De leestip van Marieke

op 20 maart 2022 door

Het is zondag en tijd voor een nieuwe leestip. Net als vorige keer wist Marieke direct welk boek de tip van de week zou worden.

- door Marieke -

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Mijn leestip voor deze week is De Rozentuin van Tracy Rees

Al eerder las ik twee boeken van deze schrijfster. In 2018 las ik samen met Janneke en Sanne het boek Mijn zomers aan zee voor een buddyread. Een prachtig verhaal, vol mooie zinnen en fijne personages. Daarna duurde het even voor er weer een boek van haar werd vertaald. In 2021 kwam Het geheim van Silvermoor uit, een historische roman die verder terug in de tijd ging dan Mijn zomers aan zee, en dit boek kreeg ook een mysterie mee. Ik mocht het boek lezen voor een Hebban buzz en heb daar echt van genoten. 
In 2021 kwam ook Het familieheim van Florence Grace uit, die staat nog op mijn wensenlijstje. Voor dat ik daar aan toe kwam om te lezen werd er opnieuw een boek vertaald uitgegeven: De Rozentuin (2022), die ik nu lees in de Hebban leesclub en het werd direct mijn tip van deze week.

De Rozentuin

Drie sterke vrouwen raken op onverwachte wijze in elkaars levens verstrikt. Zo heeft de rijke maar eenzame Olive radicale plannen voor haar toekomst, waar niet iedereen in haar omgeving het mee eens is. Haar buurmeisje Ottilie geniet ondertussen van haar nieuwe leven in Londen, maar maakt zich zorgen om haar zieke moeder. Hun dienstmeisje Mabs is opgetogen over haar nieuwe baan, die haar redt van een ruig leven op de werf. Een gevaarlijke ontdekking maakt echter dat Olive, Ottilie en Mabs samen moeten werken, om zichzelf en hun geliefden te beschermen...

Mijn mening

De Rozentuin is een heerlijke roman. Ik hou van verhalen over sterke vrouwen. Het speelt begin 19e eeuw waar de vrouwen niet veel in te brengen hadden. Maar er zijn altijd sterke vrouwen geweest, die ondanks de regels toch voor zichzelf wisten op te komen. Wat in dit verhaal bijzonder is, is dat er een vriendschap ontstaat tussen Olive, een rijke vrouw, Otty, een jong meisje van redelijk goed afkomst en Mabs, een jonge vrouw die het armoedige bestaan in een slechte Londense wijk wil ontvluchten en ook voor haar broertjes en zusjes een beter leven wil. Voeg daarbij nog een familiegeheim en een vlotte schrijfstijl en een heerlijke roman is geboren. Het is ingedeeld in niet te lange hoofdstukken, waarbij perspectief constant wisselt tussen de drie vrouwen en dat zorgt ervoor dat je heel makkelijk nog 'even één hoofdstukje' erbij leest, en nog een en nog een...

Ik heb het met veel plezier gelezen en raad het van harte aan.Reacties op: De leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tracy Rees

Tracy Rees

Tracy Rees komt uit Swansea, Wales. Ze studeerde in Cambridge en Londen en werkt...

Gesponsorde boeken