Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alfabet lezen met de H

op 23 april 2021 door

Een nieuw artikel in de reeks Alfabet-lezen. Dit keer probeerde Sanne een passende titel te vinden en te lezen. Aan haar de beurt om de letter H te bestuderen. Zou het haar gelukt zijn? 

Door Sanne

Een titel met de letter H, dat moet niet zo moeilijk zijn. Er beginnen zoveel titels met het woordje 'Het'. HET meisje in de witte kimono, HET geheim van Silvermoor, HET boek van verloren namen en HET winkeltje in Cockleberry bay, om er maar een paar te noemen. Maar als je de lidwoorden niet meeneemt, wordt het ineens een heel stuk moeilijker. Maar het is dan ook niet voor niets een uitdaging. Ik ging op zoek naar een boek, en wilde graag Het huis aan de gouden bocht lezen. Ik ben er in begonnen, maar heb het helaas nog niet uit. Een ander boek met de H wel. Ook een hele bijzondere: Hij van Sarina Bowen en Elle Kennedy.

Waar gaat Hij over? 

Jamie Canning heeft er nooit achter kunnen komen hoe hij zijn beste vriend verloor. Vier jaar geleden verbrak zijn getatoeëerde, grappenmakende, regelbrekende kamergenoot alle contact zonder enige verklaring. Maar als er een ding is waar Ryan Wesley spijt van heeft, dan is het zijn hetero vriend overhalen tot een weddenschap die de grenzen van hun relatie heeft verlegd. Nu ze met hun college teams het tegen elkaar moeten opnemen op het nationale kampioenschap, zal hij eindelijk de kans krijgen om zich te verontschuldigen. Maar een blik op de man waar hij altijd een zwak voor had is genoeg om het verlangen naar hem sterker te maken dan ooit tevoren. Jamie heeft lang gewacht op antwoorden, maar in plaats daarvan komen er steeds meer vragen. 

Mijn mening

Wie houdt van sports romance zal Hij (en Wij, het vervolg) zeker kunnen waarderen. Alles draait om ijshockey in dit boek van Sarina Bowen en Elle Kennedy. Toch is dit zeker niet een boek als alle andere uit het genre. Het is zelfs uniek in zijn soort doordat het verhaal niet draait om een jongen en meisje die achter elkaar aan zitten, maar om een hechte vriendschap en verliefdheid tussen twee mannen.

Hoewel het een mannenwereld is waarin de twee zich bevinden en ze soms een beetje grof gebekt zijn, zijn Bowen en Kennedy er goed in geslaagd de warme vriendschap tussen de twee neer te zetten. Het boek bevat flink wat diepgang en is zeker niet platvloers. De mannen worstelen met hun gevoelens voor elkaar en met hun geaardheid, maar ook met hoe de buitenwereld omgaat met hun verliefdheid. Ze stuiten op weerstand van familie, maar ook binnen de ijshockeygemeenschap en daarbuiten wordt homoseksualiteit maar mondjesmaat geaccepteerd. Dat zorgt voor een flinke worsteling die Jamie en Ryan elk op hun eigen manier beleven en het hoofd proberen te bieden.

Jamie en Ryan zijn sowieso twee unieke mannen die door Bowen en Kennedy erg goed vorm hebben gekregen. Beide personages leren we steeds beter kennen. Ze zijn sportief, stoer, sexy en grappig en ondanks dat het mannen zijn, kostte het me geen moeite om me als vrouw in te leven in hoe ze zich moeten voelen. Sterker nog, ik ben van hun maniertjes en karakters gaan houden, gewoon omdat ze zijn wie ze zijn. Eerlijk en oprecht.

Ik vind dat Bowen en Kennedy een hele fijne NA hebben geschreven, met fijne personages, de nodige diepgang en een prachtig beeld van de liefde. Dat het gaat over liefde tussen jongens is wellicht bijzonder, maar als je dit boek leest weet je dat dat het niet is. Liefde is liefde en het is vreemd dat dat nog steeds als 'anders' wordt gezien. 

ca7ded254574cf53368f49d068a6d1ef.png

Andere boektitels met een H

eda1fbb9f172020ed402b7b90b1a26e4.png2bec5c02d53bda77ab1f18629e607334.png38885f5f5774c967672434522344202f.png0431de1c62123502d8ccd88871b63433.png

Hildes droom, Hij, Hou me vast zoals ik was lees hier de recensie van Marieke, Het huis aan de gouden bocht lees hier de recensie van Marieke, Heerlijk duurt het langst lees hier de recensie van Marieke, Hotel Lonely Hearts lees in de buddyread wat Sanne, Mandy en Diana van het boek vonden, Hamnet, Hallo liefde lees in de buddyread wat Renate en Marieke van het boek vonden, Hoogtij lees hier de recensie van Diana, Helemaal het einde lees in de buddyread wat Marleen en Helma van het boek vonden, Halsoverkop, Het huis aan de rand van de hemel lees hier de recensie van Helma, Het heft in eigen hand lees in de buddyread wat Marieke en Helma van het boek vonden, Het huis voor ongewenste meisjes lees hier de recensie van Marieke, Hotel Evergreen Falls lees hier de recensie van Helma, Hitte lees in de groepsread wat we van het boek vonden.



Reacties op: Alfabet lezen met de H

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Elle Kennedy

Elle Kennedy

Elle Kennedy studeerde Engels aan York University en woont in Toronto, Canada. ...