Buddy lezen: Geluk bij een ongeluk

op 03 juni 2017 door

Het is zaterdag dus dat betekent een nieuwe buddy read! Deze keer lazen Renate en Marleen een boek van Nederlandse bodem, namelijk Geluk bij een ongeluk van Wendy Brokers. Is het een aanrader of toch net niet? Je leest het hier! 

Door Renate en Marleen

Marleen: Wat leuk dat we dit boek op jouw aanraden hebben gelezen, Renate! Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk huiverig was, want boeken van Nederlandse auteurs weten mij niet altijd te trekken. Desondanks laat ik me wel graag verrassen. En wat ben ik blij dat ik me heb laten overhalen door jou om dit boek te lezen, wat een geweldig verhaal! 

Renate: Ben blij dat je dit boek met mij wilde lezen, Marleen, ik had het boek al vaak langs zien komen, het sprak mijj aan vanwege dat het ging over een vrouw met een handicap. Maar ook omdat het mij stiekem leuk leek een boek te lezen met een hoofdpersonage met dezelfde achternaam. Wat een verhaal was het zeg, heb echt moeite gehad om andere dingen te doen tijdens het lezen, wilde gewoon blijven lezen, had jij dat ook Marleen?

Marleen: Ja, dat had ik ook! Het boek lag al een tijdje in huis, maar ik was behoorlijk huiverig om er in te beginnen. Maar toen ik er eenmaal in begonnen was kon ik ook echt niet meer stoppen! Ten nadele van huiselijke klusjes en studeren overigens haha! Ik wilde en kon gewoon geen afscheid nemen van Jacco en Suus en kan ook echt niet zeggen wie mijn favoriet is! Heb jij een favoriet? 

Renate: Herkenbaar dat niet meer kunnen stoppen met lezen.
Suus was mijn favoriet, vond Jacco vaak wat drammerig al snapte ik hem wel hoor, Suus had wel wat aansporing nodig natuurlijk.
Zat drama genoeg in, hadden beide een behoorlijk heftig leven gehad zeg, grappig ook dat ze elkaar na een lange tijd zo weer tegenkwamen.
Wat vond jij van het verhaal, ik heb wel het gevoel dat het realistisch is opgeschreven, knap.

Marleen: Ja, dat realistische herken ik wel. Ik had ook helemaal niet het idee dat het fictie was, maar meer een verhaal dat verteld werd door iemand die je net leert kennen. Ze hebben inderdaad veel drama gehad, en hoewel ik tijdens het lezen het soms iets te overdreven vond, paste het wel allemaal in het verhaal. Het boek bevat ook een aantal erotische scènes, die ik echt heeeeul errug goed geschreven vond. Wat vond jij hiervan? 

Renate: Ik vond het goed bij het boek passen, was goed geschreven ook vanuit Suus vandaan wat voor moeilijkheden het met zich mee bracht. Vond het drama ook af en toe iets te, maar paste wel goed bij het verhaal. Heb er echt van genoten dit boek te lezen, smaakt naar meer.

Marleen: Inderdaad, het smaakt zeker naar meer! Hopelijk verschijnt er snel een tweede boek van Wendy op de markt! Renate, bedankt dat je dit boek samen met mij wilde lezen én dat je dit boek aan mij aanraadde! Ik heb genoten! 

Deze buddy read was weer geslaagd en Renate en Marleen hebben genoten! Ben jij nu nieuwsgierig naar Wendy en hoe Geluk bij een ongeluk tot stand is gekomen? Morgen lees je een interview met deze schrijfster op onze page! 

De recensies van Renate en Marleen lees je hier! Reacties op: Buddy lezen: Geluk bij een ongeluk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg en auteur (tot nu toe...

Gesponsorde boeken