Advertentie

Boeken op onze TBR die we nooit zullen lezen

op 14 januari 2019 door

Het jaar is alweer twee weken bezig en bij de meeste van ons zijn de goede voornemens alweer de deur uit, als we ze überhaupt al hebben gemaakt. Echter is meer lezen nog altijd een belangrijk doel die we vast allemaal graag willen uitvoeren en onze uitpuilende TBR's helpen daar natuurlijk erg goed bij! Altijd fijn, zo'n (enorme) lijst met boeken die we nog willen lezen, maar er staan ook zeker titels op die we waarschijnlijk toch niet gaan lezen. Tijd om onze lijsten erbij te pakken en eens op te ruimen, lees je mee? 

3cbd80ea2d6163d6e858035a71846bff.jpg

Door Marleen

Marieke -

Ik heb mijn Wil ik lezen plankje geopend en gekeken op de laatste pagina. Daar staan boeken uit mijn thriller-tijd. Baldacci - Niets dan de waarheid bijvoorbeeld. ik vind het nog steeds wel fijn om voor de afwisseling een thriller te lezen, maar dit zal 'm niet worden denk ik. Het is een deel uit een serie en de inhoud staat me nu helemaal niet meer aan.

Ik vond ook deze in het lijstje Badgasten - Emma Straub, compleet vergeten. Kan die er net zo goed afgooien, aangezien ik het toch vergeten was en er genoeg leesvoer ligt hier in huis. Maar ja, nu heb ik de korte samenvatting weer gelezen en is het toch wel leuk denk ik..... waarschijnlijk staat het er volgend jaar nog op.

- Renate -

Er staan geen boeken op tbr die ik echt nooit ga lezen. Ik reserveer eens in de zoveel tijd boeken uit de bieb die op mijn TBR lijstje staan, zodat ik ze toch lees en de hype vaak over is en ik er blanco in kan gaan ook al staan sommige er lang op. Dan laat ik mij gewoon verrassen of het terecht was dat ze op die enorme lijst stonden! Zo lees je altijd ook afwisselend! 

Diana -

Ik zet geen boeken op mijn tbr-lijst met het idee ze nooit te gaan lezen, dat lijkt me vanzelfsprekend. Toch zijn er boeken die je naar verloop van de jaren steeds weer een beetje naar achteren schuift. Zo vraag ik me af of ik ooit ga beginnen aan De beproeving van Stephen King.Het lijkt me echt een geweldig boek, maar de dikte en het aantal pagina's schrikt me zo af dat ik nooit verder ben gekomen dan de eerste 25 blz. Als tweede vraag ik me af of ik ooit De kleur van toverij, en de delen daarna, van Terry Pratchet ga lezen. Ik spaar de boeken en ze staan op mijn tbr, dus de intentie is er, maar iedereen die ooit een boek van de Schrijfwereld-serie heeft gelezen, weet ook dat deze man een zeer bijzondere schrijfstijl heeft en dat maakt dat ik maar uitstel en uitstel...

- Mandy -

Op moment van schrijven staan er 824 boeken op mijn nog te lezen-lijstje. Een verschrikkelijk aantal, want ik geloof nooit dat ik al die boeken ga kunnen lezen in mijn leven. Als een verhaal me ook maar een beetje aanspreekt, dan zet ik hem op mijn plankje. Als ik hem dan na een tijd eens kritisch ga bekijken, kom ik titels tegen waarvan ik niet meer begrijp waarom ze in eerste instantie mijn plankje hebben gehaald of boeken waarvan ik zeker denk te weten dat ik ze niet op ga pakken, simpelweg omdat ze geen voorrang hebben op andere boeken. Ik heb het dan voornamelijk over thrillers en literatuur. Een van die boeken die ik bijvoorbeeld tegen kwam is De ijsmakers van Ernest van der Kwast. Nooit wat van die beste man gelezen en ook nu denk ik: waarom had ik dit boek ook alweer toegevoegd? Misschien wordt het tijd voor een fikse opschoning.

- Sanne -

Een tijdje terug is het al eens ter sprake gekomen of alle boeken op mijn 'wil ik lezen'-plankje daar nog wel goed staan. Welke boeken ga ik nou echt nog een keer lezen? Ik heb toen al een kleine schifting gemaakt, maar nu ik er nog eens doorheen ga, denk ik dat als ik kritisch ben, ik nog wel meer boeken kan verwijderen. Ik heb zo'n tijd gehad dat praktisch elk boek me interessant leek, dat was na een tijd nauwelijks gelezen te hebben.
Het boek dat het langst op mijn plankje staat te wachten is De gevleugelde van Arthur Japin. En het staat ook al echt in mijn boekenkast, dus ik denk dat ik die ooit nog wel eens ga lezen. Ook staan er nog veel boeken op mijn lijstje uit genres die ik ooit best wel graag las, maar waar ik nu amper aan toe kom, zoals thrillers bijvoorbeeld.
Van de feelgoodboeken op mijn lijstje heb ik ook de serie Calender Girl van Audrey Carlan er al een tijdje op staan. Een serie, niet altijd mijn ding, haha. Ik denk dan ook niet dat ik deze serie ooit nog ga lezen. 

3cbd80ea2d6163d6e858035a71846bff.jpg

Nathalie -

Ik heb een tijdje geleden al eens mijn boekenkast en mijn wil ik lezen lijst goed opgeschoond. Ik heb toen een paar boeken weggedaan, omdat ze me niet meer aanspraken en ze al veel te lang in mijn boekenkast stonden.
Er staan nog een paar twijfelboeken, die ik steeds weer terugzet in de kast, maar me eigenlijk niet meer aanspreken, namelijk Een luizenleven van Carol Clewlow en De babyplanner van Barbara Muller. Deze boeken heb ik denk ik ooit op een Boekenfestijn gekocht.
Verder is de kans dat ik Onverwacht weerzien van Marisa de los Santos ook niet meer ga lezen. De achterflap spreekt me erg aan, maar ik heb er ooit twee hoofdstukken in gelezen en vond er niets aan. Ik twijfel of ik dit boek nog een kans wil geven, want twee gelezen hoofdstukken vind ik eigenlijk te weinig om een goede beoordeling te kunnen geven.
Ik durf bovenstaande boeken nog niet weg te doen, maar ik weet niet of ik deze ooit nog ga lezen. Wellicht als ik weer een nieuwe opruimbui krijg ze dan aan de beurt zijn om weg te doen en uit mijn wil ik lezen lijst te halen.

-  Janneke -

Ik moet hier eerlijk toegeven dat ik inderdaad wel eens boeken op mijn TBR zet omdat het verhaal me aanspreek, maar het uiteindelijk toch nooit ga lezen. Misschien spreekt iets me wel snel aan en zet het daarom op het lijstje, maar is het eindelijk iets wat ik nooit lees. Omdat ik toch wel snel in dezelfde genres blijf hangen.

Ik zie bij Renate bijvoorbeeld af en toe de De Medici-serie voorbij komen van Matteo Strukul. Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest naar Florence en daarna dacht ik dat het leuk was om deze serie te gaan lezen, maar hij lijkt me ook moeilijk leesbaar. Daarom heb ik het idee dat ik hem waarschijnlijk nooit ga lezen. Tenzij Renate me nog op andere gedachten kan brengen ;)

Verder heb ik dit probleem ook met hele dikke boeken. Dat zijn echt boeken die ik niet zo snel oppak, hoe goed de recensies ook zijn. Zo staat bijvoorbeeld Het puttertje van Donna Tartt al heel lang op mijn lijstje, maar nog steeds niet gelezen en ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik dat ga doen. Misschien als ik het e-book een keer voor een leuk prijsje kan scoren, dat ik me er nog eens aan ga wagen.

Helma - 

Ik ben eens even diep in mijn TBR stapel gedoken. Van de oudere boeken die er opstaan, wist ik niet eens meer dat ik ze er ooit opgezet heb. En toen kwam ik heel veel boeken tegen die ik toch nog een keer wil gaan lezen. Maar ik zag ook Het is maar bloed van Jerry Hormone en ik ben bang dat die nooit gelezen gaat worden. Toen ik nog eens las waar het boek over ging, trok het met eigenlijk totaal niet aan, dus ik ben in ieder geval niet van plan om het ooit te gaan kopen. Misschien als ik het boek bij de bibliotheek zie staan, dat ik het nog eens als gelezen kan afvinken.

Een ander boek dat ik zag staan is De zes freules van Laura Thompson. Dat heb ik er ooit opgezet toen ik pas een boek had gelezen waarin de fascistische Diana en Unity, twee van de freules een rol speelden , en het leek met toen interessant om meer over deze twee dames te weten te komen. De recensies zijn helaas niet zodanig dat ik verwacht het boek ooit nog eens te gaan lezen. Of misschien als ik er toevallig nog eens tegenaan loop in de bieb. 

- Lore - 

Dit was een moeilijke vraag. Ik ruim mijn TBR regelmatig op dus eigenlijk staan er geen boeken op die ik nooit ga lezen. Ik heb toch nog eens extra gekeken en ik heb de laatste keer goed opgeruimd. Er staat geen enkel boek op waarvan ik denk dat ik het nooit zou gaan lezen. Heel veel boeken staan in mijn kast, dus zullen ooit wel eens aan bod komen en andere wil ik heel graag kopen. 

Marleen - 

Op Hebban zorg ik altijd dat mijn TBR altijd zo goed als opgeruimd is, gemiddeld drie keer per jaar gaat daar wel een bezem doorheen. Op Goodreads, waar ik wel een enorme lijst heb met boeken die ik nog wil lezen staan wel een aantal titels die er hoogstwaarschijnlijk over 10 jaar ook nog op staan (als ik 'm tussendoor nog niet heb opgeruimd in ieder geval). Vaak zijn het tweede delen in series waarvan ik nu al niet meer weet waar het eerste deel overging. Bijvoorbeeld Gevangene van Aimee Carter, Zwaard van glas van Victoria Aveyard en Phobos2 van Victor Dixen. Daarnaast staan er ook een aantal romans in mijn kast die ik hoogstwaarschijnlijk toch nooit zal gaan lezen, zoals De overlevenden van John Shors, Ik zal je nooit vergeten van Cecelia Ahern of Vleugellam van Randy Susan Meyers

3cbd80ea2d6163d6e858035a71846bff.jpg

Zo, een hele opruiming! Heb jij boeken op jouw TBR staan die je waarschijnlijk toch niet gaat lezen? Welke boeken zijn het? Laat het ons weten, vinden we leuk! Reacties op: Boeken op onze TBR die we nooit zullen lezen

Meer informatie

Gerelateerd