Buddy read Diana en vriend: Een zomer in Parijs

op 08 mei 2018 door

Boem! Er valt een pakketje op de deurmat. Diana rent naar de voordeur. Yes! Al dagen kijkt ze uit naar de post. Ze is coördinator van de leesclub  van Een zomer in Parijs en ze heeft Leon, haar partner, al warm gemaakt. “Schat, ga je mee, een zomer naar Parijs?” “Ik kan niet wachten”, zegt Leon.

- door Diana -

Al snel is het duidelijk. Elke avond voor het slapen gaan wordt er één hoofdstuk voorgelezen. Diana heeft nog niet veel voorleeservaring, maar Leon vindt het hoe dan ook fijn. Zelf lezen past niet bij hem. Door zijn dyslexie is het voor hem lastig om zijn aandacht bij het verhaal te houden. Voorlezen is de perfecte oplossing om een hobby te kunnen delen. Voor deze MeiMannenMaand lazen zij afgelopen winter Een zomer in Parijs van Denise Grover-Swank.

Het verhaal

De zestienjarige Sophie vindt het helemaal niks om haar zomer in Parijs te moeten doorbrengen. Ze is boos op haar vader, die is gescheiden van haar moeder en nu op het punt staat te hertrouwen. Tot overmaat van ramp heeft Sophies kersverse stiefzusje Camille vanaf het eerste moment een hekel aan haar. Camille heeft maar een pluspunt: ze is bevriend met de wel heel erg leuke Mathieu. Hij heeft een piano waar Sophie op mag oefenen, zodat ze auditie kan doen voor het conservatorium. Even lijkt het leven Sophie toe te lachen, maar dan gebeurt er iets dat dit alles in gevaar brengt.

Het samen lezen

Diana: "Wat fijn, lieverd. Hebben we eindelijk weer echt elke dag tijd samen. Ik vind het fijn dat we mijn hobby nu delen en ik kijk ernaar uit om samen met jou weer naar Parijs te gaan. Ik hoop echt dat het ons even terugbrengt naar de stad waar jij me ten huwelijk vroeg."

Leon: "Ik hoop vooral de sfeer te proeven. En het mag wel romantisch zijn."

De eerste hoofdstukken worden gelezen. Diana leest braaf elke dag een hoofdstuk. Haar partner luistert en droomt verder over het verhaal.

Diana: Jeetje schat, ik heb net stiekem wat vooruit gelezen en waar ze nu heen gaan, zijn wij ook geweest.

Leon kijkt Diana vragend aan. “Nu maak je me nieuwsgierig. Lees door!”

Leon: "Was jij ook zo bang in de grotten met de doodshoofdjes? Wel echt een nare streek van Camille. Ik mag haar echt niet. Zou ze ooit aardig gaan doen tegen Sophie?"

Voor Diana en Leon in slaap vallen, praten ze nog even na. Zou het ooit goed komen tussen Sophie en haar stiefzus? Waarom heeft Camille eigenlijk zo de pik op Sophie? En waarom wil ‘vriendje’ Mathieu alles geheimhouden voor Camille?

Diana: "Ja! Het gaat gebeuren. Ze gaan de Eiffeltoren in."

Leon: "Wat romantisch. Dit is nu al mijn favoriete stuk uit het boek."

Langzaam vordert het boek. Omdat Diana coördinator van de leesclub is, leest zij het verhaal sneller dan dat het voorlezen gaat. Zij weet dan ook al wat er gaat gebeuren.

Diana: "Nee. Ik kan echt niet meer verder lezen. Dit is te spannend!!"

Leon zit op het puntje van de bank te luisteren. “Ga door! Ga door! En lees niet zo snel.”

Diana: “Dat doet de spanning, sorry!”

Leon: “Wat een einde! Ik vond dit echt een geweldig boek. Het was zo ontzettend spannend of ze nog bij elkaar zouden komen. En ik vond het heerlijk om samen met Sophie, Camille, Mathieu en Erik door Parijs te wanen. Wanneer gaan wij weer?”

Diana: “Met Kerst, babe.”

Partner: “Ik kan niet wachten! Welterusten, lieverd.”

Diana: “Slaap lekker, schat.”

Diana en Leon genoten allebei enorm van dit feelgood jeugdverhaal. Diana ontdekte dat Leon dol is op romantische verhalen. Op dit moment ligt het voorlezen even stil, omdat hij de rust niet heeft om te luisteren, maar de volgende romantische verhalen liggen al klaar.

Heb jij Een zomer in Parijs ook gelezen? Wat vond jij ervan? Lees hier Diana’s recensie.Reacties op: Buddy read Diana en vriend: Een zomer in Parijs

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken