Advertentie

De week van ... Antoinette

op 06 september 2020 door

De afgelopen weken konden jullie elke zondag genieten van hoe de feelgoodmeiden hun week beleefden. Omdat we het zelf ontzettend leuk vonden om te maken, maar ook omdat de reacties zo leuk waren, hebben we besloten er lekker mee door te gaan. Deze zondag lezen jullie hoe Antoinette's week is verlopen. Wat hield haar bezig, wat heeft ze gelezen en wat was het feelgood- en baalmoment van de week?

- door Antoinette -

Deze week begint het gewone leven weer hier in huis. De sport begint weer en de schoolvakantie is weer ten einde. Door de corona zal school nog grotendeels online plaatsvinden, maar de regelmaat keert wel weer een beetje terug in ons dagelijks leven. Toch was deze week wel een rommelig weekje doordat de ochtenden geregeld vroeg begonnen en het avondeten bijna geen een avond als gezin gezamenlijk plaatsvond door sport of school.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Dagboek van mijn week

Maandag

Vanmorgen begon direct vroeg na de vakantie. Om half vijf was ik al wakker, maar onze jongste dochter moest er ook vroeg uit omdat haar training van zwemmen weer begon. Om zes uur lag ze al in het water. Voor mij heerlijk de tijd om wat te lezen voordat ze weer thuiskwam en de rest van het gezin uit bed kwam. Deze week start het gewone leven hier weer in huis. De schoolvakantie is ten einde en de (online) lessen beginnen weer.

`s Morgens een wasje gedraaid en wat recensies geschreven. Daarna nog wat in huis gerommeld. Na de lunch heb ik verder gelezen in De verborgen kinderen en het eten voorbereid. Na het avondeten was mijn energie vrij laag en lag ik dan ook al vroeg op bed. 

Dinsdag

Helaas begon de dag voor mij niet zo lekker. Slecht geslapen door de pijn en was rond vier uur al uit bed. Als het weer verandert naar vochtig of kouder weer, krijg ik altijd meer pijn, het zal nooit wennen. De dag door maar meer medicijnen genomen en veel moeten liggen. 

Tussendoor geprobeerd wat lichte huishoudelijke klusjes te plegen en het avondeten voor te bereiden. Mijn dochters waren beiden thuis en zaten tussen de online lessen door, gezellig beneden. Het lezen ging niet zo lekker vandaag, mede door de extra medicijnen. 

's Avonds vroeg naar bed en nog even naar Opsporing Verzocht gekeken. Op naar een betere dag!

Woensdag

Gelukkig begon deze dag beter en het beloofde ook nog eens een mooie zonnige dag te worden. Samen met de dochter de bedden afgehaald zodat we deze heerlijk buiten konden laten drogen. Niets zo lekker om `s avonds onder een buiten gedroogde beddengoed te kruipen.

Mijn hoofd en lichaam voelde ook weer wat beter aan. Overdag wat vriendinnen geappt en wat afspraken gepland. Vandaag lukt het me dan eindelijk om De verborgen kinderen uit te lezen. Daarnaast nog wat recensies geschreven en genoten van het mooie weer.

Na het avondeten ben ik begonnen in Giftige spoor van Jet van Vuuren. Samen met Cisca, toevallig ook een van onze vaste Fabulous Feelgood volgers, zal ik vanaf nu maandelijks een Bookchoice gaan lezen en kort bespreken op onze eigen bookstagram.

Donderdag 

Wederom vroeg uit bed vandaag. Dit keer ging de wekker om 5 uur. Onze oudste dochter kan eindelijk weer naar school voor haar praktijklessen. Het wordt een lange dag, maar eindelijk weer fysieke lessen op school! Dit jaar is een belangrijk jaar voor haar omdat ze haar richting meer moet bepalen. Welke kant wil ze nu echt op? Gelukkig is ze al aardig zeker van haar keuze.

In de ochtend kwam mijn broertje nog even langs. 's Middags kon mijn jongste dochter eindelijk naar haar nieuwe school (MBO). Ze zal haar nieuwe klasgenoten gaan ontmoeten. Voor mij een middagje alleen thuis met de honden, na bijna een half jaar de meiden thuis gehad te hebben. Heerlijk even tijd voor mijzelf. Voordat ik besloot te gaan lezen, even wat kleine klusjes in huis gedaan. Daarna in mijn tweede boek begonnen voor het vervolg op de buddyread van Jojo Moyes van afgelopen voorjaar. Samen met Rita en Denise gaan we het tweede boek in de trilogie verder lezen: Leven na jou. In oktober kunnen jullie ons verslag lezen.

`s Avonds lag ik voor de buis voor een van mijn favoriete programma`s. Beste zangers begon weer en dit wilde ik graag zien. Ik heb maar een paar programma's in het jaar die ik echt volgen wil. Verder kijk ik niet echt veel televisie. Ik lees dan toch veel liever een goed boek.

Vrijdag

Deze dag was een relaxed dagje en heb ook niet heel veel gedaan naast mijn dagelijkse dingetjes. Ik heb Giftig spoor uitgelezen. Daarna ben ik verder gaan lezen in Leven na jou en in de avond heb ik een start gemaakt met Verloren familie van Lisa Wingate. Nog niet veel van gelezen, maar het belooft tot nu toe veel goeds.

Zaterdag 

Vanmorgen kwam onze thuiskapster. Heerlijk als het haar weer kort is. Verder is de zaterdag hier meestal een rommeldagje. Om twaalf uur moest onze jongste dochter werken en om vier uur onze oudste dochter, dus mijn man en ik hadden weer eens een avondje samen. Beiden dochter werken in de horeca dus het is meestal de vraag hoe laat ze klaar zijn. Maar vanavond begon Wie is de mol weer. Nog een programma dat ik graag volg. Opeens beginnen de voor mij leuke programma's in een week, Wie zouden de ouddeelnemers zijn in dit jubileum seizoen? 

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Mijn feelgoodmoment van de week

Echt een feelgoodmoment heb ik deze week niet gehad. Mijn dagen zien er veel hetzelfde uit door mijn chronische pijn. Als ik er een moet bedenken dan is het dat ik mij woensdag een stuk beter voelde dan dinsdag en lekker kon genieten van het mooie weer.

Mijn baalmoment van de week

Dat dinsdag een dag met veel pijn en extra medicijnen was. Ook al weet ik dat het kan gebeuren, het overvalt toch elke keer weer.Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jet van Vuuren

Jet van Vuuren

Sinds 2011 schrijft Jet van Vuuren oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoo...

Elizabeth Byler Younts

Elizabeth Byler Younts

Elizabeth Byler Younts is schrijfster van Amish romans. Ze was nog maar een jong...

Lisa Wingate

Lisa Wingate

Lisa Wingate is journalist en auteur. Ze heeft meerdere romans geschreven, waaro...

Gesponsorde boeken