Advertentie

Buddyread: Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

op 27 april 2019 door

Welkom op weer een nieuwe buddy-zaterdag! Gisteren konden jullie al een interview met Marina Folkers lezen en vandaag dus deze buddy en delen we graag met jullie wat wij van Onder de sterren van Montpellier vonden. Al weer het derde boek van Folkers, maar voor Janneke het eerste boek en Nathalie het tweede boek dat ze van deze auteur lazen. 

b77d9c55484a479e845d28daed5a9736.jpg

Over het boek

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met beide handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die voor hem belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij eigenlijk is?

b77d9c55484a479e845d28daed5a9736.jpg

De acties van Cleo

Cleo is de hoofdpersoon uit het boek en heeft in haar leven al heel wat meegemaakt. Dat heeft haar gevormd hoe ze nu is en verklaart de beslissingen in haar leven. Cleo is ook een personage waar je van kunt houden of waar je je soms een beetje aan kan ergeren om dan uiteindelijk van haar te gaan houden. Natuurlijk ging haar leven niet over rozen, maar soms komt ze wel heel erg over als een gewond vogeltje die overal hulp bij nodig heeft en altijd pech heeft. Daarom nemen we je mee door het boek aan de hand van de beslissingen die Cleo maakt in het verhaal met hopelijk een happy end!

Op naar Frankrijk!

Het bedrijf waar Cleo werkt heeft problemen en ze krijgt de mogelijkheid om met een mooie bonus ontslag te nemen. Cleo grijpt deze kans met beiden handen aan want ze had het toch al niet naar haar zin. Daarnaast krijgt ze ook de kans om naar Frankrijk te gaan en alle vervelende mensen en roddels achter zich te laten. 

Janneke: Hoe heerlijk is dat! Alle stomme mensen en het regenachtige Engeland achter je laten en gewoon te vertrekken naar Zuid-Frankrijk! Een beetje wegrennen voor je problemen is het wel, maar als je las waarom kon ik alleen maar denken: gelijk heeft ze! Ook krijg je door deze beslissing in het begin al bewondering voor Cleo. Het klinkt misschien als wegrennen, maar je moet het maar wel durven zo in je eentje! Een goed begin dus in het verhaal voor Cleo. 

Nathalie: Ja heerlijk. Ik snap Cleo ook heel goed dat ze de kans grijpt om een zomer in Zuid-Frankrijk te kunnen doorbrengen en eventjes weg van de problemen die spelen. Alhoewel ik het zelf niet zou kunnen denk ik, want inderdaad, daar is wel lef voor nodig om je baan op te zeggen, ondanks dat er al onzekerheid speelt op je werkplek. Ik vond de omgeving en het huis waar Cleo naartoe gaat om te klussen heel mooi beeldend omschreven. Dat vind ik knap gedaan door Marina Folkers. Ik waan me naast Cleo in Montpellier.

Ontmoeting met Luc

Aangekomen in Frankrijk maakt ze al snel kennis met haar buurman Luc en niet op een hele gezellige manier. Ondanks dat hij niet heel erg hartelijk is, blijft ze naar het teruggaan en om hulp vragen. 

Janneke: Na haar ontmoeting met Luc, komt hij inderdaad niet erg vriendelijk over. Persoonlijk zou ik hem daarom niet zo snel om hulp vragen, maar vanaf dit moment komt Cleo soms een beetje over als een erg hulpbehoevend persoon. Ondanks zijn houding, blijft ze contact met hem zoeken. Dit is natuurlijk wel de basis voor een vriendschap of misschien zelfs meer, maar die hulpbehoevende houding, daar ergerde ik me soms een klein beetje aan. 

Nathalie: Ik vind die ontmoeting bizar en komisch, maar ook zo'n heerlijke komische chicklit-ontmoeting. Aan de ene kant is het goed dat Cleo zijn hulp vraagt na die eerste ontmoeting, maar wel dubbel, omdat hij inderdaad zo stug doet. Maar ja, ik snap het wel, er is op die plek niemand anders en als je dan ontdekt dat je toch een buurman hebt, dan geeft dat ook een fijn gevoel dat er iemand is bij wie je om hulp kan vragen. En als je die hulp ook goed zou kunnen gebruiken. Ik ergerde me er absoluut niet aan, vond het juist mooi dat er op dat moment een wrijving ontstaat tussen Cleo en Luc, want het is duidelijk dat Luc het niet zo op prijs stelt.

Verborgen passie

Wat wil Cleo nu eigenlijk in haar leven? Dat vraag je je als lezer af. Ze zat vast in een baan waar ze niet gelukkig was, heeft geen liefdevolle mensen om zich heel met uitzondering van haar beste vriendin en oma. En nu zit ze in Frankrijk om een huis te verven, waar ze ook niet erg veel verstand van lijkt te hebben of erg veel zin in heeft. Wat maakt Cleo wel gelukkig?

Janneke: Langzaam kom je er achter dat Cleo eigenlijk een heel creatief persoon is en wat haar gelukkig maakt. Maar natuurlijk is ze te bang om dit aan de buitenwereld te laten zien. Heel erg mooi om zo te zien hoe ze zich als persoon ontwikkelt. Zonder controle van haar omgeving kan ze opgaan in wat ze echt graag doet en wordt daar zelfverzekerder van. Go Cleo! 

Nathalie: Ik vond die groei ook mooi om te lezen. Ze heeft een hekel aan haar werk en die eerste stap, ontslag nemen is al een groei. Als ze daarna in Frankrijk de tijd heeft om ook na te kunnen denken wat ze echt wil... En we ontdekken dat ze creatief is, maar zich deze keer niet laat beïnvloeden door negatieve mensen in haar omgeving.

Roddels en geheimen

Roddels en geheimen is iets waar Cleo absoluut niet tegen kan. In haar verleden is regelmatig gekwetst en kan het nu niet verdragen als mensen niet eerlijk zijn of stiekem over haar praten. De reden voor een flinke ruzie met Luc als ze elkaar tegenkomen op een feestje in het Franse dorpje waar ze verblijven. 

Janneke: De ruzie wordt een beetje uit zijn verband getrokken, want omdat Cleo er niet tegen kan dat mensen achter haar rug om praten, gaat ze er meteen vanuit dat het gebeurt. Zelfs als Luc de situatie uitlegt, is ze nog steeds boos. Maar het laat wel zien hoe erg Cleo gekwetst is geweest. 

Nathalie: Na wat Cleo heeft meegemaakt, kan ik me voorstellen dat ze voorzichtiger is met vertrouwen in anderen. En dit is ook wel een van de basisthema's van het verhaal. Ik vind dit thema mooi uitgewerkt.

Vertrouwen

Confiance, vertrouwen, een belangrijk woord in de ontwikkeling van het plot. Kan Cleo Luc nog vertrouwen en heeft ze nog vertrouwen in de toekomst?

Janneke: De ontwikkeling van het plot vind ik eigenlijk het mooiste gedeelte van het boek! Mooi, romantisch en best wel een beetje spectaculair. En dat vertrouwen belangrijk is, komt extra naar voren. Niet alleen moet Cleo een Luc vertrouwen, maar andersom ook. 

Nathalie: Ik vind het hele boek goed uitgewerkt, er zitten helemaal geen saaie stukken in. Door die eerste ontmoeting en wrijving tussen Cleo en Luc die dan ontstaat, verwacht je eigenlijk al wat er gaat gebeuren, maar er gebeurd steeds weer iets. Naar het einde, als dingen steeds duidelijker worden en vertrouwen een heel belangrijk punt wordt, wordt het heel spannend of het toch nog wel goed gaat komen tussen Cleo en Luc.

b77d9c55484a479e845d28daed5a9736.jpg

Conclusie

Janneke: Ondanks dat ik Cleo, vooral in het begin, soms onzeker en hulpeloos over vond komen, maakt ze wel een ontwikkeling door en komt er sterker uit. Ondanks dat we het hierboven wat minder over Luc hebben gehad, mag een mening over hem zeker niet ontbreken. Niet alleen Cleo moet met het nodige omgaan, ook Luc heeft veel meegemaakt en moet het vertrouwen en de lol in het leven weer terugvinden. Ik heb erg genoten van Onder de sterren van Montpellier en het heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar andere boeken van Marina Folkers! 

Nathalie: Dit boek is een heerlijk romantisch chicklit verhaal met een mooie setting die beeldend is geschreven. Je waant je naast Cleo zelf in Montpellier. De personages Cleo en Luc zijn goed uitgewerkt. Beiden hebben ze iets dat ze achter zich willen laten en wat het precies is, wordt langzaam duidelijk. Hierdoor blijf je nieuwsgierig naar deze hoofdpersonages en wil je door blijven lezen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze recensies? Die van Janneke lees je hier en die van Nathalie hier.

Winactie

Ben jij na het lezen van deze buddyread en het interview van gisteren ook nieuwsgierig geworden naar Onder de sterren van Montpellier? Dan hebben wij goed nieuws voor jullie! We hebben namelijk twee boeken om te verloten! Wil jij kans maken op een exemplaar? Schijf dan uiterlijk zondag 5 mei als reactie onder dit artikel waarom jij dit boek graag zou willen lezen en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

b4cadc9a9cb3c3bb80d984b632a69486.png 

Dus waarom wil jij graag Onder de sterren van Montpellier lezen? Laat het ons weten in een reactie om kans te maken op een exemplaar!Reacties op: Buddyread: Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marina Folkers

Marina Folkers

Marina Folkers is schrijfster van de feelgoodromans 'Faye en Sean', 'Zoektocht t...

Gesponsorde boeken