Week van het Beeldverhaal 1 t/m 7 juli 2018

op 15 juni 2018 door

Jaaaa hij komt er weer aan: de Week van het Beeldverhaal editie 2018 ! Na een succesvolle eerste Week staat van 1 tot en met 7 juli de SFF-spot op Hebban wederom in het teken van het getekende verhaal. Stripboeken, graphic novels, comics en aanverwanten zetten we deze week in het zonnetje. En wij niet alleen! Dit jaar pakken we het groter aan en hebben de andere Hebban Spots ook gevraagd hun bijdrages te leveren.

Beeldverhalen?

c9b1d04abf4a788293aa926f87605f49.png“Een striproman of beeldroman (in het Engels graphic novel) is de benaming voor stripverhalen met het karakter van een roman. Dit soort strips onderscheidt zich van het klassieke stripalbum door een veelal literaire inslag met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen en is gewoonlijk bedoeld voor volwassenen”, aldus Wikipedia.  

Maar wat vinden wij bij Hebban nu van strips, comics, stripromans, grafische romans of beeldromans? Dat willen wij graag weten. Wij vinden ook dat er wat aandacht besteed mag worden aan het (literaire)beeldverhaal

Wat gaat er allemaal gebeuren?

De eerste week van juli zal goed gevuld worden met artikelen die allemaal iets te maken hebben met het getekende verhaal. We zullen de bewegende Beeldverhalen aanhalen in oa. de Flix Fever Comic special. We geven tips en must-reads. Er komt een ode van superfans aan bekende stripboeken en een paar van onze vaste artikelen worden met een grafisch sausje overgoten zoals de 7x reeks en het Oordeel.

Wat wij en de andere Spots precies gaan doen, zullen we nog een klein beetje een verrassing laten, maar leeservaringen nemen een belangrijke plaats in.

Onze spot zal in ieder geval beschreven worden met een fantastiek tintje, we zijn en blijven tenslotte de ambassadeurs van sciencefiction, fantasy en horror.

Uitdaging

c9667b056acba553d33027eed179c746.pngWat heeft die Week van het Beeldverhaal met jullie, de lezers te maken? Buiten dat onze artikelen reuze interessant zijn om te lezen, hebben we ook een uitdaging voor jullie: Lees eens een graphic novel! Hebban heeft dit jaar een leuke Readingchallenge bedacht en een van de afvinkcategorieen is #lees een graphic novel. Wij dagen jullie daarom uit om in de komende weken (wellicht met onze tips) een Beeldverhaal te lezen en je ervaring erover te delen in ons speciale Beeldverhaalcafé, dat spoedig zal worden geopend. Jullie ervaringen zullen we dan delen in de Week van het Beeldverhaal.

Wil je nog eens teruglezen wat er vorig jaar allemaal is gedaan, dan kun je de artikelen hieronder aanklikken. Wij wensen jullie veel leesplezier en hopen op vele deelnames!

Namens de Club van Scifi/Fantasy

-Yvette-

Aankondiging Week van het Beeldverhaal-

Kick-ass: onze favoriete vrouwelijke stripheldinnen-

Strips in beeld-

Club van Toen - beeldverhalen-

Graphic novel: de beeldroman gestript-

Flix Fever - beeldverhalen

Grafisch of gewoon

Magic Monday special De wereld van Transmetropolitan van Warren Ellis en Darick Robertson

7x Grafische romans

Toons top-10

Distortia, een nieuw fantasyproject

Must-reads

Terugblik op de Week van het Beeldverhaal

7a6fa60b6d38cf05ce779183c0a20563.pngReacties op: Week van het Beeldverhaal 1 t/m 7 juli 2018

Meer informatie

Gesponsorde boeken