Advertentie

Blogtour: Helma leest SET

op 12 oktober 2020 door

Zo af en toe doen we mee aan een blogtour. Lizzie onlangs met de Lust & Structure serie van Mariëlle Brouwer. Vandaag doet Helma mee aan de blogtour van SET. Na GAME het tweede deel van de Romance Scores-serie van uitgeverij Tinteling Romance. Het is een bundel met drie verhalen van feelgood auteurs Liz Hartevelt, Marijke Vos en May Harper. En net als in GAME spelen de verhalen zich opnieuw af in de sportwereld.

- door Helma –

0fba0dd5fe2fdc86493324f09049c543.png

Over SET

Het eerste verhaal in de bundel is Balcontrole van Liz Hartevelt. Hoofdpersoon is Hartlyn. Haar passie is voetbal en daar heeft ze ook alles voor over. Voor dingen als de liefde heeft ze absoluut geen tijd. Maar dan ontmoet ze Bram, een jongen die een hattrick niet kan onderscheiden van een corner en een taakstraf uitvoert bij haar voetbalclub. Is hij de jongen die raak schiet en haar hart weet te raken?

Het tweede verhaal is van de hand van Marijke Vos: Free Falling. Hersenloze kleerkasten die niks met woorden kunnen oplossen. Dat is wat Tess vindt van de mannen die MMA beoefenen in de sportschool waar haar zus haar tegen wil en dank mee naartoe sleept. Totdat ze de geheimzinnige Kai ontmoet, die vastberaden is haar het tegendeel te laten zien. En voelen.

Het laatste verhaal in de bundel, Rebound, is geschreven door May Harper. Rivka zit totaal niet te wachten op haar lastige broertje Chaim, die haar en haar team komt bezoeken in Houston. Zeker niet nu ze een nieuwe coach heeft en ze vastbesloten is door zijn defence heen te breken. Als de coach onverhoopt bij Chaim op de kamer komt, denkt ze dat dit haar winnende worp is. Maar ze mist, en de rebound verandert het spel voorgoed.

0fba0dd5fe2fdc86493324f09049c543.png

Sport, seks en diversiteit

Ik had met veel plezier GAME, het eerste deel in de serie gelezen en was benieuwd of dit tweede deel me net zo zou bekoren. Zoals in het New Adult genre gebruikelijk hebben de hoofdrolspelers een rugzakje en wordt het verhaal vanuit twee perspectieven geschreven:  de badboy (die eigenlijk niet zo heel erg bad is) en de good girl. En dat is in deze verhalen niet anders.

Ik begon vol enthousiasme in het eerste verhaal: Balcontrole. Hoofdpersonen Hartlyn en Bram vond ik in eerste instantie leuk. Hartlyn als stoere vrouw die haar zinnen heeft gezet op een carrière in het voetbal en Bram die een taakstraf uitdient op een voetbalclub terwijl hij daar echt helemaal niets mee heeft. Meestal is het andersom. Helaas vond ik het verloop van het verhaal minder. Hoewel de schrijfstijl van Liz Hartevelt helemaal niet verkeerd is en het lastig is om personages sterk uit te werken in het geringe aantal pagina’s dat een kort verhaal telt, vond ik Bram en Hartlyn uiteindelijk niet geloofwaardig. Er waren een paar dingen die ik totaal onlogisch vond. Bijvoorbeeld: Hartlyn is absoluut niet in voor avontuurtjes en seks is eigenlijk wel het laatste waar ze aan denkt, maar ondertussen loopt ze wel met een condoom in de achterzak van haar jeans. Verder vond ik het vreemd dat Hartlyn opeens angstig een voetbalovertreding uit het verleden als mishandeling beoordeelt als ze hoort over de mishandeling waaraan Bram zich schuldig zou hebben gemaakt. Ik vond het verhaal een beetje rommelig, dus helaas een iets minder begin.

Gelukkig werd dit in de twee volgende verhalen meer dan goed gemaakt. Marijke Vos heeft in Free Falling gekozen voor MMA (Mixed Martial Arts) als sport. Geen sport voor watjes. Vos maakt hiermee een uitstapje naar New Adult en ik was benieuwd of ik in dit voor haar nieuwe genre haar humoristische schrijfstijl zou terugzien. Hoewel de bloedspetters in het rond vliegen (ik weet nu wel dat MMA ook niet ‘my cup of tea’ is) is die humor inderdaad aanwezig. Tess en Kai spreken tot de verbeelding: studienerd meets free fighter. Het lijken twee tegenpolen maar ze hebben toch meer gemeen dan ze denken. Ze hebben allebei een passie waar ze hun hart en ziel inleggen en het vooroordeel dat je een hersenloze kleerkast bent als je vechtsport beoefend blijkt volkomen onterecht. Dit verhaal valt een stuk beter in de smaak.

Datzelfde geldt voor Rebound van May Harper. De hoofdrollen in dit verhaal zijn eerder voor Chaim en De Coach dan voor Rivka. Bij beide mannen heb je het gevoel dat er meer aan de hand is. Klopt het wel waar Chaim van beschuldigd is en wat is er met De coach gebeurd dat hij als Russische sterspeler nu een dames basketbal team coacht? Vragen die je bijna het hele verhaal bezighouden en op het eind worden beantwoord en zorgen voor een niet zo voor de hand liggend happy end. Een verhaal met diversiteit en een roze tintje.

Conclusie

Jammer genoeg kon het eerste verhaal me iets minder bekoren, maar gelukkig maakten het tweede en derde verhaal dat meer dan goed. Het zijn alle drie lekkere feelgoodverhalen met een happy end waar je onbekommerd van kunt genieten. Laat het derde deel in de serie maar doorkomen! 

90418cd887d7e8c3947855b8cd569eea.pngReacties op: Blogtour: Helma leest SET

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marijke  Vos

Marijke Vos

Hè hè, ik vroeg me al af wanneer je wat meer over mij zou willen weten. Nou, d...

May Harper

May Harper

Hoi, leuk dat je komt lezen! May Harper is een pseudoniem waaronder ik feelgood...