Advertentie

Buddy lezen: Liefde op Lowlands

op 07 oktober 2017 door

Voor onze wekelijkse buddyread, maakten Renate en Marieke een uitstapje naar het New Adult genre. Deze keer kozen zij voor Liefde op Lowlands. Een boek met vijf verhalen en één rode draad: namelijk de band Dark Mist Rising.

korte samenvatting:
Romance rocks! Beleef Lowlands door de ogen van de band Dark Mist Rising. Maak kennis met toetsenist Ka en basgitarist Janus, bij wie het Lowlandsavontuur begint. Fangirl mee met Dore, die niet kan wachten om haar lievelingsband te zien optreden op het festival. Leef mee met gitarist Zeb en zangeres Pandora, die beiden de schrik van hun leven krijgen tijdens het festival en worstel mee met drummer Duncan, die vooral geconfronteerd wordt met zichzelf. Naast liefde voor muziek hebben alle bandleden nog iets met elkaar gemeen: dit festival wordt voor hen onvergetelijk! Liefde op Lowlands: 1 band, 5 verhalen

wat vonden wij ervan?

Renate:
Leuk Marieke, dat wij deze samen mogen lezen. Ben jij wel eens op een festival geweest? Ik alleen op ééndaags festival, maar ik vind het leuk dat we zo een festivalgevoel krijgen. Ik leg mijn poncho vast klaar!

Marieke:
Ha, Renate, die poncho is geen overbodige luxe als ik zo naar buiten kijk. Een festivalganger ben ik niet. Mocht er eens hier op het festiviteiten terrein om de hoek een optreden zijn, dan ga ik wel kijken en luisteren, maar het is niet echt mijn ding. Ik ben meer een bank-zitter. Geef mij maar een boek over een festival, dan vermaak ik me wel. Hé dat is toevallig....ligt hier zomaar het boek Liefde op Lowlands voor me klaar.

Wauw, dat knalt er gelijk lekker in. Lily Frank begint het boek met een kort verhaal, waar je als lezer zeker rode oortjes van krijgt. Met recht een New Adult! Maar wat een fijn en vlotte schrijfstijl. Ik hou daar wel van.
Wat vindt jij van New Adult? Heb je al vaker iets uit dat genre gelezen?

Renate:
Haha, ja die poncho komt zeker van pas, maar gelukkig nu lekker binnen aan het lezen, heerlijk als bank-zitter toch.
Heerlijk boek en wat je zegt met die rooie oortjes dat snap ik wel ja. Moet zeggen dat zowel Lily Frank als Roos Hart er echt wel invliegen met hun verhalen, leuk idee zo trouwens losse verhalen die uiteindelijk een geheel zijn.
Ben helemaal niet bekend met het genre New Adult dit is pas het tweede boek in dat genre voor mij, Na stuk van Jou van Sophie Jackson is dit pas de tweede kennismaking.
Maar moet zeggen dat ik het wel een fijn genre vind, leest lekker vlot weg.
Wat vind jij van de personages? Heb je een favoriet? Ik eigenlijk niet, vond alleen die Marlies met haar 2 vriendinnen niet leuk.

Marieke:
Zal ik je eerlijk vertellen dat ik nog nooit van New Adult had gehoord voordat ik in het voorjaar naar de Romantic Reads middag in Arnhem was geweest? Er ging een hele nieuwe wereld voor me open, haha.

Ik moet zeggen dat ik positief verrast was door dit boek. Leuke personages, alsof je ze zo tegen kan komen in de supermarkt, allemaal met hun eigen eigenaardigheden, onzekerheden en persoonlijkheden. En het klopte ook allemaal.
Wie ik het leukste vond? Ik vond Dore wel bijzonder, een meisje met haar eigen talent en wensen, die valt voor de blonde Olaf, maar ook zo onzeker is.

Wat ik ook opvallend vond was de humor en de kleine subtiele dingetjes. Zo krijgt Dore een berichtje van twitter “tinteling romance volgt je nu”, geweldig vind ik dat soort extraatjes in een boek. Zijn ze jou opgevallen?

Renate:
Ik vond die verwijzingen in het boek naar tinteling romance leuk, ook las ik ergens dat een van de personages een boek aan het lezen was van tinteling, alleen kon niet meer vinden waar ergens.
Gelukkig dan ligt het niet aan mij dat ik niet bekend ben met New Adult, maar ik ga het zeker vaker lezen. Ik vind dit een erg leuk boek, ik heb er erg van genoten. Wat je zegt over de personages is ook erg herkenbaar. Iedereen herkend wel iets van de personages of bijvoorbeeld dat je tijdens het uitgaan een soort van buiten het groepje stond omdat ze dan in een kringetje gingen staan . Waarom mensen dat nou doen? Ik vond het echt leuk dat alles uiteindelijk een geheel vormden. 

Marieke:
Dat is denk ik de kracht van het boek, dat het vijf losse verhalen zijn, maar dat het toch één geheel is.
Ik heb er net als jij van genoten. Voorlopig heb ik wel even genoeg New Adult gehad, maar ik zal in de toekomst wel vaker een boek uit dit genre oppakken. En jij?

Renate:
Ga zeker meer lezen van dit genre, deze schrijfsters en uitgeverij.
De 5 losse verhalen met korte afwisselende hoofdstukken vond ik echt heel prettig lezen, echt de kracht van dit boek!

Conclusie
We zijn aangenaam verrast door deze verhalenbundel die toch één geheel vormt. De combinatie van erotiek, humor en een leuk verhaal, gesitueerd rondom Lowlands en de band Dark Mist Rising is ideaal en pakt bijzonder goed uit. Voor wie nieuwsgierig is om eens een New Adult boek te gaan lezen, kan deze zeker kiezen, want het heeft alles wat je van New Adult mag en kan verwachten.

Wil je onze recensies lezen? Hier vind je die van Renate en hier die van Marieke.Reacties op: Buddy lezen: Liefde op Lowlands

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lily  Frank

Lily Frank

Lily Frank (pseudoniem) werd geboren met hartjes in haar ogen. De liefde voor pr...