Alfabet lezen met de M

op 02 juli 2021 door

Inmiddels zitten we alweer halverwege het alfabet. De letter M is aan de beurt. Eerlijk gezegd dacht ik dat er veel titels waren met deze letter, maar toen ik ervoor ging zitten, viel dit toch nog tegen. Ik besloot voor dit artikel het boek Mr. Swipe Right van Nicola May te lezen. Een sexy feelgoodroman die heerlijk past bij de zomerse temparuren, hoop ik.

- door Antoinette -

ce877fd224f1cfca4c600f1e83f4af65.png

Waar gaat Mr. Swipe Right over?

Mr. Swipe Right is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

Mr. Swipe Right is een heerlijke hedendaagse feelgood waarin liefde verder gaat dan alleen oppervlakkige aantrekkingskracht. Nicola May, de auteur van de populaire Britse Cockleberry Bay-serie, komt met een standalone vol humor en spanning.

Mijn mening

Mr Swipe Right is voor mij het eerste boek dat ik las van Nicola May. Haar Cockleberry Bay-serie staat al langere tijd op mijn leesplankje, maar nog steeds ben ik er niet aan begonnen. Eerlijk gezegd lees ik niet heel vaak sexy feelgoodboeken, maar de naam van de auteur was voor mij de reden om dit boek te lezen voor het alfabet.

Al snel nadat ik in het verhaal begon, merkte ik dat ik de schrijfstijl simpel maar vlot vond. Het is een echte feelgood met een aardig hoge voorspellingsgraad, wat ik bij feelgood helemaal geen probleem vind. Toch bemerkte ik al snel dat ik mij aan het naïeve hoofdpersonage Cali begon te storen. Ze heeft een goede baan, waarbij er toch wel wat van haar verwacht wordt richting de mens toe. Maar als het om relaties gaat, is dit opeens helemaal weg. Haar dates worden door May vrij breed beschreven waardoor het verhaal wel een bepaalde balans heeft. Het verhaal kent zeker een redelijk hoog sexy steamy gehalte wat past bij het thema van het boek.

Voor mij persoonlijk was Mr. Swipe Right niet echt een hoogvlieger. Het is zo'n verhaal dat je snel wegleest en lekker op het strand erbij pakt, maar het verhaal zelf was het voor mij gewoon niet helemaal. Het is te naïef geschreven om echt het gevoel te hebben dat je kunt wegzwijmelen in een lekker verhaal.

De auteur gebruikt wel zo af en toe humor in haar verhaal waardoor ik wel een aantal 'glimlach momentjes' had, maar het was het gewoon niet helemaal wat ik er van verwacht had. Ik denk dat als de auteur het verhaal meer diepgang had gegeven en iets minder dates had beschreven, het verhaal meer inhoud had gehad en ik het met meer plezier gelezen had. 

Andere titels met een M

2f29a641e1791e38fa4048d95a2ca3e9.pnge44ffd5bff3c59c7f58817a75a33fb35.png5d8569c73949f31f753b08878390db43.pngbe1584ec030d8fc5ab27b6d7536a7214.png

Mooi in lingerieMarilla, Maan lees hier de recensie van Helma en hier de recensie van Lizzie, Mathilda's geheim lees hier de recensie van Marieke, Marlies lees hier de recensie van Antoinette, Mr. Stone lees hier wat Helma ervan vond in de blogtour, Mijn hele leven lang, Het meisje uit het verscholen dorp lees in de buddyread wat Marieke en Helma ervan vonden, Muurbloem, Misverstand in de middle of nowhere lees hier de recensie van Marieke en hier van Diana, Met het bloed van mijn hart, Misschien nu, Mijn leven na jou, Mijn niet zo perfecte leven lees in de groepsreview wat we ervan vonden, Marathons en mokkataart, Met de stroom mee, Mijn Italiaanse moeder lees in de groepsreview wat we ervan vonden.

Kennen jullie nog meer (feelgood) boeken die beginnen met een M? Laat het ons hieronder in de reacties weten voor nog meer inspiratie. 


Reacties op: Alfabet lezen met de M

Meer informatie

Over

Nicola May

Nicola May

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen...

Gesponsorde boeken