Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 24 januari 2021 door

De eerste maand van het nieuwe jaar zit alweer ruim over zijn helft heen en dit keer deelt Antoinette haar week met jullie. Welke mooie feelgoodmomenten heeft zij deze week mogen beleven of waren er toch wat tegenvallers?

- door Antoinette -

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Mijn boekenweek

Zondag

Nadat we gisteravond met het hele gezin hadden genoten van de Vrienden van Amstel via de stream, was het vanochtend een rustig ochtendje. Ik ben begonnen in De schilder van Barcelona van Ildefonso Falcones die maar liefst ruim 600 pagina's kent. De prachtige cover bleef mij maar roepen dus ik zal mij de komende dagen wel vermaken.

In de middag even een rondje in het bos gemaakt met de honden. Heerlijk dat we hier nog geen twee minuten vanaf wonen. Het is nu met deze rare tijd een welkome afleiding en gelukkig is het hier niet druk en kunnen we rustig lopen. Helaas was de meeste sneeuw wel verdwenen, maar de rust van het bos...heerlijk!

Maandag

Nadat ik in de ochtend wat kleine klusjes had gedaan en dochterlief naar de huisarts was geweest, moest ik nog een telefoontje plegen voor dochterlief. Daarna begonnen voor beide meiden hun online lessen en dook ik op de bank om verder te lezen. Ik geniet van De schilder van Barcelona, maar het lijkt door de vele bladzijden niet echt te vlotten. 

De rest van de dag besloot ik rustig aan te doen. Ik kon het niet echt warm krijgen waarop mijn lichaam reageerde. Onder een dekbed las ik een groot deel van de middag en lagen de honden heerlijk dicht bij mij in de buurt. `s Avonds kroop ik al bijtijds in mijn bedje met de elektrische deken aan. Heerlijk om enigszins te ontspannen voor het slapen gaan.

Dinsdag

In de ochtend zou ik een afspraak hebben, maar deze werd afgezegd. Ik besloot om deze tijd voor een aantal huishoudelijke klusjes te gebruiken. Ik probeer in 2021 elke dag steeds een extra klusje te doen, maar helaas lukt dit niet altijd. Na de koffie moest mijn oudste aan de online lessen en besloot mijn jongste huiswerk te maken. Helaas ligt haar stage sinds dit jaar stil en heeft ze twee dagen om zelf in te vullen. Ze pakt op deze dagen nu vaak haar huiswerk op, maar ze mist haar stage wel.

In de loop van de ochtend nog wat leesmeters gemaakt. Hopelijk lees ik vandaag De schilder van Barcelona uit. Ik vind het tot nu toe een mooi en boeiend verhaal waarbij Barcelona mooi beschreven wordt. Uiteindelijk de rest van de dag geen bijzondere dingen gedaan en was het een afwisselend en vrij ontspannen dagje.

Woensdag

Ja, het is gelukt om gisteren het boek uit te lezen. Ik was erg benieuwd naar De kliniek van Martine Kamphuis en besloot deze vandaag te lezen. Al snel zat ik in het verhaal en uiteindelijk las ik het boek binnen een dag uit.

Onze oudste dochter had vandaag praktijkles waardoor de wekker al vroeg ging. Toen ze om zes uur de deur uitging, had ik de kans om alvast wat te lezen. Heerlijk alleen met de hondjes bij de warmte van de kachel. Omdat onze jongste vandaag vrij was (geen stage), waren we lekker samen thuis. In de ochtend was ze even een uurtje van huis, waardoor ik even verder kon lezen.

De rest van de dag hebben we gewoon lekker samen genoten van een dagje met zijn tweeën en deden we lekker ons ding samen in de woonkamer. Het was een ontspannende dag in deze zo ongewone tijd.

Donderdag

Uiteindelijk werd de afgezegde afspraak van dinsdag vandaag wel een feit. In de ochtend had ik een uurtje bezoek en was daarna van plan om rustig aan te doen. Echter werd ik nog geen half uur later door een kennis gebeld en zat ik ruim een half uur aan de babbel. Ontzettend leuk, maar voor mij was het wel een vermoeiende ochtend. 

Wederom hadden de beiden meiden online les en was het een doorsnee dag voor hun inmiddels. Gelukkig was de droger al aan voordat ik gebeld werd en was het beddengoed heerlijk droog voor de lunch. Uiteindelijk konden we met hulp van de meiden vannacht heerlijk slapen onder een frisgewassen dekbed.

De rest van de dag heb ik rustig aan gedaan en in de middag nog wat leesmeters kunnen maken. Vandaag ben ik begonnen in Opgejaagd  van Gabriel Bergmoser. Een spannende thriller die heerlijk wegleest. In de middag kreeg ik nog een leuke mail dat ik mee mag lezen in de buzz Welkom bij hotel Flanagans van Åsa Hellberg. Ik ben zo benieuwd naar dit boek dat ik reikhalzend uitkijk naar deze buzz.

Vrijdag

Vandaag ziet de dag er niet veel anders uit dan de afgelopen dagen. Mijn dagen lopen vrij gestructureerd waarop mijn lichaam en pijn het beste reageert. Gelukkig heb ik vannacht, voor mijn doen, redelijk goed geslapen. Eens niet tig keer wakker en weinig uren maken. Toch voel ik mij niet minder moe dan anders.

Ik wil vandaag Opgejaagd uitlezen en dan ligt alweer Mijn favoriete flirt van Christine Lauren klaar. Deze heb ik gedownload via de adventskalender afgelopen december. Binnenkort zullen we dit boek bespreken middels een groepsread op Fabulous Feelgood. Altijd weer leuk en gezellig om te doen met de dames. 

Zaterdag

Gisteravond las ik Opgejaagd uit. Een verrassend sterk uitgewerkt boek van een Australische auteur. Ik ben benieuwd naar de verfilming die al in de maak is.

De zaterdag is hier meestal een rommeldagje voor van alles. Onze jongste was werken bij de bakker en thuis rommelden we met zijn drieën lekker aan. Echt veel gelezen heb ik niet gedaan. Ik kreeg een uitleg van de oudste, want tja ik ben echt zo'n digibeet en veel te bang dat ik ergens op druk wat verkeerd is.

Na het avondeten lukte het mij eindelijk om lekker te lezen in Mijn favoriete flirt. Ik ben wel benieuwd hoe dit verhaal zal gaan verlopen.

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Mijn feelgood moment van de week

Dat is toch de extra tijd die ik nu met mijn dochters mag hebben nu ze meer thuis zijn. Ik kan hier, ondanks de corona-gebeurtenissen, van genieten.

Mijn niet zo feelgood moment van de week

Er was niks waarvan ik dacht dat vond ik niet leuk of viel tegen. Misschien komt dit ook wel doordat mijn dagen vrij gestructureerd verlopen.

Ik ben benieuwd hoe jullie week is verlopen. Hadden jullie een mooi of fijn feelgood moment of was er misschien ook wel een niet zo leuk feelgood moment deze week? Laat het ons weten in een reactie.



Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones is een Catalaan in hart en nieren. Hij woont in Barcelona en ...

Martine Kamphuis

Martine Kamphuis

Martine Kamphuis (1963) is een Nederlandse auteur. Naast het schrijven werkt ze ...

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg voelt zichzelf 'tussen de 25 en 85 jaar oud, afhankelijk van mijn h...

Christina Lauren

Christina Lauren

Christina Lauren is de schrijversnaam van het duo Lauren Billings en Christina H...