Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De VakantieBieb: gratis boeken lezen deze zomer!

op 18 juli 2018 door

Ken je dat probleem? Je gaat op vakantie en wilt het liefst een hele stapel boeken meenemen. Maar als je je moet beperken tot slechts een koffer en dan ook nog eens het aantal kilo's in de gaten moeten houden, kan dit wel eens lastig worden. Dit kan je natuurlijk oplossen met een e-reader, maar daarnaast hebben we nog een andere handige optie, namelijk: de VakantieBieb!

Door Janneke

Wat is de VakantieBieb?

De VakantieBieb is een app die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. En dan het goede nieuws: de VakantieBieb is voor iedereen! Je hoeft dus geen lid te zijn van de Bibliotheek. De Online Bibliotheek stelt op deze manier boeken beschikbaar voor jong en oud en wil zo het lezen stimuleren. Bovendien is de app beschikbaar in zowel de Apple Store als de Google Play Store. Zo kan iedereen met een smartphone of tablet gebruikmaken van de VakantieBieb. 

Hoe gebruik je de VakantieBieb?

Het gebruik is heel simpel. Download de app in de Apple Store of Google Play Store. Vervolgens kun je je in de app eenmalig registeren of je logt in met je e-mailadres als je de VakantieBieb al eens eerder hebt gebruikt. En dan is het tijd om je boekenkast te gaan vullen! Makkelijker kan het eigenlijk niet. Let wel op dat je een internetverbinding nodig hebt om de e-books op je boekenplank te zetten. Zodra ze er eenmaal op staan, kun je ze lezen zonder internetverbinding. Op de website van de Online Bibliotheek vind je meer informatie over de VakantieBieb. 

Een greep uit de titels

Voor iedereen is er wel wat te vinden in de VakantieBieb. Met ruim 60 e-books is vrijwel elk genre vertegenwoordigd. Nu waren wij natuurlijk vooral erg benieuwd welke feelgoodtitels er beschikbaar waren. Daarom bij deze een greep uit het aanbod. 

4e9bf06215793b094de60aa7aa0c174b.png

9 November - Colleen Hoover

Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover, die altijd uitblinkt in originaliteit en inlijstwaardige quotes.

Alles goed en wel - Mirjam Oldenhave 

Mirjam Oldenhave neemt de lezer mee in de wereld van Julia, die vanwege huwelijksproblemen ineens op straat staat. Maar ze krijgt een kans. Via ene Mario. Als Julia voor zijn zieke tante wil zorgen, dan zorgt hij voor onderdak. Julia stemt toe en niet veel later staat ze aan het hoofd van een huishouding vol bonte figuren: een ernstig depressieve tuinman, een illegale Syrische vluchteling, een kapster die haar salon aan huis heeft (en daar ook andere hand- en spandiensten verricht) en een meisje dat thuis verwaarloosd en mishandeld wordt en dat door mevrouw Smit is opgevangen.

De winkel in Blinkett Street - Sarah E. Ladd

Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. 

Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer? 

93963ff838416c6084f5a23bb63011ea.png

Het geheim van mijn man - Liane Moriarty

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood...

Stel je voor dat je man een brief heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je voor dat je deze brief vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvole zakenvrouw, een toegewijde echtgenote en moeder. Maar de brief die ze vindt zal alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf...

Het meisje uit de trein Irma Joubert

Jakób, een jonge Poolse verzetsstrijder, heeft zijn aanslag op een Duitse gevechtstrein tot in de puntjes voorbereid. De trein blijkt niet gevuld met oorlogsmaterieel, maar met Joden op weg naar Auschwitz...
De zesjarige Gretl is de enige overlevende. Verteerd door schuldgevoelens neemt Jakób haar mee. Drie jaar lang woont ze bij zijn familie, en houden Gretl en Jakób elkaars geheim verborgen.
Na de oorlog stuurt Jakób haar naar Zuid-Afrika in de hoop haar een goede toekomst te geven. Gretl vindt een thuis bij een warm gezin en is er gelukkig - totdat Jakób haar achterna reist, en Gretl opnieuw met de geheimen van haar verleden wordt geconfronteerd.

Versplinterd - Dani Atikins

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy.
Als ze die avond Jimmy's graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar en Jimmy leeft nog... Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. 

Al deze heerlijke titels en nog veel meer kun je nu dus gratis lezen! Let op de actie duurt tot 31 augustus. Ga jij de VakantieBieb-app downloaden? En welke titels wil je gaan lezen?



Reacties op: De VakantieBieb: gratis boeken lezen deze zomer!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave is schrijfster van kinder- en jeugdboeken. In de afgelopen jare...

Irma Joubert

Irma Joubert

Irma Joubert is een Zuid-Afrikaanse schrijfster van historische fictie. Tot 2004...

Liane Moriarty

Liane Moriarty

Liane Moriarty woont in Sydney met haar gezin. Ze brak door met haar vijfde roma...