Advertentie

Blogtour: Helma leest Mr. Stone van Lis L.

op 16 juni 2020 door

De maand juni staat voor mij echt in het teken van blogtours. Vandaag is het de beurt aan Mr. Stone van Lis L. De L. staat natuurlijk voor Lucassen, auteur van onder andere de Hitte-serie en de California Campus-serie. Mr. Stone is eerder verschenen als Facebook feuilleton, maar nu dus ook als e-book voor iedereen die het feuilleton gemist heeft. En nu gratis te lezen via KoboPlus.

- door Helma -

1b4807de53744b531acdaab8d9280327.png

Lis Lucassen heeft haar sporen meer dan verdiend in het New Adult en feelgoodgenre. Ook schreef ze onder haar eigen naam Olga Hoekstra thrillers en fantasy. Daarnaast werkte ze mee aan De naakte waarheid en Open Bloot. Twee prachtige boeken met  indrukwekkende ervaringsverhalen en niets-verhullende foto's van vrouwen en mannen die kanker hebben of hebben gehad. Twee boeken waar ik nog steeds stil van ben. En of ze daar nog niet druk genoeg mee is, is ze eigenaar van uitgeverij Tinteling Romance, vertaalt ze boeken en is zojuist haar nieuwste boek Misverstand in the middle of nowhere bij uitgeverij Z&K uitgekomen. Inschrijven voor de leesclub met dit boek is nog mogelijk tot 17 juni!

Ik smul van de boeken van Lis Lucassen, dus toen ik Mr. Stone als blogtour voorbij zag komen, stond ik vooraan om mijn vinger op te steken. En yes! Ik mocht weer meedoen.

Over Mr. Stone

Wanneer Logan Stone een stuntelige dame redt die zich letterlijk op glad ijs heeft begeven, staat hij verder niet al te lang stil bij deze exotische brunette. Maar als Pilar Bailey door inmenging van een van zijn broers, opnieuw in zijn leven opduikt, kan Logan niet langer ontkennen dat er iets broeit tussen hen. Een knetterende aantrekkingskracht waaraan hij geen weerstand kan bieden. En hoewel zijn hart nog altijd toebehoort aan zijn eerste liefde, kan hij Pilar niet vergeten. Logan doet Pilar een voorstel: één nacht. Meer kan en wil hij haar niet geven.

Maar is één nacht genoeg? Niet voor Pilar, die na een teleurstellende ervaring met haar leugenachtige ex, Miami ontvluchtte om een nieuwe start te maken in Seattle. En hoewel Pilar absoluut niet van plan is om te concurreren met een geest uit zijn verleden, lukt het haar maar niet Logan uit haar hoofd te zetten. Zelfs niet als hij haar duidelijk maakt dat hij haar niet meer kan bieden dan één nacht vol passie en zeker zijn hart niet.

1b4807de53744b531acdaab8d9280327.png

Wat vond ik ervan?

In haar bekende beeldende schrijfstijl met humor en emotie nam ze me mee in de wereld van Pilar en Logan. Twee tegenpolen, maar zegt het gezegde niet ‘opposites attract’? Logan is groot, blond en stoer. Brunette Pilar is klein en exotisch. Logan heeft zijn leven ‘on hold’ gezet nadat zijn eerste en enige liefde hem alleen achterliet. Pilar is na de breuk met haar ex vol goede moed aan een nieuw leven begonnen. Logan is omringd door familie. Pilar is moederziel alleen na de dood van haar moeder en de verhuizing van haar vader en zusje naar Brazilië. Na haar verhuizing van Miami Beach naar Seattle moet ze het ook zonder hartsvriendin Jada doen.

Als Pilar voor het eerst in haar leven op schaatsen staat (denk Bambi!), trekt ze de aandacht van Logan. Als hij haar nog net op tijd kan wegtrekken voor een aanstormend peloton hardrijders, is hun eerste ontmoeting een feit. Daar blijft het bij totdat Pilar wordt ingehuurd door Seth Stone om zijn broer Logan wat etiquetteregels bij te brengen voor een groot galadiner waar hij de honneurs voor zijn familie moet waarnemen. Als ze elkaar herkennen slaat de vlam over. Natuurlijk is dat voorspelbaar en weet je dat het uiteindelijk zal eindigen in een happy end. Maar de weg ernaar toe maakt het verhaal zo fijn om te lezen. Vooral Logan is als personage interessant. Je weet dat hij treurt om het verlies van zijn geliefde, maar pas gaandeweg het verhaal kom je erachter hoe de vork precies in de steel zit. Het is mooi om te zien hoe Pilar er uiteindelijk voor zorgt dat hij weer durft te leven. Pilar is grappig en lief, maar weet ook prima van zich af te bijten als dat nodig is. En die ene zinderende nacht die ze samen doorbrengen is, hoe kan het ook anders, hot, hot, hot.

En wat boft Logan dat hij deel uitmaakt van de familie Stone! Het is een liefdevol, hecht gezin waarin de moeder als een Italiaanse mama reddert over haar vijf zonen en haar dementerende man. De gebroeders Stone plagen elkaar graag, maar gaan ook voor elkaar door het vuur. De kleine Valerie, dochtertje van oudste broer Seth, zorgt met haar ontwapende spraakwaterval regelmatig voor een glimlach op je gezicht en weet ook Logan altijd uit zijn sombere stemmingen te trekken.

Hoewel het verhaal in Mr. Stone verteld wordt vanuit zowel het perspectief van Pilar als Logan, is het toch vooral het verhaal van Logan, met wie je ook een stapje terug in de tijd neemt.Deze terugblikken zijn duidelijk herkenbaar door de cursief gedrukte tekst en hierdoor kom je te weten waarom Logan zoveel moeite heeft om zijn eerste liefde los te laten. Het is mooi om te lezen hoe Logan zich heel voorzichtig weer echt aan iemand durft te geven en licht en kleur in zijn leven toe te laten. Pilar op haar beurt durft weer te vertrouwen in de liefde na de teleurstellende ervaring met haar ex. Het verhaal heeft van alles: humor, liefde, erotiek maar ook aandacht voor zwaardere thema’s als dementie en depressie.

‘Zijn herinneringen drijven steeds verder bij hem vandaan en sommige dingen zijn inmiddels ongrijpbaar geworden. Af en toe ben ik jaloers op hem. Af en toe wens ik dat ook mijn herinneringen zouden verdwijnen. Dat ik niet meer zou weten hoe het voelde om haar tegen me aan te houden, haar lippen op mijn huid en haar handen door mijn haar. Dat ik niet meer zou weten dat zij bestond, al kan ik me dat niet echt voorstellen omdat onze levens onlosmakelijk met elkaar verbonden leken.’

Dit verwoordt enerzijds hoe dementie werkt en tegelijkertijd geeft het het zwarte gat weer waar Logan in zit.

Tussen de bedrijven door maken we ook kennis met de andere Stone-mannen: Seth, Zach, Samuel en Benjamin. Een kennismaking die vraagt om meer, zeker als Lis, heel gemeen, het boek eindigt met een cliffhanger waar Zach de hoofdrol in speelt. De enige vraag die je dan hebt is, hoe gaat dit verder?

Je laat ons toch niet al te lang wachten, Lis?

565a9502d060bb27ee6fb4defa2edd28.pngReacties op: Blogtour: Helma leest Mr. Stone van Lis L.

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucas...