Advertentie

Cockleberry Bay de serie

op 12 augustus 2020 door

De Britse feelgood hit, dat is de sticker die op Het winkeltje in Cockleberry Bay geplakt stond. Als feelgood fan, moest ik dat boek gelezen hebben. Dus schreef ik mij in voor de leesclub hier op Hebban en mocht ik deze zelf coördineren. Na het eerste boek had ik mij onmiddellijk het tweede boek aangeschaft en dan kreeg ik nog eens de kans om deel drie ook te gaan lezen… Kennen jullie deze serie al? 

- door Lizzie -

c09e4c6d9007c49ac07ff66fce91bbc9.png

Over de Cockleberry Bay-serie:

De serie bestaat uit drie delen:

  • Het winkeltje in Cockleberry Bay
  • Ik zie je in Cockleberry Bay
  • Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

Het verhaal gaat over Rosa die de corner shop erft van een onbekende weldoener. Rosa is immers opgegroeid in een weeshuis en rolt nu van de ene baan in de andere. Ze huurt een kamer in Londen bij Josh, waarmee ze geregeld ook het bed deelt. Tot ze op een dag een brief krijgt en zich bij de notaris moet melden, die haar vertelt dat in ze in Cockleberry Bay een winkel heeft geërfd. Rosa laat alles achter zich en verhuist naar daar samen met haar teckel Hot, die ze gered heeft van zijn vorige eigenaar.

c09e4c6d9007c49ac07ff66fce91bbc9.png

Nicola May

Nicola May is een selfmade schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen beheer en het schopte tot bestsellerauteur. Het eerste deel van de serie, stond een maand lang op nummer 1 in de Amazon Kindle Store.

c09e4c6d9007c49ac07ff66fce91bbc9.png

De boeken

Het winkeltje in Cockleberry Bay

Honderd procent Britse feelgood, dat is Het winkeltje in Cockleberry Bay. Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen... of tegenwerken. Nicola May stopt in Het winkeltje in Cockleberry Bay lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists.

Ik zie je in Cockleberry Bay

De cast uit Het winkeltje in Cockleberry Bay is terug in het tweede deel van de Cockleberry Bay-serie: Ik zie je in Cockleberry Bay. Natuurlijk hoofdpersoon Rosa en haar schattige teckel Hot, maar ook haar nieuwbakken echtgenoot. Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie. Ik zie je in Cockleberry Bay is het boek waarin Rosa een enorme karakterontwikkeling doormaakt, en dat weet Nicola May met veel humor en emotie te beschrijven.

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in Een nieuwe kans in Cockleberry Bay, het slot van de populaire serie. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay is net als de eerdere delen van de serie een heerlijk, grappig en hartverwarmend verhaal.

c09e4c6d9007c49ac07ff66fce91bbc9.png

Mijn mening

Ik verwachtte een echte feelgood serie, waar ook wel eens het een en ander verkeerd loopt.
Mijn verwachtingen van de serie zijn dan ook uitgekomen. Rosa en Hot maken heel wat mee in de drie delen in Cockleberry Bay. Net als de andere personages die in de drie delen aanbod komen. De boeken bevatten de nodige drama en humor.
Ik heb regelmatig met een lach op mijn gezicht gezeten tijdens het lezen, zeker met de uitspraken van Titch, de beste vriendin van Rosa is het dikwijls lachen geblazen.

Het enige wat ik wat miste was iets meer diepgang van sommige relaties. Alles blijft in de drie boeken oppervlakkig. Het zijn boeken om te lezen wanneer je je verstand even op nul wil zetten en gewoon wil genieten van een feelgood verhaal waarvan je weet dat na alle regen er weer zonneschijn komt. Is de serie voorspelbaar? Ja. Maar dat mag, dit zorgt er juist voor dat ze zo ontspannend zijn om te lezen. 

May heeft een simpele schrijfstijl, maar zorgt ervoor dat de belangrijkste verhaallijnen in ieder boek nog eens kort herhaald worden, zodat wanneer er wat tijd tussen de delen zit of je hebt een vorig deel niet gelezen, je steeds mee bent.

Recensies

Het winkeltje in Cockleberry Bay
Ik zie je in Cockleberry Bay
Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

c09e4c6d9007c49ac07ff66fce91bbc9.png

Hebben jullie deze zomerse feelgood reeks al gelezen? Of gaan jullie dit in de toekomst nog gaan doen? Reacties op: Cockleberry Bay de serie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicola May

Nicola May

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen...

Gesponsorde boeken