Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

ARMENTROUT: In gesprek met Jennifer herself! (interview)

op 29 oktober 2017 door

Om deze geweldige Armentrout-feestweek af te sluiten hebben we nog een leuk interview klaarstaan met haar! Nathalie en Lore gingen de dag van het Armentrout-event vroeg richting Utrecht om Jennifer Armentrout herself enkele vragen te stellen. Het verslag dat lees je hier!

- door Nathalie en Lore

Jennifer Armentrout kreeg inspiratie om te gaan schrijven door de boeken van L.J. Smith. "Ik las van haar The Vampire Diaries, The Forbidden Game en The Secret Circle. Dit zijn fantasy boeken met vampiers en demonen. Nadat ik deze boeken uit had, wist ik dat ik ook eigen werelden wilde creëren. Julian uit The Forbidden Game was mijn allereerste boek boyfriend! Toch is dit op dit moment niet mijn favoriete boek. Dat is Lover Eternal van J.R. Ward, een novelle van de Black Dagger Brotherhood."

"I like reading series when they are all out, then you can marathon them, Waiting sucks as a reader"

Naast de vertaalde Wacht op mij serie heeft Jennifer Armentrout nog heel veel andere series en stand alones geschreven. Wat heeft haar voorkeur? “Om te lezen vind ik het allebei leuk. Soms wil ik gewoon een standalone lezen en andere keren wil ik mij volledig onderdompelen in een andere wereld die de auteur heeft gecreëerd. Ik lees series het liefste wanneer ze compleet zijn, zodat je niet hoeft te wachten op het volgende deel en je alle boeken in een ruk achter elkaar kunt uitlezen. Maar om te schrijven houd ik het meeste van series. Dan heb je gewoon meer ruimte om karakters uit te breiden en ze meer te laten doen dan bij het schrijven van een standalone.”

'From the Wait for you series, Stay with me would probably be my favorite one. From all my books is The problem with forever my favorite. ‘

27db41f96525ec7a62931818fb41a5e8.jpg

2ae7906110062b95cf2d5e269e154a03.jpg

De Wacht op mij serie bestaat uit zes boeken. Er zijn echter nog veel andere personages die mogelijkheden voor een eigen verhaal geven. We vroegen haar waarom ze besloot om te stoppen met deze serie na zes boeken.
“Bij het einde van het derde boek wist ik meteen dat er totaal zes boeken zouden komen, dat ik de serie wilde laten eindigen met Brock en Jillian en dat er een tijdsprong zou zijn. Zo kunnen lezers de originele cast zien op een iets oudere leeftijd, met kinderen of misschien wel getrouwd.
Van de Wacht op mij serie is Blijf bij me mijn favoriet. Van al mijn boeken is The problem with forever mijn favoriet."

"I do not like to read books where I get to the end and I’m like well this was a waist of my time, now I’m depressed."

Natuurlijk vroegen we haar ook naar haar mening over Feelgood!
“Natuurlijk een ‘Happily ever after’ of een ‘Happily for now’. Een ‘Happily for now’ komt vooral voor bij New Adult. De meesten gaan nog niet samenwonen of trouwen. Het einde van een boek moet bevredigend zijn. Dit geldt ook voor alle boeken die ik lees. Ze moeten een ‘Happily ever after’ of ‘Happily for now’ hebben. Dat wil ik bij alle genres die ik lees, ook al is het donker, gek of eng, het einde moet mij tevredenstellen. Ik lees niet graag boeken waar ik op het einde van het verhaal denk dat het een tijdsverspilling is geweest. Ik blijf dan ook weg van boeken waarvan ik in de recensies heb gelezen dat een persoon doodgaat in het einde. We hebben genoeg van dat in ons eigen leven, dat wil ik niet lezen."

Velen dromen ervan om ook een boek te schrijven, wat is je advies aan hen?
"Mijn beste advies aan iedereen die schrijver wil worden is dat je elke dag tijd moet maken om te schrijven. Het maakt niet uit of je 100 woorden schrijft of 4.000 woorden. Als je dat niet doet, zal je steeds vaker uitvluchten verzinnen en steeds minder aan schrijven toekomen. Het moeilijkste voor iedereen is helemaal tot het einde gaan. Heel veel mensen willen schrijver worden, er zijn er maar weinig die er echt voor gaan. Wat je veel ziet bij nieuwe schrijvers is, dat ze van het ene goede idee naar het andere goede idee gaan, maar dat ze nooit een idee afmaken tot een echt boek. Dat is ook het belangrijkste advies van Nora Roberts: ‘Sit your ass in the chair and write."

bac543e1ffa7a474d4e9d93e1c665f52.jpg5a9a333fde6b0b72251a01735c6d0d9d.jpg

We vroegen ook hoe haar eerste boek dan tot stand is gekomen.
"Ik startte mijn eerste boek tijdens wiskunde in de derde klas van de middelbare school, maar dat telt niet want het was verschrikkelijk. Ik had het idee om over Griekse mythologie te schrijven. Het heeft een hele tijd geduurd voor ik mijn eerste manuscript af had. Ik startte in 2007 en had pas de moed om het in 2009 op te sturen naar uitgevers. Op zo’n moment wordt het echt. Het eerste boek waarmee ik een contract kreeg was Don’t look back, een young adult thriller."

Hierna praatten we gezellig na over haar boeken die nog vertaald moeten worden en de boeken die ze nu aan het schrijven is. Zo komt binnenkort, in voorjaar 2018, de vertaling van The problem with forever eraan en in het zomer van 2018 verschijnt Till death. Ook de vertaling The Lux series kwam ter sprake, maar hier zijn helaas nog geen concrete plannen voor. Verder staat er een nieuwe New Adult serie op de planning, waarvan de eerste twee boeken al geschreven zijn.

Genoeg Armentrout vooruitzichten om naar uit te kijken. En toen was het tijd voor een mini-signeersessie en natuurlijk een foto!Reacties op: ARMENTROUT: In gesprek met Jennifer herself! (interview)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...

Jennifer Lynn

Jennifer Lynn

J. Lynn (pseudoniem van Jennifer Armentrout, 1985) is een bestsellerauter van o....

L.J. Smith

L.J. Smith

L.J. Smith (1965) is het pseudoniem van Lisa Jane Smith, een Amerikaanse au...