Alfabet lezen met de O

op 30 juli 2021 door

Afgelopen juni was ik ingeloot voor een leesclub bij LS Amsterdam voor een leesclub met het boek Onder de Spaanse zon van Anna Thomas. Het geluk was dat ik hem toen in mijn vakantie in de tuin lekker kon lezen. En dat beviel erg goed.

- door Renate-

1e49b67234ecc5458fd56ff9311a13f5.png

Onder de Spaanse zon - Anna Thomas

Drie vriendinnen, veertigers, die elkaar na jaren weer terugzien, nemen de benen op de avond van een 25-jarig huwelijksfeest dat ze samen vieren. Hun relaties staan onder druk en ze hebben alle drie genoeg van het ‘Is dit het nou?’-gevoel. Ze laten alles achter en gaan naar Spanje, waar ze ooit de vakantie van hun leven hadden. Daar koopt een van hen in een opwelling een klein leegstaand dorp, Nueva Vida. Kunnen zij daar hun dromen waarmaken? Een heerlijke serie die je wilt blijven doorlezen, vol herkenbare personages, humor, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Mijn mening

Onder de Spaanse zon zag ik steeds voorbij komen op de sociale media, en het trok mij gewoon direct. De cover is leuk en vrolijk. Die tegeltjes op de cover geven mij al een zomers gevoel. Dus toen het boek werd bezorgd ben ik er gelijk in begonnen. Ik heb heerlijk buiten gelezen, want het was toen schitterend weer. Het klink zo alsof het al heel lang geleden is. Na het lezen van de achterflap was ik heel benieuwd naar Linda, Judith en Ellen, de drie vrouwen die lang geleden echt een eenheid waren, maar in de loop der jaren wat uit elkaar zijn gegroeid.

Als ze elkaar weer tegen komen omdat een van hun mannen hun gezamelijke 25-jaar getrouwd datum willen vieren, komen de vrouwen weer op elkaars pad. Wat volgt zijn voorbereidingen voor het feest en je merkt dat de vrouwen zo ieder hun eigen struggles hebben.
Door de achterflap heb je in het begin wel een ander idee van het verhaal omdat je denkt dat de vrouwen al vrij snel in Spanje zitten, maar dat is niet zo. Dat maakt het verhaal niet minder leuk en eigenlijk ben je op deze manier nog nieuwsgieriger naar de vervolgdelen, want dit is een eerste deel in een serie, waarvan het tweede deel binnenkort volgt.

Het was een eerste kennismaking met de schrijfster Anna Thomas, maar wel eentje die naar meer smaakt, want het boek is leuk, serieus, grappig en zorgt ervoor dat je het liedje 'Is dit alles' van Doe Maar tijdens het lezen in je hoofd hebt. Het zijn leuke personages, ze hebben alle drie hun eigen problemen en je kunt dat als lezer wel snappen. Het perspectief wisselt elk hoofdstuk, dus het ene hoofdstuk is vanuit Linda, dan weer vanuit Ellen en Judith. Dit maakt dat je het lekker vlot wegleest, omdat je benieuwd bent naar de rest.
Het is ook een boek waar je af en toe echt wel om moet lachen.
Kortom, dit is wel een serie waarvan ik nu al zin krijg in het volgende deel. Ik kijk er naar uit een beetje de zon in huis te halen en een vakantiegevoel. Heerlijk!

Andere romans met een O

4c0ace8f8f6231e5701d56fac97646ea.png994e8b2d03d71a1810330ebba4441920.pngc1eca65ee4ce2de2e8092f7494fcd29a.pngb6d800648f9a5fff834aeb6232b7fe70.png

Over bergen heenOver de grens lees in de buddyread wat Diana en Renate ervan vonden, Omkijken naar morgen lees hier de recensie van Helma, Onbegrensde liefdeOp goed geluk lees hier de recensie van Marieke, O, O, OliviaDe olijfboom lees hier de recensie van Helma, Open slot lees hier de recensie van Helma, Ontbijt op bed lees in de buddyred wat Marieke en Marleen ervan vonden, Onweerstaanbaar lees hier wat Marieke ervan vond, Onder de Italiaanse zon lees in de buddyread wat Helma en Nathalie ervan vonden, Onder de sterren van Montpellier lees hier de recensie van Diana, hier de recensie van Renate en hier de recensie van Marieke, Om nooit te vergeten lees hier wat Marieke ervan vindt, OnuitstaanbaarOost west thuis bestOpgewekt naar de eindstreepReacties op: Alfabet lezen met de O

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anna Thomas

Anna Thomas

Anna Thomas is een pseudoniem van Marja West. Onder het pseudoniem Anna West sch...

Gesponsorde boeken