Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Blogtour De gouden troon - Julie Johnson

op 11 november 2021 door

De 'Forbidden Royals'-serie van Julie Johnson is bij uitgeverij Zomer & Keuning is een nieuwe trilogie over het koningshuis van Constantië dat te maken krijgt met grote moeilijkheden rond de troonopvolging. De jonge studente Emilia blijkt blauw bloed te hebben en wordt het koningshuis binnengehaald als kroonsprinses, met alle gevolgen vandien.

Vandaag is bij Fabulous feelgood de start van tweede blogtour. Deze keer staat het tweede deel De gouden troon centraal. Ook deze keer veel glitter, glamour en prinsessen, maar het wordt een stuk grimmiger.

De serie bestaat uit drie boeken: De zilveren kroonDe gouden troon en Het diamanten rijk

De drie delen komen kort na elkaar uit en Marieke neemt jullie drie keer mee naar Constantië om mee te leven met de verwikkelingen rond de troonopvolging in dat land.

b76962b43747e09e3bff558f1d5d2f9e.jpg

Deel 2 De gouden troon

Twee maanden geleden was Emilia nog een heel normaal meisje met een heel normaal leven, maar dat is nu wel anders. Ze woont in een kasteel, draagt een kroon en is de enige troonopvolger in het koninkrijk Constantië. Naast de publieke aandacht en al haar nieuwe verplichtingen baren vooral haar familieleden en de intriges haar zorgen en er blijken vijanden van de koninklijke familie in het rijk te zijn. De situatie wordt er niet makkelijker op als een aantal mogelijke huwelijkskandidaten haar aandacht opeist. Bovendien is daar ook nog Carter – voor wie ze niets mag voelen, maar wiens aanwezigheid in het kasteel overal voelbaar is.

Mijn mening

Het verhaal gaat verder waar De zilveren kroon ophield. De cliffhanger van deel 1 was pittig en het heeft grote invloed op Emilia. Ze heeft nachtmerries en mag het terrein van het paleis niet meer af. Dat veranderd wel, maar vrijheid heeft ze niet. Zware bewaking is haar deel en ze vindt het helemaal niets en besluit haar eigen 'prinsessenwacht' in te stellen. Dat ze daarbij tegen het protocol in gaat en mensen tegen de haren instrijkt kan haar niet zoveel schelen.

Emilia is in dit boek nogal in de war. Mede door de sneltrein waar haar rustige leventje is terecht is gekomen. Ze moet ineens heel iemand anders zijn dan ze was, Toch blijkt ze een groot talent te hebben voor haar nieuwe functie. Op haar eigen wijze weet ze haar volk voor zich te winnen. Waar ze ook erg mee overhoop zit, zijn haar gevoelen voor Carter en dat levert weer de nodige botsingen op, die enerzijds voor verhitte 'discussies' zorgen, maar ook kwetsende gevoelens aan beide kanten maar boven brengen.
Er zit een grote ontwikkeling in het personage Emilia, maar ze werkt dat zelf behoorlijk tegen door haar twijfels, die vrij breed worden uitgemeten in dit deel.

In het intro schreef ik al dat het verhaal grimmiger wordt. Is de eerste helft nog 'leuk' met de verwikkelingen rondom het koningshuis, na deze eerste helft komt een heftige scene voor, die nogal indruk maakte. Ineens is het niet zo leuk meer, maar is het pure ernst voor Emilia in haar nieuwe functie. Als ze dan ook nog te maken krijgt met verraad, is er geen weg meer terug en neemt te het heft in handen om 'haar' land te redden. Het zorgt ervoor dat ze alle twijfels van zich afgooit en doet waarvoor ze is geboren: Leiderschap.

Hoe dat afloopt is te lezen in het laatste deel Het diamanten rijk. 

Conclusie
Ik heb dit deel, net als het vorige met plezier gelezen, hoewel de heftige scene halverwege de sfeer behoorlijk deed omslaan. Het glitter en glamour verhaaltje  was ineens een stuk grimmiger geworden en daarmee is het verhaal (en ook Emilia) een stuk volwassener geworden. Ineens is het een indrukwekkend en meeslepend verhaal en Ik kan niet wachten verder te lezen in het derde en laatste deel.

Blogtour 1: De Zilveren kroon

1981ad21865ba39536ece26cf8ff8789.jpgReacties op: Blogtour De gouden troon - Julie Johnson

Meer informatie

Gerelateerd

Over