Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: King van Olivia Lewis

op 19 augustus 2017 door

Ook in de zomer gaan we gezellig door met onze wekelijkse buddyreads en deze keer lazen Janneke en Marleen het boek King, geschreven door Olivia Lewis. Een boek met hete momenten, een perfecte read voor de zomer zou je zeggen! Vandaag lees je wat zij van het boek vonden. 

Waar gaat King over?

De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?

Marleen: Wat leuk om een keer een boek met jou te lezen, Janneke! En ook tof dat wij stiekem weten wie er achter het pseudoniem van Olivia Lewis gaat! ;) 

Janneke: Heel leuk om samen deze buddyread te doen! Ja dat vind ik ook heel gaaf, maar ik kan je wel zeggen dat omdat ik weet wie er achter het pseudoniem zit, mijn verwachtingen we hoog zijn. Dat maakte dat ik niet kon wachten om aan dit boek te gaan beginnen. De eerste honderd bladzijdes moest ik een klein beetje wennen aan de schrijfstijl. Die vond ik iets aan de grove kant. Op de eerste pagina werd al twee keer het woord f*cking gebruikt. Maar goed misschien is dat een beetje mijn eigen preutsheid of ik moest er even aan wennen. Verderop had ik wel door dat de manier waarop het is geschreven, goed bij het verhaal past. Wat vond jij van de schrijfstijl?

Marleen: Ik vond de schrijfstijl niet zo storend als jij. Wel kon merken dat het echt heel Nederlands was en het taalgebruik van de personages inderdaad wat grof was. Echter paste het wat mij betreft wel bij de personages. Zowel Luci als Joshua passen niet in de wereld waar ze in zitten en moeten op een bepaalde manier hun agressie kwijt en dat doen ze mede door te vloeken als bootwerkers. Waar ik mij aan stoorde dat het er iets te dik oplag dat ze zich probeerden af te zetten tegen hun omgeving door te vloeken en te schelden. Dat was iets te overdreven en had voor mij wel iets minder gekund. 

Janneke: Ja je hebt gelijk! Later in het verhaal begreep ik dat ook wat meer. Na ongeveer de eerste honderd bladzijdes had ik wel het idee alsof ik wat meer in het verhaal zat en toen vloog ik er echt doorheen. 

Marleen: Heel herkenbaar! Ik heb het boek binnen een middagje uitgelezen (oepsie!). Ik moet wel zeggen dat ik de schrijfstijl (afgezien van het gevloek en gescheld) en de beschrijvingen van de erotische scènes absoluut niet onder vind doen van de 'grote' Amerikaanse namen. Ik vind het erg knap dat deze auteur, welke nog behoorlijk nieuw is op deze markt, zich goed staande weet te houden met zo'n debuut. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar het vervolgdeel in deze serie. 

Janneke: Ja helemaal mee eens! De erotische scenes waren heel goed geschreven. Zelfs van de aanloop naar de scenes toe kreeg ik het warm. De spanning spatte echt van de bladzijdes af. Ik was niet zo snel met lezen als jij, maar voor mijn doen ging ik er heel snel doorheen en heb echt van het verhaal genoten. Ik kan echt niet wachten op het vervolg, hoop dat dat niet te lang duurt. Al gaan mijn vermoedens denk ik wel uitkomen na de ontwikkelingen uit het laatste hoofdstuk. Moeilijk om te zeggen zonder spoilers, maar waren de laatste paar bladzijdes voor jou een verrassing?  

Marleen: Nee, het einde kwam inderdaad niet echt als een verrassing, maar dat hoefde voor mij ook niet. Ik ben vooral benieuwd hoe Olivia Lewis het verhaal verder zal uitwerken in de vervolgdelen, want ik vraag me wel een beetje af of je nog 2 delen kunt vullen met dit verhaal. Het lijkt me leuk om dat boek ook met jou te lezen, haha!

Janneke en Marleen hebben genoten van King van de Nederlandse Olivia Lewis. Het is zeker een aanrader, zeker als je fan bent van erotische fictie. Benieuwd wat ze verder nog van het boek vonden? De recensies lees je hier: Janneke & Marleen.Reacties op: Buddy lezen: King van Olivia Lewis

Meer informatie

Gerelateerd

Over