Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Aftellen naar het nieuwe jaar met Feelgood kerstverhalen

op 31 december 2017 door

31 december 2017: Kerstverhaal 31: Kerstkindje, geschreven door Marjan van den Berg

  • Fijne jaarwisseling en veel mooie boeken in 2018 gewenst!

December, 's avonds is het vroeg donker de dagen zijn kort en de open haard kan weer regelmatig aan. Wat kan We Love Feelgood doen om de donkere dagen voor kerst wat lichter te maken?

We vroegen Nederlandse Feelgood auteurs om een kerstverhaal te schrijven en de respons was enorm. Daarom trakteren we jullie op Feelgood kerstverhalen en tellen zo samen af tot kerst en oud en nieuw!

Vandaag 31 december plaatsen wij het een-en-dertigste en tevens laatste kerstverhaal, geschreven voor Marjan van den Berg.

Marjan van den Berg is freelance journaliste en auteur. Heel erg verbonden met het weekblad Margriet door een wekelijkse column en al meer dan twintig jaar een wekelijkse aflevering van het feuilleton 'Sanne'. Naast boeken in de Sanne-reeks, publiceerde ze verschillende verhalenbundels en romans.

  • Sanne (de hele serie is gekoppeld aan de kerstverhaalblog
  • Joy
  • hmmmmm

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

30 december: het dertigste kerstverhaal geschreven door onze eigen FG club van-10 lid Marleen Ziemerink

Ik ben Marleen en zoals je vast weet lid van de Hebban Feelgood Club van 10! Het afgelopen jaar heb ik samen met de andere dames ontzettend veel mooie en feelgoodmomenten beleefd en hier leuke stukjes over geschreven. Naast de gezelligheid op Hebban schrijf ik voor mijn eigen website www.favoritez.nl waar vier keer per week een artikel (vaak over boeken) online komt. Ik vind het een enorme eer dat mijn kerstverhaal ook hier, tussen al die (bekende) feelgoodauteurs online verschijnt. Een boek schrijven is altijd al mijn droom geweest en er zitten altijd wel verhalen in mijn hoofd. Ik heb genoten van het schrijven van dit kerstverhaal en hopelijk is dit een start van nog meer verhalen.

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

29 december: Het negen-en-twintigste kerstverhaal geschreven door onze eigen FG club van-10 lid Nathalie Koenekoop

Nathalie Koenekoop werkte fulltime op een verkoop binnendienst, deed vrijwilligerswerk in een poppodium, speelde basgitaar in Perfect Fiction en schreef verhalen. Er bleef weinig tijd over, maar ze kon geen keuzes maken.

Toen haar eerste manuscript in 2013 voor een derde keer werd genomineerd bij een schrijfwedstrijd, maakte ze een beslissing en schreef een heel nieuw manuscript. Bitterzoet is het resultaat en in 2016 in eigen beheer uitgebracht.

Vanaf 2017 is Nathalie Koenekoop ambassadeur van de Hebban spot We love Feelgood.

In 2018 staat er een nieuwe publicatie gepland, zie www.nathaliekoenekoop.nl

haar boek:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

28 december: Het acht-en-twintigste kerstverhaal, geschreven door Jeske Meinema

Mijn passie voor schrijven begon bij dagboeken. Ik had er tientallen, amper gevuld. Later ontstond mijn liefde voor lezen; dankzij mijn zus, die mij altijd voorlas totdat ze geen stem meer had.

Gelukkig hadden we nog pen en papier. Onze hondenpassie begon. We schreven tientallen verhalen; meestal over een vrouw die samenleefde met een ongekend aantal Golden Retrievers. Ge-wel-dig vonden wij.

Die liefde voor schrijven (of honden) stopte niet. Zo ontstaan steeds verhalen. Verhalen waarvan ik hoop dat jij er, net als ik, veel plezier aan beleeft.

Haar boeken

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

27 december: het zeven-en-twintigste kerstverhaal, geschreven door Anneke Kleine Staarman

Anneke Kleine Staarman (1981) omschrijft zichzelf als een echte hemelfietser. De hele dag door mogen fantaseren klinkt haar als muziek in de oren.  Ze woonde in Strasbourg, Lyon, Londen en Madrid, voordat ze eindelijk in Haarlem neerstreek met haar Franse partner.

Schrijven is altijd al haar grote passie.  Met haar debuut De herkansing springt ze in het diepe om haar droom te verwezenlijken: van schrijven meer dan alleen een hobby maken.

Haar boek

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

26 december: Het zes-en-twintigste kerstverhaal, geschreven door Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en freelancejournalist. Hij debuteerde in het studentenblad Propria Cures. Hij publiceerde romans, een thriller en jeugd- en kinderboeken, waaronder Wendy’s moeder en Su-su-superster. Vaarmeijers roman De gloriedagen van Walter Gom werd heel goed ontvangen door boekhandel en lezers. Voor wie ik heb liefgehad is zijn tweede roman bij Luitingh-Sijthoff en in 2017 verscheen zijn derde roman: Heelmeester.

meer boeken: (zie ook bij het verhaal)

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

25 december: Het vijf-en-twintigste kerstverhaal, geschreven door Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem waaronder thrillerschrijfster Olga Hoekstra haar New Adults schrijft. In 2015 schreef zij met Hitte de eerste New Adult van Nederlandse bodem. Olga runt vanuit Twente uitgeverij Tinteling Romance en tekstbureau Meesterlijke Teksten. Ze schrijft in haar vrije tijd sexy liefdesverhalen en thrillers, gewoon thuis vanaf de keukentafel. Aan die keukentafel zitten vaak ook haar drie prachtige dochters en haar knappe echtgenoot.

Boeken van haar zijn:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

24 december: het vier-en-twintigste kerstverhaal geschreven voor Ina van der Beek

Ina van der Beek is getrouwd en moeder van twee zoons en één dochter. Ook heeft ze zes prachtige kleinkinderen. Ze is geboren in Delft en woont nu in Harmelen, een dorpje in het Groene Hart van Nederland. Haar werk en haar passie is schrijven. Ze schrijft voor volwassenen onder meer romans en gedichten, en daarnaast schrijft ze kinderboekjes. Ook schrijft ze boekrecensies voor het tijdschrift Elisabeth, dus ze mag lekker veel lezen!

Meer van haar boeken zijn te vinden bij het kerstverhaal

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

23 december: Het drie-en-twintigste kerstverhaal, geschreven door Margreet Maljers

Margreet Maljers komt uit een familie waarin boeken, muziek en verhalen vertellen een grote rol speelden.  Fantaseren werd ook zeer aangemoedigd,  en het is dus niet vreemd  dat haar zusje Reina en zij gingen schrijven. Soms ook samen.  Margreets kinderen hadden daardoor toen ze klein waren  het idee dat alle moeders en  tantes boeken schreven. Dat was uiteraard niet zo, maar die van hen wel! De meest recent verschenen roman van Margreet Maljers is ‘Ken je me nog?’

Boeken van haar zijn:

Meer boeken vind je bij het artikel met haar kerstverhaal

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

22 december: Het twee-en-twintigste kerstverhaal geschreven door Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen schrijft al bijna veertig jaar en er verschenen inmiddels 115 boeken van haar hand. Ze doet het nu nog steeds net zo graag als in het begin. Zowel historische romans als hedendaagse romantische verhalen van Gerda vinden hun weg naar de lezers. Aan het onderzoek dat ze voor de boeken doet, beleeft ze ook veel plezier. Gerda woont alleen met haar hondje Saartje en heeft twee volwassen zoons. Een van haar hobby’s is vogels kijken.

Boeken van haar zijn:

Meer boeken zijn te vinden bij haar verhaal

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

21 december: Het een-en-twintigste kerstverhaal, geschreven voor Wendy Brokers

Wendy Brokers was als kind al verzot op lezen en begon in de puberleeftijd met schrijven. Ze is dol op romantische verhalen, onder één voorwaarde; stoere heldinnen en helden graag!

Wendy debuteerde met ‘Geluk bij een ongeluk’ een absoluut niet zoetsappig liefdesverhaal over thrillerschrijfster Suus die in een rolstoel terecht komt. Een verhaal wat een vervolg krijgt.

In de zomer van 2018 verschijnt ook de zomerse feelgood ‘Baguette met jam voor twee.’

Wendy is kinderverpleegkundige, getrouwd en heeft vijf kinderen.

haar boek:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

20 december: Het twintigste kerstverhaal, geschreven door Stefanie van Mol

In het dagelijkse leven werkt Stefanie Van Mol bij het familiebedrijf van haar ouders. 's Avonds brengt ze uren achter haar computer door om haar kleurrijke personages en hun bezigheden tot leven te brengen. In 2014 is ze begonnen met schrijven en heeft ondertussen 7 boeken op haar naam staan.

enkele van haar boeken:

Meer boeken vind je in de blog van het kerstverhaal

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

19 december: Het negentiende kerstverhaal, geschreven door Kate Paris

Kate Paris is volgens haar vrienden een beroepsnomade, die pas echt leeft als ze een pen in haar hand heeft. Haar dagen vult ze het liefst met verhalen schrijven en lezen, het ontdekken van nieuwe landen en het samenzijn met vrienden en haar gezin. Haar in juni verschenen debuut ‘Een ondertoon van liefde’ schreef ze in Noorwegen. Begin 2017 verruilde ze de overweldigende natuur voor een plekje in Noord-Duitsland, waar ze de verhuisdozen liet staan om aan het vervolg te werken. ‘Het verhaal van Olivier’ verschijnt volgend jaar zomer bij Tinteling Romance.

Foto: (c) Fluitekruidje.nl

Boeken:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

Tamara schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Hoewel ze het liefst thrillers leest, schrijft ze zelf over erotiek, romantiek en liefde en is ze stiekem een enorme romanticus. Na het winnen van een schrijfwedstrijd in 2017 zag ze haar schrijfdroom in vervulling gaan: haar naam op een Zomer en Keuning boek. In 2018 komen er drie romantische boeken van haar uit: Bij Uitgever Ellessy, Uitgeverij Kabook en Tinteling Fem. Meer over Tamara kun je vinden op: www.tamarahaagmans.nl

haar boeken: (meer boeken te vinden bij het verhaal)

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

Greetje van den Berg woont in Emmeloord. In 1985 debuteerde ze met de roman ‘Gouden bergen in Tirol’. In november 2017 verscheen ‘Diep water’, haar drieënvijftigste roman. Ze stond aan de wieg van het Valentijngenootschap, vervult al jarenlang de functie van secretaresse bij Schrijverscontact en werd in 2016 tijdens de boekpresentatie van haar vijftigste boek benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Schrijven is niet meer weg te denken uit haar leven, en elk nieuw boek blijft een uitdaging.

Enkel van haar boeken, meer te vinden bij haar verhaal:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

16 december: Het zestiende kerstverhaal geschreven door Lily Frank

Lily Frank (pseudoniem) werd geboren met hartjes in haar ogen. De liefde voor prinsen, prinsessen en andere sprookjesfiguren zat er meteen al in. Als tiener ontdekte ze de romantische leesserie Tina Topper en dit maakte de weg vrij naar het schrijven van romantische verhalen. Ook als volwassene droomt ze nog steeds van prinsen, ridders en muzikanten. Ze woont in haar kasteel in de Flevopolder, waar ze in haar torenkamertje aan haar boeken schrijft. Lily Frank schrijft romantische verhalen met een "happy end".

Meer van haar boeken:

van de Feelgoodsite:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

15 december: Het vijftiende kerstverhaal, geschreven door Simone Foekens

Simone Foekens begon in 2009 als auteur van kinderboeken. In 2013 verscheen haar eerste roman bij Zomer & Keuning. Met ‘Schelpenwit’ won ze de Valentijnprijs 2017. Simone maakte een termijn deel uit van het Valentijngenootschap als secretaris en is sinds enkele jaren met veel plezier voorzitter van de christelijke auteursvereniging Schrijvenderwijs. Ze woont in Twente en houdt van fotograferen, eropuit gaan en lezen, want lezen is dromen met open ogen.

Boeken van haar zijn:

Van de feelgood site:


cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

14 december: Het veertiende kerstverhaal geschreven voor Marielle de Visscher

Marielle de Visscher is een geboren en getogen Brabantse. Ze werkt als coach in de kinderopvang en samen met haar kersverse man reist ze de graag de hele wereld rond. Als ze thuis is, besteedt ze zoveel mogelijk van haar vrije tijd aan het schrijven van verhalen. In 2012 verscheen er een kinderboek van haar hand en in 2016 debuteerde Marielle met haar roman Ik jou ook.

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

13 december: Het dertiende kerstverhaal geschreven voor Kirstin Rozema

Kirstin Rozema (1967) schreef als kind al graag. Kleine verhaaltjes, opstellen voor school, maar ook maakte ze een begin met grotere verhalen, ter grootte van een schoolschrift. Na haar huwelijk in 1988 zette ze dit door en schreef ze het eerste deel van haar een misdaadromanserie waarvan het eerste deel (Ommekeer) onder het pseudoniem Sophie Ester na jaren van bewerken, herschrijven en overdenken zojuist is uitgekomen. De overige delen zullen de komende drie jaar volgen!

Na ruim 20 kinder- en jeugdboeken heeft ze in 2015 haar eerste feelgoodroman "Poort naar het geluk"uitgebracht bij uitgeverij Ellessy.

In 2017 volgde "Na die nacht..." en komend voorjaar komt "Alles in de stilte" uit.

Met haar eerste kinderboek Knopen in je touw bereikte ze in 2009 de finale van de Nieuwe Schrijversprijs van Free Musketeers/Ako. Ze gebruikt de verhalen waar haar kinderen mee thuiskomen als een geweldige inspiratiebron. Ze heeft genoeg aan een woord, een geur, een melodie om daar een boek omheen te verzinnen.

Vier van haar boeken:

Poort naar het geluk
Na die nacht
Klopjacht vogelvrij
Klopjacht dromenjagers 3

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

12 december: Het twaalfde kerstverhaal, geschreven door Vannessa Thuyns

Zangeres en schrijfster Vannessa Thuyns tourt langs de Nederlandse theaters, was finaliste van de Chicklit.nl schrijfwedstijd 2013, won de HEMA Singer-Songwriter wedstrijd 2015. Tevens schrijft ze blogs, eigen liedjes en geeft ze Nederlandse les aan kinderen uit het buitenland.

Ze woont samen met haar man en kinderen in Muiderberg.

Vannesa maakt binnenkort haar debuut want haar feelgood roman KNETTERVERLIEFD komt begin 2018 uit.

www.vannessathuyns.com

Een boek van haar is:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

11 december: Het elfde kerstverhaal, geschreven Marijke Vos

Marijke Vos (1985) is een feelgood-schrijfster in hart en nieren. Zij houdt van boeken, wijn, schoenen, Downton Abbey, woordgrappen en chips. In willekeurige volgorde of allemaal tegelijk. Eerder schreef ze twee boeken die in eigen beheer uitkwamen en begin 2018 komt haar officiële debuutroman Ik kom je halen! uit bij Scelta Publishing. Neem een kijkje in haar wereld op www.marijkeswereld.nl voor meer informatie, blogs en het laatste nieuws.

Haar boek is:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

10 december: Het tiende kerstverhaal, geschreven José Vriens

José Vriens begon haar schrijfcarrière als kinderboekenauteur, maar ontdekte al snel dat haar hart meer ligt bij romans voor volwassenen. Ze schrijft vooral boeken die ze zelf graag zou willen lezen. Boeken waarin de spanning niet wordt geschuwd, maar waarin ook romantiek aan bod komt. Haar meest recente roman Morgen is alles anders verscheen in november bij Zomer & Keuning.

Meer boeken van haar zijn:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg


9 december: Het negende kerstverhaal, geschreven Dani van Doorn

Dani van Doorn schrijft feelgood verhalen in verschillende genres; familie- en liefdesromans, chicklits, historische romans en kinderboeken. Dit jaar heeft ze hard gewerkt aan boeken in verschillende genres en daarom verschijnen er (begin) volgend jaar drie romans van haar. Schrijven is voor haar werk en hobby tegelijk, daarnaast bezoekt ze met haar man graag kunsttentoonstellingen, musea en oude stadjes. Het liefst verdiept ze zich in de wereld rond 1900, om de opgedane kennis daarna weer te verwerken in een roman.

Boeken van haar zijn:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

8 december: Het achtste kerstverhaal geschreven door Jaimie Pisonier

Jaimie Pisonier (1978) volgde de opleiding haarzorg, maar haar passie lag niet tussen de krulspelden. Ze trouwde haar jeugdliefde en na het grootbrengen van hun twee kinderen, begon ze in 2015 aan zes verschillende schrijfcursussen en een eerste manuscript.

Ze behaalde in 2017 via NHA een getuigschrift ‘korte verhalen schrijven’, via CVA een diploma ‘creatief schrijven’ en bracht haar debuutroman in eigen beheer uit. Ondertussen schrijft ze het tweede boekdeel (Dane & Katie) van de romanreeks Vriendschap en liefde.

Haar boek:

Van de WLFG spot:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

7 december: Het zevende kerstverhaal, geschreven Els Mertens

Sinds haar tienerjaren is schrijven een grote passie voor Els. Romantische verhalen en feelgood genieten haar voorkeur. Els begon met fanfictie en evolueerde al snel naar gewone kortverhalen. Door succesvol mee te doen aan wedstrijden begon het te kriebelen om een stap verder te gaan. In 2015 debuteerde ze met haar verhaal 'Wanneer haat en liefde bij elkaar komen' en bundelde ze haar kortverhalen. Sindsdien geeft Els al haar verhalen en novelles zelf uit en wil ze zich profileren als schrijfster van Chicklit en Feelgood.

Boeken van haar zijn:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

6 december: Het zesde kerstverhaal, geschreven door Aline van Wijnen

Waar boeken zijn, vind je Aline van Wijnen. Lezen en schrijven zijn haar passies. Daarnaast is Aline gek op katten, sushi en houdt ze van gezelligheid, al zondert ze zich ook maar al te graag af om even in haar eigen verhalenwereld te zijn. In 2016 won ze de Vriendin-schrijfwedstrijd met haar debuutroman ‘Halsoverkop’. In augustus 2017 verscheen haar tweede feelgoodroman ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’.

Boeken van haar zijn:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

5 december: Het vijfde kerstverhaal, geschreven door Suzanne Peters

Suzanne Peters is auteur van feelgoodromans met actuele maatschappelijke onderwerpen. Zo schreef ze eerder over zelfbeschadiging, eetstoornissen, pesten en dwangneuroses. Ze won met haar boeken Min of meer en Gebroken glas een wildcard-nominatie (meeste publieksstemmen) voor de Valentijnprijs. Ze publiceerde haar eerste boek toen ze negentien was. Inmiddels zijn er meer dan tien feelgoodromans van haar verschenen.

Informatie over haar boeken kun je op haar website vinden. www.suzannepeters.nl

Ook geeft ze schrijftips en laat ze zien hoe ze boeken schrijft op haar YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/user/writingsuus/

Boeken van haar zijn:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

4 december: Het vierde kerstverhaal, geschreven door Afra Beemsterboer

In de herfst van 2017 heeft Afra Beemsterboer alweer haar elfde boek uitgegeven bij Zomer & Keuning: ‘Open slot’. Daarnaast schreef ze een aantal korte verhalen, waarin ze speelt met de werkelijkheid. Afra weet met haar feelgoodromans en korte verhalen een steeds groter lezerspubliek aan zich te binden.

Boeken van haar zijn:

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

3 december: Het derde kerstverhaal, geschreven door Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, nieuwe manieren van samenwerken en het stimuleren van innovatie. Dit is terug te zien in haar Follow-trilogie, waarvan de personages te volgen zijn op social media.

In haar nieuwste boek Muurbloem maakt ze een uitstapje naar het thriller genre  in een mooie mix van spanning en feelgood. En ook in deze nieuwste roman van haar hand zal je weer gegrepen worden door de personages die je niet loslaten totdat je het boek uit hebt.

Boeken van haar zijn:

Van de WLFG spot:

10 dingen die elke fan van Gaby Rasters herkent

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

zaterdag 2 december: Het tweede kerstverhaal, geschreven door Eva de Wit

Eva de Wit werd geboren als jongste in een gezin van drie kinderen. Ze hield altijd al van lezen en droomde er ook al heel lang van een boek te schrijven. Daarom was ze erg blij toen in 2015 ‘Een huis in Frankrijk’ verscheen. Het jaar daarna volgde ‘Een zomer in Frankrijk’. Nu heeft ze net de laatste hand gelegd aan een nieuwe roman, die in de zomer van 2018 in de winkel ligt. Beetje Italië, beetje Frankrijk… en natuurlijk volop zomer!
Boeken van haar zijn:

interview met Eva de Wit

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

Op de zevende en laatste dag van de Hebban Feelgoodweek, starten wij met het eerste Kerstverhaal geschreven door Marja Visscher.

Marja Visscher studeerde cultuurwetenschappen, waarna ze aan de slag ging als journaliste bij Wegener. Ze was ook eigenaar van een uitgeverij en hoofdredacteur van de ‘polderglossy’ HW magazine. Momenteel zit ze ook nog in de redactie van een tijdschrift voor de gemeente Oud-Beijerland. Eerder schreef Marja al romans, kinderboeken, een essay en een biografie. Haar historische romans verschijnen bij Zomer & Keuning.

Boeken van haar zijn:Reacties op: Aftellen naar het nieuwe jaar met Feelgood kerstverhalen

Meer informatie

Over

Marja Visscher

Marja Visscher

Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is journalist en woont sinds haar huwelijk in K...

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...

Afra Beemsterboer

Afra Beemsterboer

Afra Beemsterboer is schrijfster van fictieve verhalen, die inmiddels zijn neerg...

Suzanne Peters

Suzanne Peters

Suzanne Peters woont in Zutphen en is auteur van boeken in verschillende genres....

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en h...