Advertentie

Alfabet lezen met de i

op 07 mei 2021 door

Het alfabet lezen vordert gestaag. Vandaag zijn we aanbeland bij de letter I. Ik tel de woorden woorden 'de' en 'het' niet mee in de titel en dan zijn er behoorlijk wat mooie feelgood boeken te vinden die met deze letter beginnen.

- door Helma -

Ik liep eerst eens door mijn gelezen boeken lijst en kwam daar al mooie titels tegen, die ik eigenlijk een klein beetje vergeten was maar nu weer op mijn netvlies kwamen. Datzelfde geldt trouwens voor boeken die ik (nog) niet gelezen had en hun plaatsje in de vergetelheid hadden ingenomen. Uiteindelijk besloot ik ervoor te kiezen om een al wat ouder boek waar ik al eerder heel veel plezier aan had beleefd een plaatsje in de schijnwerpers te gunnen. Een boek dat ook nog eens prima in het thema van deze maand past: Ik wil ook zo'n man van Ellen Berg.

Waar gaat Ik wil ook zo'n man over?

Hoofdpersoon Charlotte is bijzonder: ze is 39 jaar, heeft een maatje meer met ronde vormen, is verslaafd aan gummibeertjes, ze staat bol van de angststoornissen en ziet vol schrik haar biologische klok wegtikken. Ze is een succesvol cardiologe, afkomstig uit het betere milieu en in het bezit van een groot appartement. Het enige wat nog ontbreekt is een man! Haar overbeschermende ouders proberen nog steeds haar leven te regelen en doen er alles aan om Charlotte aan de man te brengen. Natuurlijk niet zomaar een man, maar een man die past binnen het elitaire milieu waarbinnen ze zichzelf bewegen. Maar Charlotte doet voor een keer in haar leven niet wat haar ouders van haar verwachten. Ze valt voor loodgieter Uwe Starck. De verschillen tussen hen kunnen niet groter zijn. Houdt hun liefde stand of doen alle negatieve reacties uit Charlottes familie- en vriendenkring hun liefde de das om?

Mijn mening

Zodra je begint te lezen, ben je verkocht. Je denkt dat je in het sprookjeshuwelijk van hoofdpersoon Charlotte Meininger terecht bent gekomen. Maar niets is minder waar. Het blijkt de droombruiloft van haar best friend forever Antonia en een regelrechte nachtmerrie voor Charlotte.

Maar wat een fijne schrijfstijl heeft Berg. Vol humor steekt ze de draak met al die vooroordelen die de snobistische elite heeft over mensen die een stapje lager op de maatschappelijke ladder staan. Natuurlijk zijn de karakters uitvergroot, maar in de praktijk zit er zeker een kern van waarheid in het gedrag van de zogenaamde gegoede burgerij. Tegelijkertijd slaagt Berg erin om de kwetsbaarheid van Charlotte, die moet dealen met haar neuroses, luchtig te houden. Charlottes ouders zijn echt verschrikkelijk in de manier waarop ze inbreuk plegen op Charlottes leven. En mogelijk nog erger is haar beste vriendin Antonia. Met zo’n vriendin heb je geen vijand meer nodig. Gelukkig is daar Uwe: ruwe bolster, blanke pit met het hart op de tong, eerlijk en vol oprechte liefde voor Charlotte. Hij leert haar onbekommerd van het leven te genieten en zich in te zetten voor mensen die haar hulp nodig hebben.

De opbouw van het verhaal is prima. Je ziet Charlotte langzaam met de hulp van Uwe veranderen van een dwangneuroot naar een persoon die langzaam maar zeker haar angststoornissen de baas wordt. Je kan niet anders dan Charlotte en Uwe in je hart sluiten en hopen dat ze alle vooroordelen de baas kunnen en dat hun liefde ondanks alle verschillen blijft standhouden. Ik wil ook zo’n man is een heerlijke doorlezen-tot-het-uit-is feelgood. Heerlijk!

74ecb54aecfe7124dcf65f3b285b1652.png

Andere boektitels met een i

47bd0b85a772061db7c5826219ccdb78.png1a84d76ec926461a0ff6b2bb626b903a.png1af304628438e789dd5df634913a90c3.pngdfc5605ba84707a7750ad63ae2a36bdc.png
De Ierse erfenis lees de recensies van Marieke, Sanne, Lizzie en HelmaHet Italiaanse meisje lees de recensie van HelmaIk ben er lees hier de recensie van HelmaIk daag je uit lees in de blogtour wat Helma van het boek vond), Ik zie je op het strand lees in de buddyread wat Marieke en Janneke van het boek vonden, In het donker lees in de blogtour en recensie wat Helma van het boek vond, Ik mis je lees in de buddyread wat Diana en Renate ervan vonden en de recensies van Marieke en RenateIk ook met jouIk wil niet voor je vallen lees de recensie van DianaIk zie je in Cockleberry Bay lees de recensie van Lizzie en lees wat ze van de de hele serie vond, In een ander levenIn het reine lees de recensie van LizzieIk wil jou(w) baby lees in de groepsread wat we van het boek vonden en de recensie van MandyIk wist het al lees de recensie van Marieke, Ik hou je vast lees de recensie van Marieke, Ik pleit voor jou Reacties op: Alfabet lezen met de i

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken