De boekenkast van Nathalie

op 31 augustus 2017 door

In september een hele maand alleen uit eigen kast lezen, samen met We love Feelgood. Mooi, ik heb er heel veel zin in. Ik bezit veel te veel boeken die ik nog niet heb gelezen. Ik zit zo rond 107 en zou er een heel jaar uit eigen kast mee kunnen lezen. Stiekem ben ik vorige maand al veel uit mijn kast gaan lezen. Eigenlijk mag ik van mezelf pas weer nieuwe boeken kopen als ik onder de 100 ongelezen boeken zit.

Maar. Ik ben boekenshopverslaafd en het lukt me maar niet om mijn boekenaantal te verkleinen. En met We love Feelgood komen er zoveel mooie boeken tevoorschijn, die wil ik ook allemaal lezen.
September zal dus een mooie uitdaging voor me gaan worden.


Ga ik dit volhouden heel september, om geen boeken te kopen?
Nee.
Mijn joker heb ik al gereserveerd voor het Boekenfestijn in Utrecht. Hier kan ik al maanden vooraf naar uitkijken en ik ga daar dus mooi heen in september. En daar met een leeg mandje bij de kassa komen is onmogelijk voor mij.


In mijn boekenkast staan alleen ongelezen boeken. Ze wachten geduldig tot ik ze zal pakken. Ik probeer ze op alfabetische volgorde te houden, maar soms passen ze niet meer, en soms maak ik stapeltjes met boeken die ik eerder, of in een bepaalde periode wil lezen (als ik een relaxvakantie in het vooruitzicht heb bijvoorbeeld).


Mijn lievelingsboeken, en boeken van mijn lievelingsschrijvers bewaar ik. Ze zijn nu opgeborgen in een lade onder mijn bed. Ik zoek nog naar waar ik ze een mooie plek in huis kan geven.
Maar andere boeken die ik heb gelezen geef ik door aan vriendinnen of laat ik achter bij minibiebs. Vorig jaar heb ik op een rommelmarkt gestaan met veel oude boeken. Het leverde geen extra boekengeld op (de kostprijs van de kraam had ik ermee uit), maar ik vond het een hele leuke ervaring om mensen boekenadviezen te geven. Als mijn stapel gelezen boeken weer te groot wordt ga ik dat misschien nog een keer doen.


Zie bijgaand een foto van mijn ongelezen boeken. Op de eerste en tweede plank een beetje op alfabetische volgorde.
Op de derde plank een stapeltje boeken die ik op korte termijn wil lezen, pockets (altijd handig om onderweg te kunnen lezen) en tweedehands boeken.

039c7eb02a256946ffc332a6cfee5d36.jpgReacties op: De boekenkast van Nathalie

Meer informatie

Over

Maeve Binchy

Maeve Binchy

Maeve Binchy was een Ierse schrijfster van romans, toneelstukken, korte verhalen...

Sheila O'Flanagan

Sheila O'Flanagan

De in Ierland geboren Sheila O'Flanagan begon haar carriere als handelaar bij ee...

Lindsey Kelk

Lindsey Kelk

Lindsey Kelk schrijft al sinds haar zesde. Ze had alle boeken in haar kamer uit ...

Cathy Kelly

Cathy Kelly

Kelly groeide op in Dublin en werkte lange tijd als journalist voor een Ierse kr...

Marian Keyes

Marian Keyes

Marian Keyes is een van Ierlands meest succesvolle schrijfsters. Ze debuteerde i...

Bianca Nederlof

Bianca Nederlof

Bianca Nederlof (Papendrecht, 1980) had van kinds af aan al een liefde voor taal...

Gesponsorde boeken