Advertentie

4 x Feelgood in de Roman Zomerhit top-10

op 18 augustus 2017 door

Het is zomer 2017 en op Hebban verscheen gedurende 5 weken elke dag een top-3 van de populairste boeken van dat moment (gebaseerd op de page-views). Roman, thriller, YA, non-fictie, alles door elkaar heen. Elke dag was het weer een verrassing welke boeken op 1-2 en 3 stonden.

- door WLFG-

Nu de zomer op zijn eind loopt, maakte Hebban op 15 augustus 2017 de balans op. Na 5 weken zijn er nu 4 overzichten met daarin de tien meest besproken boeken van deze zomer verdeeld in de verschillende genres:

De uiteindelijke winnaar is Hex van Thomas Olde Heuvelt en mag de titel Zomerhit van het jaar dragen! Een goede winnaar natuurlijk, maar nogal ver van ons Feelgood genre verwijderd. Daarom waren wij erg benieuwd naar de tien populairste titels in het Roman genre deze afgelopen zomer. Zouden daar een paar Feelgood titels tussen staan?

Feelgood in de top 10

In de Top 10 Roman, vinden we 4 boeken terug waar wij, lezers en ambassadeurs van het Feelgoodgenre, heel blij mee zijn! Hieronder lees je meer over deze boeken en waarom wij het terecht vinden dat ze in de Zomerhit-Roman top 10 staan. 

Op 1 Nazomer - Esther Verhoef

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York. Nazomer is de zomerhit-nummer 1 binnen de romans.

Marieke las Nazomer, wat vond zij ervan?
Echt een heerlijk zomerboek (maar ook zeer geschikt voor de andere seizoenen hoor). Het leest heerlijk, het onderwerp (modewereld) is heel interessant. Leuk zijn de hoofdstukken die gaan over het verleden van de hoofdpersoon, die spelen in dezelfde tijd als toen ik een tiener was en zijn dus heel herkenbaar. Het leven van Claudia/Vivian wordt in afwisselende hoofdstukken verteld, de jeugd van Claudia en leven van nu als Vivian. De keuzes uit de jeugd zijn bepalend voor haar leven nu, het sluit mooi aan. Een verhaal over talent, mode en het grote geld, maar ook over keuzes, familie en liefde. Ik vond het een terechte zomerhit en heb het met plezier gelezen.

Nazomer: "Een kijkje in de wereld van de haute-couture, waar het grote geld belangrijker blijkt te zijn dan de visie van de ontwerper."

Op 2 De lange dagen van Castellamare - Catherine Banner

De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner is een prachtige familieroman die zich afspeelt in Italië. En leent zich daardoor uitstekend als zomerhit.

Catherine Banner
, de schrijfster van het familie-epos De Lange Dagen van Castellamare, was een paar dagen in Nederland en We Love Feelgood mocht haar interviewen. Zo’n buitenkansje lieten we natuurlijk niet schieten! Renate en Helma reisden af naar Amsterdam en hadden een geanimeerd gesprek met Catherine over natuurlijk haar boek, haar inspiratie en over nog veel meer.

Helma: Ik heb genoten van het verhaal en voelde me voor even onderdeel van een hechte gemeenschap op een zonnig eiland in Italië. Jammer dat het eiland niet echt bestaat, want anders was mijn vakantiebestemming voor dit jaar zeker Castellamare geweest.

Renate: Zeker een boek wat goed bij de zomer past, maar waar je zeker ook in andere jaargetijden een fijn gevoel krijgt.

Ben je benieuwd naar het interview? Zie hier het verslag en hier de recensies van Renate en Helma

Op 5 Ginny Moon heeft gelijk - Benjamin Ludwig

Ginny Moon heeft gelijk heeft een eigen leesclub op Hebban vol met enthousiaste lezers. Sanne en Janneke mochten hieraan meedoen. Ben je benieuwd wat ze ervan vonden, neem dan een kijkje op de pagina van de leesclub. Hier krijg je alvast een klein voorproefje:

Sanne: Ludwig laat een onuitwisbare indruk achter met zijn autistische Ginny Moon. Het is hem uitermate goed gelukt een bijzonder en uniek personage neer te zetten. Erg bijzonder hoe hij het verhaal van een geadopteerd meisje met autisme enkel en alleen heeft belicht vanuit het perspectief van Ginny Moon. Als lezer gaat Ginny niet onder jouw huid zitten, maar kruip je onder die van haar en ookal is er in haar omgeving veel onbegrip, jij als lezer snapt haar precies! Het verhaal is geloofwaardig en aangrijpend en binnen no-time uit.

Janneke: 'Ginny Moon heeft gelijk' is een bijzonder indrukwekkend verhaal. Het laat je als lezer inleven in een kind met autisme en wat al snel tijdens het lezen blijkt is dat je je er geen voorstelling van kan maken wat er in Ginny's hoofd omgaat. Dat vond ik heel bijzonder. Daarnaast wordt er ook aandacht gevraagd voor adoptie en dan in het bijzonder de adoptie van kinderen die 'anders' zijn. Dat de auteur uit eigen ervaring schrijft, maakt het geloofwaardig en in combinatie met de fijne schrijfstijl is 'Ginny Moon heeft gelijk' echt een aanrader. 

Op 10 Opstaan - Jackie van  Laren

Het ideale zomerboek, om lekker mee weg te dromen op het strand
Diana en Marleen zijn beiden fan van deze schrijfster en dit boek en lazen het voor de buddy read.

Diana: "Ik vond Opstaan echt weer een topper. Ik heb er weer een nieuwe liefde bij, Woz... Ik ben benieuwd wat een volgend boek van Jackie doet... Eén ding is zeker, dan ren ik weer naar de winkel."

Marleen: "Jackie van Laren heeft toch een bepaalde schrijfstijl die voor heel wat uurtjes leesplezier zorgt, zeker een aanrader dus!"

Benieuwd naar het hele verslag? Je leest het hier!

Heb jij de zomerhit ook gevolgd? Ben je het eens met de uitslag of had je liever een andere (feelgood) als winnaar willen zien? Laat het ons weten in een reactie.Reacties op: 4 x Feelgood in de Roman Zomerhit top-10

Meer informatie

Gerelateerd