Advertentie

Boekentip-estafette: Lore tipt Mandy

op 28 augustus 2018 door

In de maandelijkse estafettetip tipt een van de Feelgood Club- meiden een boek aan een ander en vandaag is het alweer tijd om het estafettestokje over te dragen! Nadat ik vorige maand een boekentip van Nathalie kreeg is het deze maand mijn beurt om een (hopelijk) leuke tip aan Mandy te geven. In juli werd ik getipt door Nathalie. Lees mee wat ik vond van het boek van Nathalie en welk boek ik tip aan Mandy.

-Door Lore-

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Voor mij was het een grote verrassing dat het vorige maand mijn beurt was om getipt te worden. Ik was even uit het oog verloren wanneer ik nog eens aan de beurt was voor deze rubriek. Opeens las ik dan ook in mijn mailbox dat Nathalie mij ging tippen. Dat moest ik snel eens gaan bekijken. Dit is wat Nathalie schreef vorige maand. 

Ik wil jou graag kennis laten maken met Gayle Forman. Zij schrijft voornamelijk young adult, maar dan met een vleugje drama. Daarnaast heeft ze ook een feelgood roman op haar naam staan. In het boek dat ik je ga tippen ga je een fictieve city-trip naar Parijs maken. 

Beste Lore, mijn tipboek aan jou is Haar dag  van Gayle Forman. Heel veel leesplezier. En ik ben ook heel benieuwd wat je van dit boek gaat vinden.

Ik was meteen heel enthousiast. Natuurlijk had ik al gehoord van Gayle Forman, haar boek Als ik blijf staat al een een hele lange tijd op mijn e-reader en zelfs de verfilming staat al op mij te wachten. Van het boek Haar dag had ik alleen nog nooit gehoord. Een paar dagen later stond het boek op mijn e-reader en kon ik beginnen lezen. 

Over Haar dag

Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en enorm geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie in Europa Willem ontmoet, een Nederlandse acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.
Haar dag gaat over deze dag in Parijs, een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Zijn jaar begint waar Haar dag ophoudt en vertelt Willems verhaal. Ook zijn leven is na deze dag voor altijd veranderd.


Geslaagd? 

Het verhaal komt wat traag op gang. We leren Allyson kennen als een stil meisje dat weinig zin tot avontuur heeft. Als tegen alle verwachtingen in Allyson ja zegt tegen Willem vertrekt ze op een zotte trip naar Parijs. In het begin beleven we hun dag samen in Parijs. Het belooft een gigantisch romantische trip te worden. Hierdoor krijg ik wat schrik voor een zwijmelverhaal. De achterflap deed mij toch meer geloven? Gelukkig krijgt het verhaal veel meer diepgang zodra hun romantische dag samen abrupt eindigt. Het is zo plots dat het me zelfs overvalt. Op dit moment gaan we dan ook over naar het tweede deel van het boek 'Haar Jaar'.

In' Haar Jaar' leren we Allyson veel beter kennen. Ze gaat studeren en maakt enkele ontwikkelingen door. Nieuwe vriendschappen komen, oude verdwijnen, maar de herinnering aan Willem blijft steeds op de achtergrond achter. Door de evoluties tijdens haar studeren is Allyson voor vele studenten een herkenbaar personage. Iedereen is op dat moment op zoek naar zichzelf. 

Ik ben heel blij dat het verhaal na de eerste hoofdstukken veel meer diepgang heeft gekregen. Ik heb dan ook echt genoten van dit boek. Ik kan bijna niet anders dan Als ik blijf heel snel gaan lezen. Dankjewel voor de tip Nathalie!

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Mijn tip voor Mandy

Ik moet toegeven dat ik het heel moeilijk vond om Mandy een boek te tippen. Ik heb hier heel lang over nagedacht en zelfs tot op de laatste moment wist ik het nog steeds niet. Omdat het in september #leesuiteigenkast-maand is, wou ik heel graag een boek tippen dat al in je kast staat. Omdat ik alleen geen enkel aanknopingspunt heb van wat er allemaal in je kast staat op een paar instagram-foto's na, was dit een dood spoor. Ik zou het met puur geluk moeten doen.

Ik ben dan maar vertrokken van je wil ik lezen lijst. Het eerste boek dat me opviel was Simon vs. de verwachtingen van de wereld. Ik las dit boek afgelopen weekend en het kreeg meteen een plaats in mijn top 25. Toen ik dacht aan mijn top 25 kwam er meteen een ander boek in mij op. Toen ik ging kijken stond dit boek inderdaad nog op je wil-ik-lezen-lijst! Toch twijfelde ik nog heel hard, zou het niet te voorspelbaar zijn? Het is dus niet Nooit meer geworden, mijn nummer één, al vind ik dat je die ook snel zou moeten lezen! Het viel mij op dat je veel boeken van Colleen Hoover op je wil ik lezen plank hebt staan. Ik besloot dus een ander top-boek van haar te tippen. Het is al heel lang geleden dat ik het zelf las, maar ik weet nog steeds dat ik het geweldig vond en het dringend moet herlezen. 

Dus, na deze veel te lange intro, mijn tip voor jou is Sterrenhemel van Colleen Hoover. Ik hoop dat je er net zo hard van geniet als ik deed. 

Volgende maand lezen jullie wat Mandy van mijn tip vond. Hebben jullie al boeken van Colleen Hoover al gelezen? Reacties op: Boekentip-estafette: Lore tipt Mandy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gayle Forman

Gayle Forman

Gayle Forman, voormalig journalist en wereldreiziger, schreef verschillende boek...

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) schreef haar eerste boek Slammed na het horen van een lied...