Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blind date met een biebboek #2

op 13 oktober 2017 door

Kasten vol boeken bij de bieb, welke zal ik lezen? Ga ik voor de veilige keuze van een bekende schrijver? Nee, ik doe het anders, ik pak een boek van de plank, scan die bij de balie in, neem het mee en ga lezen. Niks geen korte samenvatting, niks geen recensies of tips. Ik heb een blind-date met een bieb boek.

- door Marieke

Het was een mooie dag, ik liep even rond in de bibliotheek, want ik wilde een boek niet uitkiezen, maar willekeurig uit de kast pakken en gaan lezen. Eén had ik al in mijn handen, toen mijn arm naar rechts werd getrokken en mijn vingers zich om een boek klemden dan Spring! heet. 

Spring? Perfecte titel, spring eens in het diepe, spring de onbekendheid tegemoet en zo werd Spring! mijn tweede bieb-boek-blind-date.

e74ec50b39800460b8f21422ee8b666c.jpgDe cover
Op de voorkant prijkt een dame in stijl van de jaren 50-60. Dat geeft een idee over een boek dat zich ook in die tijd afspeelt. 
Wat kan je het soms mis hebben als je puur op de voorkant afgaat. Het boek is een eigentijdse roman, vol humor en romantiek, maar met ook een serieuze kant.

Het verhaal
Florine (Flo) heeft een maatje meer en sinds haar elfde toen iemand haar dikkerdje noemde is ze constant bezig met zichzelf. Plukken aan kleding, zwarte verhullende kleding en een scherpe tong. Ze heeft een liefdevolle familie en een beste vriend Sam, al sinds de zandbak. Ze heeft een baan, en is daar goed in, maar eigenlijk heeft ze een droom: ze wil stewardess worden.
Sam zet haar voor het blok, het wordt tijd om er wat aan te doen.

Thema: diversiteit
In het boek worstelt Flo met haar uiterlijk, met name met haar gewicht. Haar hele leven is daar door beïnvloed. Ze vergeet dan dat ze andere positieve punten heeft. Mensen voelen zich tot haar aangetrokken, maar ze jaagt iedereen weg door haar scherpe, vaak cynische tong.
Het is een thema wat goed is uitgewerkt en heel herkenbaar is, ook voor mensen met een maatje minder. Zij zijn vaak de mensen aan de andere kant die 'kijken' en 'beoordelen', tenminste zo voelt Flo het.
Interessant is het dan om te zien dat Flo haar mening bij stelt aan het einde. Mensen kijken, maar niet altijd om te beoordelen, het is ook omdat ze je gewoon leuk vinden.

Vriendschap en liefde
Het is een feelgoodboek, en ook de liefde ontbreekt niet. Flo leert een leuke man kennen, gelukkig één die zich niet zo snel laat wegjagen als Flo weer eens onhandig en scherp bezig is.
Ook vriendschap en familie zijn belangrijk en worden goed uitgewerkt in dit boek. De vriendschap met Sam is bijzonder en gaat al terug tot de zandbak. Hij is ook degene die Flo voor het blok zet om eens kritisch naar zichzelf te kijken. Erg grappig is de therapeute waar Flo terecht komt, zeer functioneel!

Conclusie
Een zeer geslaagde blind-date. Ik heb het met veel plezier gelezen en vind het zeker een aanrader!



Reacties op: Blind date met een biebboek #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hester van 't Hek

Hester van 't Hek

Hester van 't Hek schrijft vrolijke boeken over zaken waar de moderne vrouw mee ...