Week van het Beeldverhaal 1 t/m 7 juli 2019

op 01 juli 2019 door

Jaaaa hij is er weer: de Week van het Beeldverhaal editie 2019! Na een succesvolle eerste Week in 2017 en een nog uitgebreidere versie in 2018, staat van 1 tot en met 7 juli, Hebban wederom in het teken van het getekende verhaal. Stripboeken, graphic novels, comics en aanverwanten zetten we deze week in het zonnetje. En wij niet alleen! We hebben onze krachten gebundeld en vanaf dit jaar is de Week van het Beeldverhaal officieel een eigen spot door allerlei genres vertegenwoordigd.

Beeldverhalen?

c9b1d04abf4a788293aa926f87605f49.png“Een striproman of beeldroman (in het Engels graphic novel) is de benaming voor stripverhalen met het karakter van een roman. Dit soort strips onderscheidt zich van het klassieke stripalbum door een veelal literaire inslag met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen en is gewoonlijk bedoeld voor volwassenen”, aldus Wikipedia.  

Maar wat vinden wij bij Hebban nu van strips, comics, stripromans, grafische romans of beeldromans? Dat willen wij graag weten. Wij vinden ook dat er wat aandacht besteed mag worden aan het (literaire) beeldverhaal.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

De eerste week van juli zal goed gevuld worden met artikelen die allemaal iets te maken hebben met het getekende verhaal. We trappen de Week af met op maandag met een Magic Mangadag en geven op dinsdag een vergelijking tussen grafische verhalen en gewone verhalen. We zullen de bewegende beeldverhalen aanhalen in oa. de Flix Fever Comic special en geven tips en must-reads. Er komt een ode aan een bekende auteur in de beeldverhalenbusiness en een paar van de vaste (SFF)-artikelen, zoals de 7x reeks, worden met een grafisch sausje overgoten. Zelfs de beeldverhalen zonder woorden komen even langs. Thrillerliefhebbers zullen smullen van een mooie graphic novel genaamd Openbaringen, maar ook  een artikel over de samenwerking tussen twee auteurs. De Literatuurliefhebbers zullen jullie deze week laten kennismaken met een jonge Vlaamse auteur en de YA fans krijgen tips van een liefhebber.

Wat wij precies gaan doen, zullen we nog een klein beetje een verrassing laten, maar leeservaringen nemen een belangrijke plaats in. We hopen vooral dat je nu zo nieuwsgierig bent, dat je vanzelf wel even langskomt.

Uitdaging

c9667b056acba553d33027eed179c746.pngWat heeft die Week van het Beeldverhaal met jullie, de lezers te maken? Buiten dat onze artikelen reuze interessant zijn om te lezen, hebben we ook een uitdaging voor jullie: Lees eens een graphic novel! Hebban heeft ook dit jaar weer een leuke Readingchallenge bedacht en een van de afvinkcategorieen is #Lees eens wat anders. Nu hopen wij dat jullie daar een graphic novel voor willen afvinken. Het is tenslotte iets heel anders, snel uit en vanuit alle genres is er wat over te lezen. Wij dagen jullie daarom uit om in de komende weken (wellicht met onze tips) een Beeldverhaal te lezen en je ervaring erover te delen in ons speciale Beeldverhaalcafé.

Wil je nog eens teruglezen wat er vorig jaar allemaal is gedaan, dan kun je dit artikel nog even nalezen. Wij wensen jullie veel leesplezier en hopen op vele deelnames!

Namens de Week van het Beeldverhaal

-Yvette-Reacties op: Week van het Beeldverhaal 1 t/m 7 juli 2019

Meer informatie

Gesponsorde boeken