Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour De zilveren kroon - Julie Johnson

op 28 oktober 2021 door

De 'Forbidden Royals'-serie van Julie Johnson bij uitgeverij Zomer & Keuning is een nieuwe trilogie over het koningshuis van Constantië dat te maken krijgt met grote moeilijkheden rond de troonopvolging. Gelukkig lijkt de oplossing voorhanden met de jonge studente Emilia. Helaas zit zij daar helemaal niet op te wachten.

Vandaag is bij Fabulous feelgood de aftrap voor een blogtour van De zilveren kroon, over glitter, glamour en prinsessen, waarbij niet alles even mooi is als het lijkt.

De serie bestaat uit drie boeken: De zilveren kroon, De gouden troon en Het diamanten rijk

De drie delen komen kort na elkaar uit en Marieke neemt jullie drie keer mee naar Constantië om mee te leven met de verwikkelingen rond de troonopvolging in dat land.

b0299e10448f841dd00a3cac3a99085d.jpg

Deel 1: De zilveren kroon

De twintigjarige Emilia is een heel normale studente, maar op een dag staat haar hele leven op z’n kop. Als de koninklijke familie van het koninkrijk Constantië omkomt, staat de troonopvolging op het spel. Emilia’s vader wordt tot koning gekroond en Emilia wordt als zijn onwettige dochter opeens de kroonprinses van het land. Haar nieuwe leven in het paleis zou een sprookje kunnen zijn, maar Emilia merkt al snel dat er veel intriges en machtsspelletjes op de achtergrond spelen. Carter Thorne, de zoon van haar stiefmoeder, moet niets van haar weten. Maar Emilia is niet van plan zich door wie dan ook in de hoek te laten plaatsen, ook niet door Carter, die haar hart sneller laat kloppen…

Mijn mening

De korte samenvatting sprak me aan en ik was blij en verrast om een pdf aan te treffen in de email. Het boek heeft een mooie cover, het is bijna jammer dat het alleen om e-books gaat, maar voor het lezen maakt het niet uit.

Het boek begint met een plaatje van het wapenschild van het koningshuis van Constantië en een stamboom van het koningshuis. Ook staat er voorin het boek een lijst met titels van songs.

Het e-book leest erg vlot, het komt op mij over als een YA, maar de hoofdpersonages zijn toch wat ouder (20-25). Het verhaal is niet heel origineel: een jonge vrouw die voor het blok wordt gezet om kroonprinses te worden, terwijl ze er helemaal niets mee te maken wil hebben. Ik ben dat eerder tegengekomen in andere boeken. Toch is het geen probleem want het verhaal is in totaliteit gewoon erg leuk.

Emilia heeft zich jarenlang afgezet tegen haar afkomst. Ze is een gewone jonge vrouw en studeert, ze heeft een goede vriend en redt zich prima zonder koninklijke vader die twintig jaar afwezig was. Nu moet ze zich plotseling aanpassen aan haar nieuwe leven als prinses en daarbij valt ze keihard voor de verboden liefde in de vorm van haar nieuwe stiefbroer Carter. De wijze waarop ze letterlijk uit haar oude leventje wordt getrokken levert gelijk een heerlijke scène op waarin ze met hem kennismaakt.

Emilia is ontwapenend en leuk, ze is pittig en heeft het hart op de tong. Het is een flinke ommezwaai om haar nu te zien als prinses.
Waar ze zich eerst verzet, besluit ze toch haar verantwoordelijkheid te nemen, ook al gaat dat ten koste van een oude vriendschap. Mooi is het om te zien hoe Emilia nu contact krijgt met haar vader (met ups and downs) en hoe Emilia in korte periode verandert.

Haar nieuwe familieleden zijn niet bepaald standaard te noemen. Stiefbroer Carter is te mooi om waar te zijn, maar hij is foute boel en houdt te veel van mooie vrouwen en alcohol. Stiefzus Chloë is eveneens wars van alles in het paleis en zit regelmatig met een joint in haar handen. het zorgt voor een hoop diversiteit en maakt het een zeer modern sprookje. De dialogen zijn verfrissend en het tempo ligt hoog. 

Zoals gezegd is het een erg leuk verhaal en het is het genieten om je als lezer even heerlijk te laten onderdompelen in het leven van de royalty’s, waar jaloezie en het gevecht om macht hoog spel spelen. Met een stiefmoeder die zo uit een sprookje komt wandelen, een hippe stiefzus, de genoemde "yummie"-stiefbroer en een vader die nogal wispelturig overkomt, maar misschien toch de kwaadste niet is, zijn er genoeg verwikkelingen. Dat gecombineerd met een hoop pracht en praal, naast boze opstandelingen en gekonkel, maakt het een page-turner met een cliffhanger op het einde.

De Zilveren kroon is ook new adult en heeft steamy scenes, hoewel de hoeveelheid hier nog wel meevalt. Helaas zorgt het ook voor een inconsequentie in het verhaal wanneer ‘het haar totaal door de war gaat' en ze even later vlekkeloos de balzaal weer binnen gaat en niemand iets merkt.

Is het erg dat het niet helemaal klopt? Helemaal niet. Het is echt een heel leuk vlot verhaal en iedereen die ooit droomde dat ze stiekem een geheime prinses was kan nu haar hart ophalen en samen met Emilia die droom waarmaken. Let wel: pas op met wat je wenst, want het kan wel eens heel anders uitpakken. En dat is precies waar Emilia mee te maken krijgt.

Met een onverwacht einde staat Emilia ineens voor een nieuwe uitdaging die in het tweede deel De Gouden troon een vervolg gaat krijgen. En lang hoeven we niet te wachten, want dat deel is over twee weken al te lezen. Ook dan zijn wij van Fabulous Feelgood onderdeel van de blogtour en nemen we je weer mee naar Constantië.

5d62c2d5dbb0aac25a5ec3a29b6d8a1a.pngReacties op: Blogtour De zilveren kroon - Julie Johnson

Meer informatie

Gerelateerd

Over