Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Week van het Beeldverhaal 28 juni -4 juli

op 24 juni 2017 door

“Een striproman of beeldroman (in het Engels graphic novel) is de benaming voor stripverhalen met het karakter van een roman. Dit soort strips onderscheidt zich van het klassieke stripalbum door een veelal literaire inslag met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen en is gewoonlijk bedoeld voor volwassenen”, aldus Wikipedia.  

c9b1d04abf4a788293aa926f87605f49.pngMaar wat vinden wij bij Hebban nu van strips, comics, stripromans, grafische romans of beeldromans? Dat willen wij graag weten. De laatste week van juni besteedden wij, de Club van Scifi/Fantasy, daarom aandacht aan het (literaire)beeldverhaal, omdat er wel wat aandacht aan besteed mag worden.

We mijmeren terug naar de strips van vroeger, we geven tips en must-reads, er komt een ode aan de teken-artiesten in dit genre en we blikken vooruit wat ze zouden kunnen lezen dit jaar. Een paar van onze vaste artikelen worden met een grafisch sausje overgoten zoals de 7x reeks, Magic Monday en In de Ban van. Wonder Woman zal de toon aanvoeren in een artikel met Kick-ass heldinnen en als laatste delen we onze persoonlijke leeservaringen. Naast leestips komen er ook artikelen voor ons kijkplezier zoals in artikel Flixfever en de vergelijkingen Film vs Stripboek in het gelijknamige artikel.

c9667b056acba553d33027eed179c746.pngNatuurlijk is alles wel beschreven met een fantastiek tintje, we zijn en blijven tenslotte de ambassadeurs van sciencefiction, fantasy en horror.

Veel leesplezier gewenst de komende week ! Denk vooral met ons mee en deel je beeldverhaal ervaringen.

Namens de Club van Scifi/Fantasy

-Yvette-

7a6fa60b6d38cf05ce779183c0a20563.pngReacties op: Week van het Beeldverhaal 28 juni -4 juli

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Greg Rucka

Greg Rucka

Greg Rucka (San Francisco, 1969) is een Amerikaanse schrijver van thrillers...

Gesponsorde boeken