Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Boekhandel tipt de dames van We Love Feelgood

op 24 april 2017 door

Wat zou een boekhandel aanraden op het gebied van Feelgoodboeken?

Marieke, Helma, Nathalie, Renate en Sanne van We Love Feelgood namen de proef op de som en zijn in de afgelopen weken bij boekwinkels langs gegaan en hebben zich eens laten tippen. 

Nieuwsgierig wat ons werd aangeraden? 
We zetten alle tips even op een rijtje:

Marieke:
Na het werk ga ik altijd even langs de Read Shop om post weg te brengen, en dus heb ik maar gelijk een Feelgood leestip gevraagd. De medewerker kwam aan zetten met het derde deel van Sante Montefiore's Deverill serie: De laatste roos van de zomer, daar kan ik me wel in vinden. Deel één ligt al klaar.

f915b2f745d53378d673b954ac6139c5.jpgOok heb ik een bezoekje gebracht aan de 'echte' boekhandel. Deze keer Boekhandel Wijs in het centrum. Het aanbod van Feelgood is er niet enorm, maar op de uitstaltafel is toch een heel aantal mooie boeken te vinden die in het genre passen.
De verkoper vroeg wat ik verstond onder "feelgood",  want ze hebben daar niet echt een afdeling voor, maar "het moet goed voelen als je de laatste bladzijde omslaat" was duidelijk genoeg.
De boeken die hij me wilde tippen waren: "Mijn niet zo perfecte leven" van Sophie Kinsella en als tweede de "Deverill serie" van Santa Montefiore. Toen ik vroeg of hij ook nog iets kon bedenken wat niet zo voor de hand lag, kwam hij met "Kom hier dat ik u kus", dan Griet Op de Beeck, een verrassende tip uit de hoek van de literatuur!


b9920492977e76ae16ceda1fe51480aa.png

Helma: Ook ik ben even langs de Read Shop gegaan. Een heerlijke boekwinkel in Uithoorn. De etalage was prachtig ingericht met, hoe kan het bijna anders, de boeken van Santa Montefiori. Maar ook Nora Roberts eiste daar haar plekje op. En in de winkel zelf is er volop aandacht voor het feelgood genre. Gevraagd om de tip, gaf verkoper Edwin Berndsen aan dat je nu gewoon niet om de nieuwste van zowel Montefiori als Roberts heen kan. Als iets minder voor de hand liggende tip gaf hij nog de historische Clifton Reeks van Jeffrey Archer: een verslavende serie over een familie met een groot geheim. En als je niet alleen feelgood wil lezen, maar je je ook nog feelgood wil voelen dan is zijn tip: My Killerbody van Fajah Lourens.

eb87109c1686c5d6322c36981789a471.jpgNathalie:
In Alphen aan de Rijn is mijn favoriete winkel Boekhandel Haasbeek. Ze hebben één verkooptafel met allemaal Feelgoodboeken liggen, altijd een fijne plek om lekker doorheen te snuffelen.
Marjolijn van Haasbeek tipt alle boeken van Jill Mansell. Al zo'n 15 jaar lang blijven haar boeken leuk. En ze heeft goed nieuws, want er komt in mei een nieuwe Jill Mansell uit, Ik zie je op het strand. Leuk om naar uit te kijken.

c9a832aae3a724c9c5731cfc865318e0.jpg

Haar tweede tip zijn de boeken van Jojo Moyes. En er ligt ook genoeg keuze hiervan in hun Feelgood boekenhoekje.



Renate:
Even na mijn werk binnengestapt bij boekhandel de Kler in Wassenaar, gevraagd naar wat zij voor feelgoodboeken aan zouden raden, daar kwam niet 1 maar 4 boeken uit, boeken die al enige tijd uit waren.

Dit waren Tom Michell De pinguinlessen, Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken, Pauline Vijverberg - Het suikervogeltje maar ook nog het Rosie project van Graeme Simsion.

Het leuke aan dit lijstje is dat het hele verschillende boeken zijn, ook namen ze uitgebreid de tijd om te gaan zoeken wat ze konden tippen, kortom een leuk bezoekje met weer een hoop nieuwe ideeen.

Sanne:

1440add41c8b3a541d39630b873ed18e.jpg

Voor het artikel over Waanders in de Broeren las je al een tip in ons heerlijke feelgood genre. Net als Marieke en Helma kreeg ook ik de nieuwste Santa Montefiore aangeprezen: De laatste roos van de zomer, het laatste boek uit de Deverills serie. Ik ben dol op de grote boekhandel in Zwolle, maar ik neus ook regelmatig even bij de boekhandel in ons dorp. De Readshop heeft vaak leuke aanbiedingen en het personeel is er altijd vriendelijk. De medewerkster die ik sprak is zelf dol op thrillers, feelgood las ze niet echt. Haar collega was erg enthousiast over de boeken van... Santa Montefiore en kwam ook met de Deverills serie aan. Zelf viel mijn oog op een klein roze boekje met prachtige bloemen waarover ik al iets had gelezen. Net verschenen en ze kenden het nog niet, maar ik heb afgesproken dat ik het ga lezen en ze laat weten wat ik er van vind. En dát is nou het leuke van de boekhandel om de hoek! Het boek waar ik het over heb is Rode rozen en tortilla's van Laura Esquival. Ook een mooie voor mijn wereldreis voor de reading challenge: "een warmbloedige liefdesroman met vurige passie en pittige Mexicaanse gerechten."

Zijn jullie de laatste tijd nog in een boekhandel geweest, en hebben jullie nog een speciaal boek getipt gekregen? Of misschien zelf een bijzonder exemplaar gevonden? Wij zijn zeer benieuwd!



Reacties op: De Boekhandel tipt de dames van We Love Feelgood

Meer informatie

Gerelateerd