Boekenweek 2018

op 09 maart 2018 door

Van 10 tm 18 maart is het Boekenweek, een week waarin het boek centraal staat in de boekhandel, de bibliotheek en op internet. Dit jaar voor de 83e keer.

- door Marieke -

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

De Boekenweek is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waarbij er een centraal thema wordt gekozen. Voor dit jaar is dat Natuur. Jan Terlouw schreef het essay Natuurlijk, dat voor € 3,50 te koop is tijdens deze week en Griet op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Een boekje dat gratis wordt gegeven bij aankoop van € 12,50 aan boeken. En op 18 maart kan je met het Boekenweekgeschenk gratis met de trein reizen in Nederland. Wil je meer weten? Op boekenweek.nl vind je meer informatie.

Leuk weetje: dit jaar wordt het Boekenweekgeschenk ook in het Fries uitgegeven Sa't it lan derhinne leit.

Boekenweek in België

Lore was eigenlijk niet bekend met de boekenweek, maar ging voor ons op zoek. Zij ontdekte dat Nederland en Vlaanderen al voor de vijfde keer samen de Boekenweek organiseren. Ook het Boekenweekgeschenk wordt in boekhandels in België meegegeven bij aankoop van een Nederlandstalig boek. Meer weten, op boekenweek.be vind je alle informatie over de boekenweek in Vlaanderen. Een lijst met deelnemende boekhandelaren is te vinden onder 'partners' en dan helemaal onderaan. Helaas is het vrij reizen met de trein niet voor Vlaanderen van toepassing.

Thema Natuur

Het thema van de 83e Boekenweek is Natuur, een thema dat heel breed is. Kijk maar naar de vele boeken waarin dieren een rol spelen of zelfs boeken vanuit het perspectief van een dier. En niet te vergeten boeken waarin het weer een rol speelt. Stormen, overstromingen, de macht van de natuur is enorm. In romans wordt veelvuldig getuinierd. Ook roadtrips hebben vaak scènes waarin de omgeving wordt beschreven: mooie uitzichten, hoge bergen, diepe dalen en eindeloze zeeën. Er zijn maar weinig boeken waar geen natuur in terug is te vinden.

We geven een paar tips, later deze week komt er een lijstje met nog meer feelgood tips.

Een paar feelgood tips

Voor Categorie #46 staan hier Beestachtige tips

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Wat vind jij van de Boekenweek, wil je er ook iets over schrijven voor onze blog? Dat kan. Stuur je stukje naar welovefeelgood@gmail.com o.v.v. Boekenweek. In dit artikel lees je er alles over.Reacties op: Boekenweek 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Jio

Sarah Jio

Sarah Jio is een New York Times-bestsellerauteur. Daarnaast is ze journalist en ...

Cheryl Strayed

Cheryl Strayed

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar l...

Gesponsorde boeken