Advertentie

De Feelgood Booktag - Marloes haar favorieten

op 14 juni 2019 door

Vind jij de Booktag ook zo leuk? Wij wel! Inmiddels zijn een aantal feelgoodfans al aan het woord geweest en wat is het leuk om alle antwoorden en favorieten te lezen. Ook lezeres Marloes is fan en stuurde daarom haar eigen antwoorden op. Vandaag lees je over haar laatst gekochte boek, haar leesritueel en favoriete boek! Lees je mee? 

Door Marleen 

Wat is je laatst gekochte boek? 
Mijn laatst gekochte boeken in de boekhandel zijn Er is geen daar daar van Tommy Orange, naar aanleiding van zijn interview in VPRO Boeken, Blonde Dolly van Tomas Ross, omdat ik gewoon al zijn boeken wil hebben. Ik kocht online bij de Boekenkraam nog drie boeken in de Rosemary Beach serie van Abbi Glines en deel 4 van After van Anna Todd, omdat ze daar in de aanbieding waren en deze schrijfster al langer op mijn verlanglijstje stonden. En ik had nog cadeaubonnen van Amazon, dus daar kocht ik P.S. I like you van Katie West (heerlijke young adult romance) en Only the perfects van Elle Thorpe (van haar las ik eerder Only the positives, als gewonnen ebook). Dat was weer genoeg voorraad, voor nu… 

Wat is je leesritueel?
Ik lees vooral in de trein, als ik onderweg naar kantoor of naar huis ben. De laatste tijd lees ik ook steeds vaker in bed voor het slapengaan of in de weekend in de ochtend. Daardoor lees ik nog meer dan anders. 

Heb je een vast leesplekje? Zo ja, waar en hoe zit je daar? 
Tijdens het treinreizen lees ik in de trein of op het perron, soms staand als ik wacht op mijn aansluitende trein. Thuis lees ik meestal zittend of liggend in bed, vaak met een bookseat.

Op welk boek ben je het trotst en waarom? (Dit kan een eigen geschreven boek zijn of bijvoorbeeld een gesigneerd boek)
Ik heb heel wat juweeltjes in mijn boekenkast, zoals de (bijna) complete verzameling van Colleen Hoover, Chantal van Gastel en Tomas Ross. Natuurlijk staat er ook veel feelgood in mijn kast van veel verschillende schrijfsters. Maar het boek waar ik nu graag mee pronk, is A ladder to the sky van John Boyne. Dat boek heeft echt indruk gemaakt en bovendien is de cover zo anders dan gemiddeld. Als ik mijn boekenkast binnenkort weer ga herinrichten, krijgt deze een prominentere plek.

94b9cab4389736780864ac54b441d68f.png

Van welke auteur lees en koop jij alles direct? 
Colleen Hoover
. Zonder twijfel. Wat ze ook schrijft, zonder de synopsis te lezen. Alles is goud wat ze schrijft. Ik lees haar boeken wel meteen in het Engels, want als ik op de vertaling moet wachten, loop ik veel te ver achter. Ik zit op Facebook in de CoHo’s group en daar praat ik met mensen over de hele wereld over de boeken van Colleen. Ik kom er ook in aanraking met andere new adult schrijfster van over de hele wereld, zoals Elle Thorpe. O ja, en Chantal van Gastel hoort ook in dit antwoord. Bij haar koop ik net als bij Colleen alles meteen zodra het verschijnt.

Wat is het mooiste boek in jouw boekenkast? 
Misschien Ooit van Colleen Hoover. Dat verhaal heeft me echt geraakt en blijft in mijn hoofd. Af en toe luister ik de bijbehorende muziek van Griffin Peterson om weer dicht bij het verhaal te komen.

Van welke auteur heb jij de meeste boeken in jouw kast staan?
Tomas Ross
, maar hij schrijft ook zo veel! Daar kan nog weinig feelgood auteur tegenop. Daarna is de grootste verzameling in mijn kast van Colleen Hoover (16 boeken, nog 3 te gaan) en Chantal van Gastel (11 boeken). 

Welk boek zou jij een niet Feelgoodfan cadeau willen doen? 
Ik wist het van Chantal van Gastel. Dit is zo’n mooi verhaal dat het vast iedereen aanspreekt die geen feelgood leest.

Welke internationale auteur zou je nog graag willen ontmoeten?
Colleen Hoover natuurlijk! 

Wat is jouw ultieme feelgoodmomentje?
Knus op de bank met boek op schoot en benen onder een dekentje, met mijn kat Toby naast me.

Wil jij ook een keer deze booktag invullen? Graag, vinden we leuk! Stuur jouw antwoorden (met eventueel een aantal leuke foto's) naar welovefeelgood@gmail.com o.b.v. BOOKTAG en wie weet vind je binnenkort jouw antwoorden hier op de spot!*

Binnenkort lees je in een andere editie de antwoorden van iemand anders, stay tuned

* Door ons je antwoorden en foto's te sturen geef je ons toestemming om deze te gebruiken op onze spot en social media.  

 Reacties op: De Feelgood Booktag - Marloes haar favorieten

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) schreef haar eerste boek Slammed na het horen van een lied...

Tomas Ross

Tomas Ross

Tomas Ross (Den Bommel, 1944) is het pseudoniem van Willem Hogendoorn. Hij i...

Chantal van Gastel

Chantal van Gastel

Chantal van Gastel (1980) is de bestsellerauteur van o.a. Zwaar verliefd!, Zwaar...