Wat te doen bij vrijdag de dertiende

op 13 juli 2018 door

Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben is het vandaag vrijdag de dertiende. Het is weer eens tijd voor deze erg gevreesde dag waarop het ongeluk zich om elke hoek kan bevinden. Wanneer je op vakantie bent is ongeluk wel het laatste dat je nodig hebt. Maar wat kan je doen om deze dag tot een goed einde te brengen? Hier sommen we een aantal geluksbrengers op die er wel eens voor kunnen zorgen dat je (op vakantie) deze vrijdag de dertiende met succes overleeft.

Gouden munt

Een gouden munt bij je dragen kan er zomaar eens voor zorgen dat je deze vrijdag de dertiende overleeft. In Amerikaanse Goden van Neil Gaiman speelt een gouden munt een best belangrijke rol. Het personage Shadow Moon komt in het bezit van een gouden munt en hij draagt deze altijd bij zich. Al snel blijkt dat het hier niet gaat om een gewone munt en dat het grote gevolgen kan hebben wat Shadow met deze munt doet. Het kan dus best handig zijn om een gouden munt op zak te hebben, voor het geval je hem nodig zou hebben bij het soort ongeluk dat vrijdag de dertiende op je af kan sturen.

Handdoek

Een handdoek is natuurlijk ook een essentieel voorwerp dat je steeds bij je moet hebben wanneer je op vakantie gaat. Wanneer je een handdoek bij je hebt kan er bijna niets mis gaan, dus vrijdag de dertiende levend door komen zou zeker moeten lukken. Volgens de Hitchhiker’s Guide to the Galaxy geschreven door Douglas Adams is een handdoek zo essentieel omdat je er praktisch alles mee kunt doen. Je kan hem om je schouders dragen wanneer je het koud hebt, je kan er onder slapen in de woestijn, je kan hem gebruiken om de blik van het Bugblatter beest van Traal te vermijden (want als jij hem niet kan zien, dan denkt hij dat hij jou ook niet kan zien) en nog veel meer. Perfect dus voor alles dat vrijdag de dertiende voor je in petto heeft.

Felix Fortunatis

Wanneer je erg bang bent dat je enorm veel ongeluk zal hebben op vrijdag de dertiende, kan je nog altijd proberen om je eigen felix fortunatis, oftewel vloeibaar geluk, te brouwen. Dit drankje komt voor in de Harry Potter-boeken en zou degene die het brouwsel drinkt voor een bepaalde duur geluk moeten brengen. Je mag het natuurlijk niet drinken bij sporten zoals Zwerkbal of bij examens, maar het is perfect om vrijdag de dertiende te overleven. Het drankje is erg moeilijk te maken en het moet minstens zes maanden lang sudderen voor je het kan drinken, dus je zal misschien iemand moeten zoeken die dit drankje op voorhand al gemaakt heeft en het met jou wil delen.

Je kan ook nog altijd proberen om klavertjes vier en konijnenpoten bij je te dragen of te zoeken naar een vallende ster zodat je kan wensen dat er je niets zal overkomen op vrijdag de dertiende. Maar denk er vooral aan dat je absoluut niet onder ladders door mag lopen, een zoutpotje om mag stoten, een spiegel mag breken en andere zaken mag doen die met ongeluk geassocieerd worden. Geen enkele geluksbrenger kan je beschermen wanneer je toch iets doet dat je ongeluk kan bezorgen.

Wat gaan jullie doen om deze vrijdag de dertiende te overleven?Reacties op: Wat te doen bij vrijdag de dertiende

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...

Douglas Adams

Douglas Adams

Douglas Adams (1952-2001) was een humoristische SF-auteur. ‘Het transgalac...

Gesponsorde boeken