Advertentie

Buddy lezen: Ik zie je op het strand - Jill Mansell

op 08 juli 2017 door

Het is weer zaterdag! Tijd voor een gloednieuwe buddyread. Deze keer lazen Marieke en Janneke het nieuwste boek van Jill Mansell: Ik zie je op het strand. Want die mag deze zomer zeker niet ontbreken! Zijn jullie ook zo benieuwd wat ze ervan vonden? 

Samenvatting
Ik zie je op het strand is de nieuwe roman van Jill Mansell (van bestsellers als Lang leve de liefde en Je bent geweldig). Romantische verwikkelingen, misverstanden en zussenrivaliteit – een feelgood verhaal dat je niet weg kunt leggen! Perfect voor wie houdt van Jojo Moyes en Sophie Kinsella.

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Janneke:
Ik kon echt niet wachten om aan dit boek te beginnen. Een nieuw boek van Jill Mansell: heerlijk! Ik heb echt al haar boeken al gelezen en elke keer in de zomer dus krijg er meteen een zomers gevoel van, ondanks dat het nu heel hard regent. En wat een prachtige zomerse cover! 

Na het lezen van het eerste hoofstuk zit ik al meteen lekker in het verhaal. Clemency maakt een goede eerste indruk als hoofdpersonage. Een leuke, vrolijke, spontane meid, maar wat een pech heeft ze dat Sam weer uit haar leven verdwijnt. Wat ik zo leuk vind aan de boeken van Jill Mansell is dat het zich vaak in een klein dorpje afspeelt en je ook meteen kort kennismaakt met andere dorpsbewoners, zonder dat het verwarrend wordt voor het verhaal. En dat is nu ook weer het geval. Ik ga snel verder lezen! 

Marieke:
Jill Mansell is ook een van mijn favoriete schrijfsters, absoluut feelgood. Dus net als jij keek ik ook erg uit naar dit nieuwe deel en was helemaal blij toen ik zag dat het in mijn e-book abonnement zat. Zodra ik die binnenhad ben ik gelijk gaan lezen.

Ik ben het met je eens, een erg leuk hoofdpersoon die Clemency en voor het stukje drama in het boek: wat een draak van een stiefzus. Ik zou daar helemaal gek van worden. Die Sam is absoluut mr Right, maar hij is niet vrij dat beloofd genoeg troubles in paradise. En de locatie is ook wel heel mooi gekozen, zoals jij zegt, een klein dorpje (deze keer aan zee) met zeer interessante bewoners. Die hebben ook weer allemaal hun eigen verhaal. Heb je al een favoriete dorpsbewoner ontdekt?

Janneke:
Klopt, dat vind ik altijd zo leuk aan de boeken van Jill Mansell. Het gaat niet alleen over Sam en Clemency, maar ook over Ronan, de verschrikkelijke stiefzus (inderdaad wat een heks!) Belle, Kate en Marina. Moeilijk wel om een favoriet te ontdekken! Ik denk tot nu toe Marina, die tijdens haar ziekte in de steek gelaten werd door haar vreselijke man en nu geniet van het leven aan zee, de mensen om zich heen en het schilderen van portretten. En ze draagt een geheim met zich mee. Ik ben toch wel heel erg benieuwd wat dat is! Snel verder lezen dus. Ik vind het trouwens ergens wel irritant dat Sam met Belle is, want hoe kan hij nou eerst Clemency leuk vinden en nu een relatie hebben met Belle. Over twee uitersten gesproken...

Marieke:
Die Sam is er volgens mij ook zelf niet helemaal gelukkig mee. Bella walst gewoon over hem heen!
Ik vond die adoptie moeder van Ronan: Josephine ook zo'n lieverd, en ik kreeg enorme trek van haar broodjes!

Het is Jill Mansell goed gelukt om de verschillende persoonlijkheden neer te zetten. Ik geniet echt van alle verhaallijnen en ik hoop ook dat het allemaal goed afloopt en dat op het einde ook de juiste 'setjes' zijn gevormd. Nu ben ik inmiddels door het boek heen, maar ik verklap niets, behalve dan dat het toch allemaal net anders loopt dan dat je in eerste instantie verwacht. Ik hou wel van wat onverwachte gebeurtenissen. Heeft Jill Mansell jou nog kunnen verrassen?

Janneke:
Ik moet zeggen dat ik wel op die onverwachte gebeurtenisen zat te wachten. Jill Mansell heeft me zeker weten te verrassen. Ik heb het boek ondertussen ook uit, maar ga hier ook niets verklappen natuurlijk. Behalve dat ik het weer een heerlijk verhaal vond! Voor mij gaat er geen zomer voorbij zonder dat ik een boek van Jill Mansell lees en ik heb er weer van genoten. En dan vooral van de verschillende personages en hoe het verhaal tussen hen zich ontwikkelt. Daar ligt volgens mij het sterke punt van Jill Mansell. Daarnaast heb ik ook nog eens ontzettend veel zin gekregen om naar het strand te gaan haha.  

Conclusie
Een heerlijk zomerboek voor op het strand, of gewoon voor in de tuin!

Ben je benieuwd naar onze recensie? Hier lees je wat Marieke er van vond en hoe Janneke het boek beoordeelt.

Anders buddy reads lezen? klik hier voor een overzicht.Reacties op: Buddy lezen: Ik zie je op het strand - Jill Mansell

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...