Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Blogtour Het Diamanten rijk - Julie Johnson

op 25 november 2021 door

De 'Forbidden Royals'-serie van Julie Johnson van uitgeverij Zomer & Keuning is een nieuwe NA trilogie over het koningshuis van Constantië dat te maken krijgt met grote moeilijkheden rond de troonopvolging. De jonge studente Emilia blijkt blauw bloed te hebben en wordt het koningshuis binnengehaald als kroonprinses, met alle gevolgen van dien.

- door Marieke -

Vandaag is bij Fabulous Feelgood de start van de derde blogtour, waarin Het Diamanten rijk, het laatste deel, centraal staat. Emilia heeft het moeilijk en moet keuzes maken waar ze niet achter staat en dat levert hele bijzondere situaties op!

De serie bestaat uit drie boeken: De zilveren kroonDe gouden troon en Het diamanten rijk

De drie delen zijn kort na elkaar uitgekomen en Marieke neemt jullie nu voor de laatste keer mee naar Constantië om mee te leven met de verwikkelingen rond de troonopvolging in dat land. Linkjes naar de voorgaande blogs zijn onderaan de blog te vinden.

2a3064240ed246d1334e008a35b44323.jpg

Deel 3 Het diamanten rijk

Na een grote tragische gebeurtenis is Emilia iets wat ze nooit had verwacht: de koningin van Constantië. Na een heftige aanval tegen de monarchie en het koninkrijk, het verlies van haar vader en het bedrog van mensen die ze dacht te kunnen vertrouwen, voelt Emilia zich meer alleen dan ooit. Ze zou het liefst vluchten – weg van de vragende blikken van het volk, de politieke problemen en vooral van de pijnlijke herinneringen aan Carter. Maar vluchten is geen optie, dus Emilia doet het enige wat ze kan doen: ze draagt haar kroon en een nepglimlach en gedraagt zich als de standvastige koningin die het land nodig heeft. Het ergste zal toch wel voorbij zijn? Maar niets lijkt minder waar, nu zelfs ook haar eigen leven op het spel staat… 

Mijn mening

Wow, dit zag ik niet aankomen. Na de eerste twee delen die ik zeker met plezier las, is dit laatste deel de overtreffende trap. Er gebeurt zoveel en het heeft humor, verrassingen en eindelijk de overgave aan de liefde.

Het begint een beetje triest. Emilia is behoorlijk in de war na de afsluiting van deel 2 en heeft iedereen om wie ze geeft van zich afgeduwd. Ze is erg eenzaam en heeft zich teruggetrokken in haar verdriet. Maar als koningin van Constantië kan ze niet lang wegblijven en wordt ze gedwongen om zich weer in het openbaar te vertonen. Ze kan redelijk functioneren, maar Emilia heeft nog erg last van de aanslag waar ze getuige van was. Gelukkig is er een goede vriend die haar bijstaat, maar voor ze het weet gaat de social media aan de haal met geruchten en moet ze keuzes maken waar ze niet achter staat. Toch weet ze ook goede keuzes te maken en wordt ze sterker dan ooit.

Ik vond de ontwikkeling die Emilia in dit deel maakte erg goed uitgewerkt. Ze heeft nog steeds wat twijfels, maar ze is veranderd en zeer ten goede. Dat uit zich sterk in een moment als ze een vergadering van de regering bijwoont en tegen alle protocol ingaat. Een heerlijk moment, met humor en een vastberadenheid die bewonderenswaardig is en dat is (bijna) heel Constantië ook met haar eens. Vanaf dat moment zit het tempo er weer goed in en is het genieten bij het lezen. Het einde heeft nog een verrassing in petto die ik niet aan zag komen, maar die echt smullen is.

Conclusie

Het blijkt wel uit mijn verhaal hierboven. Het derde is deel is echt het beste deel van drie mooie verhalen over Emilia en Constantië. Ik heb genoten van begin tot het einde en vond het eigenlijk jammer dat ik met het laatste deel afscheid moest nemen van deze personages en Constantië. De boeken vallen onder New Adult, maar de steamy delen overheersen niet en vormen maar een klein deel van het verhaal. Dat maakt deze serie geschikt voor een groot lezerspubliek. Ik zou zeggen: Ga lekker zelf lezen en ervaar de glitter & glamour en de gevaren van deze royalty-serie en geniet.

Blogtour 1: De Zilveren kroon 
Blogtour 2 De Gouden troon

94d284a453f5b8c649be4622db5d661b.jpgReacties op: Blogtour Het Diamanten rijk - Julie Johnson

Meer informatie

Gerelateerd

Over