Advertentie

Boekentip-estafette: Renate tipt Marleen

op 26 oktober 2018 door

Het is weer tijd voor mijn favoriete rubriek: de boekentip-estafette. In deze rubriek tippen de meiden van de Feelgood Club elke maand een boek aan elkaar. Afgelopen maand kreeg ik (Renate) het boek Verhaal van een moeder van Amanda Prowse als tip van Mandy. En na het boek gelezen te hebben was het mijn beurt om de volgende in het rijtje te tippen en dat is deze maand Marleen. Was het boek Verhaal van een moeder een schot in de roos? En wat mag Marleen deze maand gaan lezen

-Door Renate-

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg


Verhaal van een moeder

Van Mandy kreeg ik afgelopen maand de tip om het boek Verhaal van een moeder van Amanda Prowse te lezen,
Ik was heel benieuwd want Mandy was een beetje bang dat ze na haar tip van vorig jaar aan Nathalie dit keer weer de plank zou mislaan. Al had ik alle vertrouwen dat het een leuke tip was, want zie mijzelf als iemand die veel leest en vooral heel veel leuk vindt, dus dat kan haast niet fout gaan.

Amanda Prowse is een schrijfster waar ik nog nooit van gehoord had, dus het is heel leuk dat ik die door deze rubriek leer kennen.

Over verhaal van een moeder

Jessica's trouwdag was net een sprookje. In haar met kristallen bezaaide bruidsjurk was ze het stralende middelpunt. Haar vader overwon zijn zenuwen en hield een toespraak die iedereen raakte, en haar prachtige echtgenoot Matthew verklaarde dat hij de gelukkigste man op aarde was.

Samen hebben Jessica en Matthew het gevoel dat ze de hele wereld aankunnen. Maar als hun mooie kindje is geboren, wordt Jessica gegrepen door paniek en angst. Ze kan aan niemand vertellen hoe ze zich voelt, zelfs niet als het uit de hand begint te lopen. Dit is haar verhaal. Het verhaal van Jessica, een moeder

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

Het lezen

Het verhaal was best heftig, zelfs zo dat ik na 150 blz Mandy maar appte of het zo bleef of dat het nog anders werd In mijn hoofd had ik tijdens het lezen al van alles bedacht, hoe het verder zou gaan met het verhaal. Ik kan namelijk niet zo goed tegen boeken die slecht aflopen. Maar gelukkig kon ze me geruststellen en ging ik gauw weer verder lezen want het boek pakte mij wel echt. Ik vond het behoorlijk heftig vanwege het onderwerp.

Jessica heeft na de geboorte van haar dochter een postnatale depressie en struggelt daar behoorlijk mee. Het is erg heftig om over te lezen, maar het is wel heel goed dat er verhalen over zijn, dat maakt het toch bekender. Zo kan je het misschien herkennen als iemand in je omgeving hier last van heeft, zodat die dan sneller hulp kan krijgen

Dit was een boek dat mij wel aangreep. Het zal je maar gebeuren dat het je overkomt en dat alles eigenlijk onderdruk komt te staan. Nu klinkt het wel als een heel zwaar boek, maar dat is maar deels waar. Het is ook een boek over liefde en vriendschap en elkaar steunen door dik en dun wat het eigenlijk een heel hoopvol boek maakt.

Bedankt voor de tip Mandy!  Ik ga zeker meer van Amanda Prowse lezen, het was een aangename kennismaking met haar boeken, al zet ik dan voor de zekerheid wel een doos tissues klaar.


a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

Mijn tip voor Marleen

Tjee wat lastig, om Marleen te tippen want die leest eigenlijk best wel heel veel. Haar plank met gelezen boeken is ook gewoon erg lang, haar lijst met de wil ik lezen boeken valt dan eigenlijk wel mee, maar goed wat tip je iemand die zoveel leest?

Blijft dat ik het eigenlijk altijd lastig vind om boeken te tippen, soms tip ik mijn vader, maar die vind eigenlijk vaak gewoon hetzelfde leuk, qua thrillers zeker. Een vriendin van mij is pas sinds dit jaar weer begonnen met lezen, dus dat is ook niet zo moeilijk. Ik vind het wel erg leuk dat die weer begonnen is met lezen en de smaak te pakken heeft, maar goed daar ging dit stukje niet over, dit ging over Marleen.

Eerst dacht ik aan het boek Hallo liefde van Petra Vollinga, maar toen bedacht ik mij dat ik vorig jaar Lore Vandaag houden we het droog van Petra Vollinga aangeraden, dus maar weer verder op zoek.
Marleen leest ook wel thrillers dus toen dacht ik aan Negendoder van Ule Hansen, maar we zitten natuurlijk niet bij de thrillerclub, dus dat kon stiekem ook niet.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Als we elkaar terugzien van Kristin Harmel, omdat dat boek op mij veel indruk heeft gemaakt


Over het boek

Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder. Er staat geen afzender bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: Hij bleef altijd van haar houden.

Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft haar het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de schilder haar oma? Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in oorlogskampen waar Duitse krijgsgevan-genen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen. Door wat ze ontdekt --komen ook Emily’s eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

Veel leesplezier Marleen, Ik hoop dat je ook van dit boek gaat genieten.

We hebben natuurlijk toevallig gister al aandacht geschonken aan Kristin Harmel, hebben jullie al eens iets van haar gelezen?
Wat vonden jullie van Als we elkaar terugzien? Wie van jullie denkt, nou die ga ik gelijk met Marleen lezen?
Laat het weten hieronder in een reactie.
Reacties op: Boekentip-estafette: Renate tipt Marleen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amanda Prowse

Amanda Prowse

Amanda Prowse is haar hele leven bezig geweest met korte verhalen schrijven en n...

Ule Hansen

Ule Hansen

Ule Hansen is het pseudoniem voor de samenwerking tussen het Berlijnse schrijver...

Petra Vollinga

Petra Vollinga

Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden, waa...

Kristin Harmel

Kristin Harmel

Kristin Harmel (1979) is een Amerikaans schrijfster van zes romans, waaronder Zo...