Advertentie

Boekentipestafette: Lore tipt Helma

op 29 maart 2019 door

Het is weer tijd voor een van mijn favoriete rubrieken: De boekentipestafette! Elke maand geeft een van ons een tip aan een ander. Zo kreeg Lore afgelopen maand een tip van Marieke. Nu is het de beurt aan Lore om een boek te tippen aan Helma! Lees je mee wat Lore van haar tip vond? En welk boek tipt ze vandaag verder? 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

- Door Lore - 

Afgelopen maand 

Om Lore te tippen ben ik in gedachten al mijn mooie boeken afgegaan, maar zijn die boeken die ik mooi vind wel geschikt voor Lore? We hebben niet direct dezelfde smaak, hoewel we wel allebei erg hebben genoten van de eerste twee delen van Rata station van Sarah Lark. Zou ik het in die hoek moeten zoeken? Ik besluit haar leeslijstjes eens door te lopen op zoek naar inspiratie. Er staan hele mooie boeken op het wil-ik-lezen-lijstje en ik twijfel bij Scoop! Zo'n leuk boek, maar het ligt wel erg voor de hand. Ik denk vervolgens aan De Wintertuin van Kristin Hannah, volgens mij een schrijfster die Lore wel zou kunnen waarderen, maar ik kom bij haar geen enkel boek tegen met een oorlogsthema en besluit deze toch niet te tippen.

Dan schiet me een titel te binnen die ik de laatste tijd wel vaker heb getipt in Hebban de boekentipper. Het is een boek dat romantiek en spanning combineert (past gelijk mooi in de thriller tiendaagse!). Een beetje spanning kan Lore wel gebruiken op haar boekenplankje, en dan toch een boek met een liefdesverhaal dat zo sterk is dat een box met tissues beter maar kan worden klaargezet.

Het is geworden Crash van Ellen Lina. Lore, ik hoop dat je dit boek kan waarderen. Het boek heeft mij overdonderd toen ik het las.

Over Crash

… de rampplek. Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het bergplaatsje Valsugana, na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen honderddrieënveertig mensen om het leven, onder wie de voltallige bemanning en vier Nederlanders; twee vrouwen, een man en een kind. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.’ 

Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar, partner bij Boulder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende. 

Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte? 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Wat vond ik van het getipte boek? 

Toen ik de tip las, had ik allereerst een beetje schrik. Zoals Marieke al opmerkte ontbreekt er spanning op mijn boekenplank. Dit heeft als reden dat ik hier weinig goede ervaringen mee heb. Als kind had ik altijd heel veel schrik van 'enge' verhalen. Ik had hier altijd nachtmerries over dus begon ik het gewoon te mijden. Dat lukte perfect, tot Marieke mij dit boek tipte! Na het lezen van de achterflap werd mijn schrik alleen maar groter, was dit boek wel iets voor mij? Toch wilde ik het absoluut een kans geven, Marieke kent me ondertussen natuurlijk al wel een beetje. 

Crash was mijn eerste boek van Ellen Lina dus ik had helemaal geen idee wat ik kon verwachten. Ondanks mijn angst werd ik vanaf pagina één meegesleurd in het verhaal van Anna en Daan. Afwisseling tussen heden en verleden zorgt voor een spanningsopbouw en zorgt ervoor dat je iedere keer net genoeg informatie hebt om toch weer wat extra duidelijkheid te krijgen. Je merkt dat er heel wat geheimen zijn die beetje bij beetje ontrafeld worden. 

Mijn angst voor de spanning was totaal ongegrond. Ik heb één keer gewacht tot de volgende ochtend omdat ik schrik had voor wat er ging komen op dat moment, maar het werd nergens te gruwelijk of te erg voor mij. Het was de ideale combinatie tussen feelgood en spanning. Bedankt voor deze tip Marieke! Ik heb een nieuwe auteur leren kennen, ontdekt dat ik niet altijd weg moet lopen als er spanning bij komt kijken en een geweldig boek gelezen! 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Mijn tip aan Helma

Ik vond het deze maand moeilijk om een boek te kiezen. Ik begon eens te kijken op je wil-ik-lezen-plankje, stonden daar boeken op die je absoluut gelezen moet hebben? Meteen vielen mij een paar boeken op. Ik besloot meteen dat het Verplinterd van Dani Atkins moest worden. Na wat nadenken en verder kijken besloot ik het toch maar niet te doen. Het moest een andere auteur worden die ik helemaal geweldig vind! Je hebt nog nooit wat van haar gelezen volgens je gelezen-plankje, maar je hebt wel een paar boeken op wil-ik-lezen staan. Ik besluit net een boek te tippen dat hier niet tussen staat. Het was het allereerste boek dat ik van deze auteur las, en ik was meteen grote fan. Ze weet heden en verleden altijd heel mooi te verweven in het verhaal.

Mijn tip voor jou is: De Stormroos van Corina Bomann. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik, en dat je zo een geweldige nieuwe auteur leert kennen! 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Volgende maand lees je wat Helma van De Stormroos vond. Helma zal dan op haar beurt weer een boek tippen aan de volgende. Wisten jullie dat er ook een lezerstipestafette is opgestart? Er staat weer een nieuw verslag online. Ga je De Stormroos ook lezen? Dan horen we graag je mening! 

 Reacties op: Boekentipestafette: Lore tipt Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ellen Lina

Ellen Lina

Auteur van Vasthouden (2011) Ooit zal ik je weer zien (2013), Sky (2015), Crash ...