Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekpresentatie Vertrouwen of Verliezen van Wendy Brokers

op 04 april 2022 door

De Nederlandse feelgood auteur Wendy Brokers kennen we al vanaf haar debuut Geluk bij een ongeluk (2017). Sindsdien zijn we haar blijven volgen bij haar nieuwe projecten op Facebook en lazen we bijna al haar boeken. Na twee jaar vol lockdowns en afstand houden kon ze eindelijk weer een 'normale' boekpresentatie organiseren en vroeg ze ons of we daaraan wilden meewerken. Natuurlijk zeiden we volmondig: Ja, natuurlijk!

- door Helma en Marieke -

71a288be586ec990eb53dbd22ee4ee3f.png

Wendy Brokers

Wendy Brokers is echtgenote, moeder van vijf kinderen, verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg en auteur. Tot nu toe nog even in deze volgorde, maar ze hoopt drie en vier ooit om te kunnen wisselen en van schrijven haar eerste beroep te maken. En dat hopen wij natuurlijk met haar. Want hoe meer tijd Wendy voor schrijven heeft, hoe meer boeken we van haar hand mogen verwachten. We vergeten wel eens dat wij haar boek in een paar uur achter elkaar uitlezen (want een boek van Wendy is bijna niet weg te leggen), maar dat het schrijfproces n vele maanden duurt!). Ze is in staat om behoorlijk pittige thema’s te verwerken in haar boeken, zonder dat het feelgood karakter verloren gaat. Marieke introduceerde ooit de term 'feelgood met een bite', maar misschien is 'real-good' nog wel treffender.

Wendy heeft voor haar feelgoods haar plek gevonden bij uitgeverij De Boekerij. Haar driedelige new adult 'Eindeloos'-serie heeft ze speciaal als KoboOriginal geschreven. Haar spannende young adult De laatste halte vond onderdak bij Best of YA.

Wie het profiel van Wendy Brokers  bekijkt ziet dat er veel artikelen zijn waar haar naam in opduikt zowel in de reactionele artikelen als in die van lezers.

We waren als Fabulous Feelgood ook heel blij dat Wendy helemaal belangeloos twee keer een verhaal heeft geschreven voor ons boekenblog (Midden in de winternacht en Een duwtje in de rug) en ze schreef het laatste hoofdstuk van het kerstfeuilleton waarbij meerdere auteurs samen het kerstverhaal schreven.

Dat wij niet de enigen zijn die genieten van haar boeken, blijkt wel uit de twee uiterste succesvolle leesclubs met haar boeken Leven met een leugen en Omkijken naar morgen, die allebei de hoogste scores haalden van alle leesclubs uit dat jaar. Dat lag zeker niet alleen aan de enthousiaste coördinatie van Marieke.

Haar nieuwste boek Vertrouwen of Verliezen

Soms lijkt het geluk als los zand tussen je vingers door te glippen. Maar verlies je ooit definitief je geloof in de liefde?

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan.

In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil?

De boekpresentatie

De boekpresentatie vond plaats in boekhandel Boek en koek in Maarn: wat een heerlijke naam voor een boekwinkel! Helma haalde Marieke thuis op en dat ging niet zonder slag of stoot. Die ochtend was er op de A27 een wilde achtervolging geweest en de weg was rond twaalf uur nog steeds afgesloten in verband met sporenonderzoek. Lang leve Google Maps die ons met een toeristische route binnendoor de weg wees. Dat kon echter niet verhinderen dat we bij de afslag Maarn alsnog in een file terecht kwamen. Kennelijk was er een grote menigte op weg naar de boekpresentatie van Wendy (-_-)!

We hadden ruim de tijd genomen en benutten deze kans om eerst even uitgebreid bij te praten onder het genot van een broodje en een kopje thee bij Big bread kitchen om daarna de oversteek te maken naar de boekhandel. Daar hebben we eerste het complete assortiment boeken bekeken en weer nieuwe leestips opgedaan. Zo handig, die Hebban-app, want er zijn weer een aantal boeken op onze 'WIL'-lijst belandt.

Wendy was er al en had haar echtgenoot, een van haar dochters en een grote voorraad verse door Wendy zelf gebakken browniews meegenomen. Ook zij had een alternatieve route moeten nemen om in Maarn aan te komen. Patries (van boekenblog 'Perfecte buren') was aanwezig en ook Cisca, een van de trouwe Fabulous Feelgood volgers. Leuk om elkaar eindelijk eens in levende lijve te ontmoeten! De sta tafels werden klaargezet, we kregen thee of sap en vielen aan op de brownies. Er kwamen nog meer fans - enkele met een tas vol boeken om te signeren- en de boekpresentatie kon beginnen.

Jorien van De Boekerij opende het geheel samen met haar dochtertje Elin die niet van plan was om haar moeder los te laten. En daarna mochten wij iets vertellen over Hebban, Fabulous Feelgood en het feelgoodgenre. De tekst die we hadden bedacht wilde 's morgens niet geprint worden, wat een voorteken had moeten zijn, want ook al was het op de telefoon ook te lezen, het verhaal werd toch net even anders. En waarom ook niet, over feelgood kunnen we genoeg vertellen en dat hebben we, hopelijk, ook gedaan.

Daarna werd Wendy geinterviewd door Patries. Zo zijn we te weten gekomen dat de oorsprong van dit boek een lange tijd terug gaat. Het idee is ooit gepitcht in een schrijfwedstrijd maar werd toen niet opgepikt. Daarna stond ze niet meer te springen om opnieuw mee te doen aan schrijfwedstrijden. Haar schrijfmaatje Christy, aan wie Wendy haar nieuwste boek heeft opgedragen, wist haar over te halen om nog een keer mee te doen. Ze besloot om onder pseudoniem het concept van Geluk bij een ongeluk in te sturen en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Het boek werd uitgegeven en Suus en Jacco wisten vele lezersharten te raken. Het boek wordt opnieuw uitgegeven bij De Boekerij en goed nieuws: het krijgt een vervolg! Daar moeten we nog even op wachten, zeker een jaar. Een jaar?? Een van Wendy's volgers vond dat wel wat lang duren. Een reactie uit enthousiasme natuurlijk, maar vorig jaar kwam de 'Eindeloos'-serie al uit en nu Vertrouwen of verliezen. En zoals we hierboven al zeiden: er is echt tijd nodig om een boek te schrijven!

Daarna was er tijd om de boeken te kopen en natuurlijk te laten signeren. Wendy nam voor iedereen ruim de tijd. De brownies gingen er in als koek en de bubbels maakten het feestje compleet.

Moe maar voldaan reden we terug naar huis. En gelukkig hebben we weer wat om te lezen....

Kennen jullie de boeken van Wendy al? En zijn jullie er net zo verslaafd aan als wij?

dcbc0cd2ca45a760a0e0884aa8bcb2c7.png57796ca688cd1d160461356464d22b06.png



Reacties op: Boekpresentatie Vertrouwen of Verliezen van Wendy Brokers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...