Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour Het charmeoffensief van Alison Cochrun

op 24 juni 2022 door

Toen Renate een oproepje zag op instagram voor een blogtour van Het charmeoffensief van Alison Cochrun was ze eigenlijk gelijk enthousiast en ze had nog geluk ook want ze mocht mee doen. Vandaag lees je wat ze ervan vond!
Wat ook leuk is aan dit boek is dat het perfect past bij de pride maand en de Regenboog top 100, waarvan de verkiezing gisteren van start is gegaan!

- door Renate -

63e496c90e69ddbe3f31f3993538a0d4.png

Over Het charmeoffensief

Reality-tv brengt liefde uit onverwachte hoek! The Bachelor meets LGBTQ+-romcom in Het charmeoffensief van Alison Cochrun.

Dev Deshpande houdt van het perfecte liefdesverhaal in zijn werk als succesvol producer van de reality datingshow Ever After. Charlie Winshaw, een gevallen kindsterretje, wil zijn reputatie weer opbouwen en de show is zijn laatste kans, ook al gelooft hij zelf niet in ware liefde. Dev doet zijn best om Charlie te helpen, en ze voelen zich steeds meer op hun gemak bij elkaar. Misschien zelfs wel meer nog dan in professioneel opzicht wenselijk is…

Het charmeoffensief is een heerlijke romcom. Voor alle fans van Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston.

Mijn mening

De cover sprak mij gelijk aan. De overwegend roze cover (heel toepasselijk in een LGBTQ+-roman!) met twee mannen, waarvan er eentje in de schijnwerpers staat. Dat het zich afspeelt in de tv-wereld maakte mij erg nieuwsgierig, maar verder begon ik zonder verwachtingen te lezen.

Het boek heeft mij echt verrast. Het is een heel leuk verhaal over Dev die achter de schermen werkt bij de realityserie 'Ever After' en daar Charlie Winshaw, de prins op het witte paard, moet gaan begeleiden. Charlie is een bekende technische whizzkid die wat problemen heeft en via deze show weer positief in beeld wil komen. Gedurende de opnames zitten de twee natuurlijk een hele tijd op elkaars lip en als ze dan ook nog op wereldtour gaan met het programma en de dames dan gebeurt er van alles. Ik vond het trouwens een leuk idee om met zo'n programma over de wereld te reizen.

De dames in het programma zijn ook leuk en hebben best een grote rol in het verhaal. Zo krijg je bij de hoofdstukjes die gaan over hoe het verhaal in de serie wordt beschreven een idee over hoe Daphne, een van de vrouwen die hoopt met Charlie de liefdeshoofdprijs binnen te slepen, er over denkt. Vervolgens zie je aan die stukjes hoe dat dan weer allemaal wordt bewerkt, zodat je op tv iets totaal anders ziet of iets wat veel smeuiger wordt gemaakt dan het eigenlijk.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik totaal niet heb opgelet bij het zien van de beschrijving van het boek en de cover,, waardoor ik er dus geen idee van had dat het een LGBTQ+-romcom was. Maar eigenlijk maakt me dat helemaal niet uit. Het is een mooi romantisch verhaal over twee mannen die verliefd op elkaar worden en daarvoor wat bergen moeten verzetten. Tegelijkertijd is het een verhaal wat je laat zien hoe mooi de liefde in al zijn facetten is en dat het belachelijk is dat er soms moeilijk over wordt gedaan. Er zaten termen in het boek waar ik tot op heden nog nooit van had gehoord, bijvoorbeeld grijsseksueel. Dus in die zin heb ik er ook nog een hoop van geleerd. Dat is ook mooi aan dit boek, dat het je dan een nieuwere blik op die wereld geeft.

Het is een mooi verhaal met leuke personages. Het gaat over vriendschap en geeft een leuke kijk in de tv-wereld, waardoor ik voortaan met andere ogen naar reality-tv ga kijken. Niet dat ik dat vaak doe, maar vond het wel echt herkenbaar om te lezen.

Het is niet alleen maar gezelligheid in het verhaal. Er zit ook een diepere laag in verwerkt. Zo struggelt Dev met depressies en heeft Charlie een dwangstoornis. Dit wordt allebei uitgewerkt en zo staat Alison Cochrun stil bij psychische problemen. Het is een verhaal dat nasuddert in je hoofd en waar je dagen later nog steeds een beetje over aan het nadenken bent.

Ik denk dat het belangrijk is dat dit soort boeken en verhalen er zijn en ze een breed publiek trekken. Want wat maakt het nou uit op wie je verliefd bent! Liefde is voor ons allemaal.

Zoals gezegd heeft het verhaal me erg verrast en ik heb het met veel plezier gelezen. Ik weet al naar welk boek mijn stem voor de Regenboog Top 100 gaat!

95ef674b4301ebdab209adfcf14c83db.jpgReacties op: Blogtour Het charmeoffensief van Alison Cochrun

Meer informatie

Gerelateerd

Over