Boeken om blij van te worden

op 23 januari 2019 door

Afgelopen maandag was het Blue Monday. Hebben wij niet verzonnen! Zoals je maandag las in dit artikel is het bij ons elke dag roze! En dan zeker nu we zo'n gave maan hadden, daar moet je toch een beetje van genieten. Maar uit onderzoek blijkt dat de derde maandag van de maand januari de meest deprimerende dag van het jaar is. Daarom als een soort van mosterd na de maaltijd een lijstje met boeken waar wij nu echt gewoon heel blij van worden en jullie misschien ook wel!

- Door Renate - 
          76a23e9383091bf5eb4830f4b601f039.jpg                       

Marleen

Ik werd het heel erg blij van De deal van Elle Kennedy, dat boek is grappig, lief en eigenlijk gewoon perfect. Ook werd ik echt ontzettend blij van het vierde deel in de Mijn man-serie van Jodi Ellen Malpas, dat boek is misschien niet echt grappig (hoewel er wel echt hilarische momenten tussen Jesse en Ava in zitten), maar het boek was echt alles wat ik er van had gehoopt en misschien nog wel meer. In ieder geval een boek dat ik bijna constant met een grote grijns heb gelezen.

Marieke
Het boek dat mij echt blij maakte is alweer van een tijd geleden. Het is In zeven sloten van Astrid Harrewijn. Christel neemt spontaan een sabbatical voor een wereldreis, alleen wil ze helemaal niet op reis. Ze laat het lot beslissen en komt terecht in Friesland. Ondertussen lift ze mee op de reis die iemand anders maakt, zodat ze wel wat te vertellen heeft. Het pakt allemaal anders uit dan verwacht en dat levert heerlijke hilarische situaties op. Ik heb dit boek echt met een grote lach gelezen.

Mandy
Ik heb twee hele leuke boeken gelezen in december waar ik erg blij van werd. De eerste is Een onverwachte kerst van Natalie Cox. Een humoristisch kerstig boek (al valt dat in de praktijk wel mee, maar de cover doet het wel vermoeden) waarin Charlie tijdelijk het hondenhotel van haar nichtje overneemt. Dit gaat natuurlijk niet al te gemakkelijk, helemaal gezien het feit dat Charlie niet eens van honden houdt.

Aangezien de kerst al voorbij is, heb ik ook nog een blij boek dat ook na december gewoon kan en dat is Van Chanel naar flanel van Marijke Vos. Jennifer (Jenny) laat haar steenrijke man voor het altaar staan en vlucht naar Canada, waar ze nog een oom heeft wonen. Alleen loopt het allemaal net even anders dan gepland. Uiteraard zorgt dat voor hilarische momenten. Binnenkort meer over dit boek op onze spot!

Nathalie
Afgelopen jaar werd ik helemaal blij van het boek Liefde & geluk van Jenna Evans Welch. Naast een heel leuk en grappig verhaal is dit boek ook een alternatieve reisgids voor Ierland en een zelfhulpboek voor liefdesverdriet (op een komische manier). Van dit boek wordt je gewoon blij.

Verder word ik altijd blij van de boeken van Belinda Jones. Dit zijn heerlijke romantische boeken die zich op de meest mooie vakantiebestemmingen afspelen, zoals onder andere Venetië, Capri, Costa Rica en Hollywood.

Janneke
Een boek waar ik echt heel erg blij van werd en van moest lachen tijden het lezen is De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast door Romain Puertolas. Een bizar verhaal, maar wel met een serieuze boodschap hier en daar. Zeker een boek zoals je niet vaak tegenkomt. En een beetje bizar wat wil zeggen dat er veel onwaarschijnlijke dingen in gebeuren waardoor je het moet lezen met een knipoog, maar het is zeker een boek dat je niet snel zult vergeten!

smiley-1041796__340.jpg

Helma
Een boek waar ik echt soms hardop om moest lachen was Daar heb je vrienden voor, het tweede deel uit de Vrienden-trilogie van Astrid Harrewijn. Eigenlijk zijn alle drie de boeken erg leuk om te lezen, maar het deel over Joost en zijn liefdesleven was bij mij favoriet. Zo grappig hoe ze beschrijft dat ‘Kees’, zoals Joost zijn jongeheer noemt, een geheel eigen leven leidt. Als Joost een beetje genoeg begint te krijgen van het rollenspel en de verkleedpartijen van zijn bedpartner Emma, denkt ‘Kees’ daar heel anders over. Maar er gebeuren nog veel meer grappige dingen in het boek. Echt een aanrader om Blue Monday vrolijk door te komen.

Diana
Als ik denk aan een boek waar ik blij van word, kan ik maar één ding doen en dat is in mijn boekenkast kijken en het boek kiezen dat de grootste glimlach op mijn gezicht brengt. Dat is dan toch echt Vallen van Jackie van Laren. Als ik aan dat boek denk, denk ik aan Anne, aan Rory en de lieve kleine Row. Ik ben verliefd geworden op deze personages en elke keer als ik aan hen denk, word ik weer even blij. Vallen is voor mij feelgood zoals het hoort te zijn!

Renate
Een boek waar ik echt blij van werd was Weg van jou, het debuut van N.i Monteney. Een boek waar echte Vlaamse woorden in worden gebruikt, wat het soms grappig maakt, maar je ook op een andere manier naar taal doet kijken. Het is echter vooral de humor waardoor je blijft doorlezen. Het is een heerlijk verhaal waar alle feelgood-elementen in zitten. Humor, liefde, vriendschap en het geeft de lezer een goed gevoel na het lezen

Lore
Eén van de meest recentste boeken waar ik echt heel hard om heb moeten lachen is Bestemd voor mij van Chantal van Gastel. Van dit boek kan je niet anders dan gelukkig worden. Bestemd voor mij is een boek dat geen enkel onderwerp schuwt, maar waar ook de nodige humor aanwezig is. Samen met een vriendinnenuitje in de sneeuw en wat knappe mannen zorgt dit voor het perfecte Blue Monday boek. Je zal instant gelukkig worden en al die negatieve gevoelens verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Sanne
De boeken waar ik altijd erg vrolijk van word, zijn de boeken van Charlotte de Monchy. Na een jarenlange leesdip las ik Enkeltje Ierland en ik was volledig hersteld ;) Ik genoot van de omgeving, van de personages met hun typisch Nederlandse trekjes en de flinke dosis feelgood. Ik vond het erg tof dat de Nederlandse dierenarts Lisa naar Ierland vertrekt voor haar droombaan. Zelfs de cover ziet er vrolijk uit.

Daarna las ik Zes maanden zonder en Eens gegeven en ook van deze verhalen heb ik genoten. De Monchy weet humor en liefdesperikelen op zeer treffende wijze te schrijven waardoor je het hele boek geboeid blijft en maar één ding wil: de laatste bladzijde omslaan! Ik kijk daarom ook erg uit naar haar boek dat in februari verschijnt, daar kan ik nu al heel erg vrolijk van worden!


76a23e9383091bf5eb4830f4b601f039.jpg
Van welke boeken worden jullie echt heel blij?Reacties op: Boeken om blij van te worden

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jodi Ellen Malpas

Jodi Ellen Malpas

Jodi Ellen Malpas schreef lange tijd voor zichzelf totdat ze in oktober 2012 het...

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Marijke  Vos

Marijke Vos

Hè hè, ik vroeg me al af wanneer je wat meer over mij zou willen weten. Nou, d...

Gesponsorde boeken