landen. Ook hier pittige tantes, wraak, geboorterechten en hoofden die zullen rollen.

Laten jullie ons weten hoe jullie de tijd gaan overbruggen?Reacties op: Wat lees je NA....Game of Thrones?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Raymond E. Feist

Raymond E. Feist

De Amerikaan Raymond E. Feist (1945) studeerde communicatiewetenschappen aan de ...

Christopher Paolini

Christopher Paolini

Christopher Paolini schrijft al vanaf zijn vijftiende epische fantasy boeken en ...

Anthony Ryan

Anthony Ryan

Anthony Ryan (1970) werd geboren in Schotland, maar bracht het grootste dee...