Buddy read: Geachte Mr. Knightley

op 04 november 2017 door

Het is weer zaterdag dus tijd voor een nieuwe buddyread! Toen Marleen en Janneke hoorde dat dit boek uitkwam, waren ze meteen enthousiast! Ze zijn allebei bekend met een groot deel van de klassiekers van onder andere Jane Austen. Dus dan spreekt een boek met zo'n titel in combinatie met een prachtig omslag natuurlijk meteen aan! Het boek arriveerde, ze begonnen met lezen en er ontstond spontaan een uitwisseling van leeservaringen over Whatsapp waar we jullie hieronder graag in laten meelezen. 

Samenvatting
De slimme twintiger Samantha Moore is opgegroeid in een weeshuis en heeft niets voor zichzelf. Studeren is een oude droom die ze allang heeft opgegeven en ze slijt haar dagen achter de toonbank bij een Starbucks. Ze weet dan ook niet wat haar overkomt als een stichting haar een studiebeurs aanbiedt. Het enige wat van haar wordt verwacht, is dat ze de mysterieuze oprichter van de stichting op de hoogte houdt van haar vorderingen. Hoewel Sam bindingsangst heeft, mensen doorgaans uit de weg gaat en vlucht in het citeren van Jane Austen-romans als iemand te dichtbij komt, voelt ze zich vreemd vrij in haar brieven aan deze Mr. Knightley, die ze nog nooit heeft ontmoet... Of toch wel?

Marleen: "Ik ga vanavond aan Mr. Knightley beginnen! Heb er echt zin in!

Janneke: "Oh ja heerlijk! Ik had gister eerst twee afleveringen van Grey's Anatomy gekeken, maar had er ech spijt van dat ik niet gewoon de hele avond was gaan lezen!"

Marleen: "Haha dat belooft veel goeds in ieder geval! Helaas heb ik dit weekend weinig tijd om te lezen."

Janneke: "Misschien maar goed ook dan heb je hem niet zo snel uit ;)"

Marleen: "Zo goed ja?"

Janneke: "Vind ik wel, maar ben benieuwd wat jij vindt."


Even later...


Marleen: "Ik snap helemaal wat je bedoelde! Ik heb de eerste 50 pagina's gelezen en wat een heerlijk boek!

Janneke: "Ja echt toch! Blij dat je dat ook vindt."

Marleen: "Ik kan niet wachten om straks weer verder te lezen :)"


Nog wat later...


Marleen:
 "Ik hou echt van dit boek! Ik ben zo benieuwd wie Mr. Knightley is en of ze elkaar ontmoeten!"

Janneke: "Ik ook!!! Kan niet wachten om verder te lezen zo. Vind haar als personage ook heel aandoenlijk. Ben je al bij 24 december? Breekt mijn hart..."

Marleen: "Ja zo triest! Had wel een beetje een idee waar het heen ging, maar vond het alsnog heftig! Maar o my, ik vind Alex leuk! Hoop stiekem dat hij Mr. Knighley is."

Janneke: "Ja ze moest zich wel gaan ontwikkelen natuurlijk anders loopt het verhaal vast, maar vond het toch erg heftig. Ja Alex is leuk leuk leuk!!! Als hij Mr. Knightley is zou het wel verklaren waarom hij soms zo bot doet en dan weer lief. Hoe moet je je anders een houding geven? Maar het is te voor de hand liggend denk ik..."


En tenslotte...


Janneke: 
"Ik ben bij de ontknoping en durf niet verder te lezen! Straks valt het tegen :)"

Janneke: "Uit... Nu weet ik niet meer wat ik moet doen met mijn leven haha."

Marleen: "Zo erg?! Wel een mooi einde? Ik zal je gelijk appen als ik hem uit heb." 

Janneke: "Is goed dan zeg ik even niets, want ik ben bang om iets te verklappen."

Marleen: "Noooooooo :( 

Janneke: "Heb je hem uit?"

Marleen: "Ja man! Ik wil meer of nog een keer lezen! Dit is echt een van mijn favorieten van dit jaar!"

Janneke: "Ja echt he! Het einde kwam te snel voor mij. Dit is echt mijn absolute favoriet van dit jaar."

Marleen: "Ik ben zo blij dat we hem samen hebben gelezen! En ja het einde had iets uitgebreider mogen zijn... Maar ondanks dat houd ik echt van dit boek en het hoort veel meer aandacht te krijgen. Ik denk dat ik gewoon nog een keer ga beginnen." 

Janneke: "Ja dit boek verdient veel meer aandacht! Wat een verhaal. Het was zo mooi geweest als het einde iets uitgebreider was geweest, want de aanloop was best lang en toen was het ineens voorbij. Maar superleuk om samen te lezen inderdaad! Heb je goed uitgezocht ;) Ik denk dat herlezen de enige optie is, want elk boek hierna gaat tegenvallen." 

Zoals jullie kunnen lezen waren wij razend enthousiast over Geachte Mr. Knightley! Dus ga dit boek lezen allemaal! Het is een prachtig verhaal over liefde, vriendschap, en Sam die ondanks haar verleden meer kan en sterker is dan ze ooit had gedacht!

Een tip van onze kant: ga na het lezen van Mr. Knightley een totaal ander genre lezen, misschien iets spannends, want elk boek na Mr. Knighley in dit genre gaat tegenvallen en zo voorkom je een leesdip! Want dat zou zonde zijn na zo'n geweldig boek! Ook hebben wij zin gekregen om de feelgood klassiekers van bijvoorbeeld Jane Austen erbij te pakken. Dus houd onze spot in de gaten! 

Ben je benieuwd naar onze recensies? Je leest de recensie van Marleen hier en die van Janneke hierReacties op: Buddy read: Geachte Mr. Knightley

Meer informatie

Gerelateerd

Over