Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekpresentatie: Claudia Schoemacher, het Rimpeleffect

op 10 september 2017 door

Een boekpresentatie voor Het Rimpeleffect in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Marleen, Marieke en Helma mochten daar op uitnodiging van uitgeverij De Fontein bij zijn. Als VIP's tussen de BN'ers was het een verrassende avond.

Het Conservatorium is een prachtig Boutique Hotel aan de Van Baerlestraat, midden in de luxe museumwijk. Het was een drukte van belang in de ontvangstruimte. Lichtelijk underdressed mengden we ons onder de genodigden. Zo stonden we gezellig tussen onder andere Marga Scheide en Josée Hoebee van het aloude Luv, Marijke 'lipjes getuit, borstjes vooruit' Helwegen en Yuri 'lord of the rings' van Gelder. We lieten ons fotograferen met een prachtig gekleed model dat daar voornamelijk mooi stond te zijn en genoten van de bubbles, de petit fours en de hapjes.

d327a1ed62b5be05747b9e63ace20bfa.jpg

De avond begon een beetje chaotisch en helaas hebben we de introductie van zangeres Marina Besselink gemist. Gelukkig was de akoestiek van de receptie van het hotel prachtig, dus iedereen kon meegenieten van de zang van Marina. Al gauw werden we door de dames van de uitgeverij naar boven geleid waar heerlijke wijn op ons wachtte en waar we plaats konden nemen aan de sta-tafels. Al gauw werden we omringd door de hoogste hakken, pochetjes en wat te strak getrokken gezichten. 

9b87e5691f04237baefbef1791cdd1f3.jpg

Zodra alle genodigden binnen waren en voorzien waren van een lekker drankje begon het programma. Iedereen werd welkom geheten door de redacteur van Claudia. Zij zette het programma kort voor ons uiteen waarna Claudia zelf de microfoon in haar handen kreeg. Zij vertelde onder andere dat het boek niet enkel een boek is, maar een stukje van haar ziel en een stukje van haar hart. Het rimpeleffect is een boodschap aan alle vrouwen: 'Wat er ook gebeurt, hoe hoog de bergen ook zijn (zoals scheiding, ziektes etc.) je kunt hier bovenop komen. Je moet vertrouwen op je eigen kracht. Je kunt namelijk meer dan je denkt.' 

Claudia reikte het eerste exemplaar uit aan Marieke 't Hart, hoofdredacteur van Vrouw Telegraaf, aangezien Claudia ook vlogt voor Vrouw. 

Nadat het eerste exemplaar was uitgereikt was het tijd voor een kort interview door Janneke Siebelink van Bol.com. Claudia vertelde dat ze grenzeloos is en vooral geen taboes kent. De enige reden dat haar boek niet meer controversiële onderwerpen kent is omdat de uitgeverij geen budget had voor juridische problematiek. In principe zou Claudia overal over kunnen schrijven. 

Ze vertelde dat ze veel mensen is verloren aan zelfmoord. Volgens haar is er nog steeds een taboe op geestesziekten en ze gaf aan dat mensen in de omgeving van depressieve mensen een menselijke ketting moeten vormen om de depressieve persoon te helpen. Zoals hier ook uit de column van Claudia op Hebban blijkt heeft Claudia zelf een moeilijke periode gekend en daar vertelde ze tijdens het interview ook over. Het schrijven hielp haar hierbij, maar het was ook heel erg pijnlijk. 

Als vrouw van Robert Schoemacher, cosmetisch arts, verwachtten veel mensen dat Het rimpeleffect ook daadwerkelijk om rimpels zou gaan. Volgens Claudia heeft het boek weinig met botox te maken, maar staat het rimpeleffect juist voor tijdreizen. Volgens haar heeft het gevolg voor je toekomst als je je verleden zou kunnen aanpassen. In het boek gaat de hoofdpersoon terug naar een periode waar ze gelukkig was en voor Claudia zelf was dit 1997, een belangrijk jaar waar ze puur en ongecompliceerd gelukkig was. 

Janneke stelde als laatste vraag wat Claudia nog graag zou willen bereiken. Als antwoord gaf ze aan dat ze alles heeft gedaan wat God verboden heeft, maar ook alles wat hij niet verboden heeft. Ze zou er graag financieel weer bovenop willen komen en haar trouwring willen ophalen bij het pandjeshuis (met een grote knipoog naar haar man). Maar haar grootste wens is om gezond te blijven en blij te zijn met de dingen die we hebben. 

943644f8b7636e41b155bae9a5bc13bf.jpg

Na de presentatie was het tijd om gezellig met elkaar te kletsen, een boek op te halen en om natuurlijk een krabbel van Claudia te krijgen. 

47acf81880ceedf3f023c39363cc71eb.jpg

Na nog een drankje en een hapje vertrokken we met het boek en een goedgevulde goodiebag weer tevreden huiswaarts.

Lijkt Het Rimpeleffect jou ook een mooi boek? Klik dan hier voor een sneak preview en een mooie winactie op Hebban.nl. Je kunt nog tot 12 september meedoen. Reacties op: Boekpresentatie: Claudia Schoemacher, het Rimpeleffect

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Claudia Schoemacher

Claudia Schoemacher

Claudia Schoemacher schreeft het autobiografische Kind van de onderwereld ...

Gesponsorde boeken