Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 14 maart 2021 door

Inmiddels duurt het nog maar twee weken voor de klok weer wordt omgezet en we kunnen genieten van langere dagen met zonlicht. Een heerlijk vooruitzicht, maar eerst wil ik graag mijn week met jullie doornemen. Heb ik mooie boeken mogen lezen, of had ik een mindere leesweek?

- door Antoinette-

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Zondag 7 maart

Bij ons is de zondag altijd een dagje van weinig doen. Dit was ook deze zondag het geval. In de middag wandelden we met de hondjes bij ons in het bos en de rest van de dag was het wat eten voorbereiden, wasje draaien en ophangen, lezen en Netflixen. We begonnen zaterdag met de serie Capitani en keken deze zondag af. Ondertussen las ik ook verder in Nulpunt van Thomas Enger en Jorn Lier Horst. Ik lees ook in een Engels boek, maar dit kost mij altijd meer tijd.

Maandag 8 maart

In de ochtend hadden de meiden online les en besloot ik eerst maar eens mijn recensies bij te werken. Ik vind dit altijd het prettigst om te schrijven als ik alleen ben. De honden lagen warm naast mij en de kachel brandde heerlijk. Een relaxed ochtendje dus. Nadat ik de laptop dichtsloeg besloot ik alvast wat eten voor te bereiden, voordat ik verder mocht lezen van mijzelf. Ik lees vandaag Nulpunt uit en ga dan direct in het tweede boek Rookgordijn beginnen. 

In de middag was het een lekker middagje met de meiden, maar na het avondeten bracht een telefoontje een hoop drukte en geregel in het vooruitzicht met zich mee. Uiteindelijk las ik `s avonds niet meer en dook ik mijn bedje in met het vooruitzicht op een chaotisch dagje dinsdag.

Dinsdag 9 maart

Na een onrustig nachtje, waarbij ik een uurtje beneden zat, werd ik belabberd en met hoofdpijn wakker. In de ochtend weinig gelezen omdat ik veel moest bellen of gebeld werd. Mijn hoofd was ook niet echt in de mood om mij te concentreren op het lezen. In de middag moest ik echt even pas op de plaats nemen en heb dan letterlijk ook weinig gedaan. Zelfs lezen lukte mij niet. Ik had ook even anderhalf uur echt tijd voor mijzelf omdat ik alleen thuis was.

Als avondeten besloten we maar lekker eten te bestellen en hoefde ik dus ook niet te koken. In de avond vroeg naar bed gegaan en uiteindelijk sloot ik de dinsdag af met een dagje weinig lezen.

Woensdag 10 maart

Yes! Vandaag mocht ik weer naar de fysio en dit was ook heel hard nodig ondanks mijn regelmatige bezoek aan de fysio. Na de fysio stond er een afspraak op de planning, waardoor mijn ochtend voor mijn doen best druk was. Nadat ik thuis was, heb ik eerst extra medicijnen genomen en ben ik gaan rusten. 

In de middag stond nog een verwacht telefoontje in de planning, maar dit werden er uiteindelijk meerdere. Ik besloot bij een toch nog even langs te gaan gezien de situatie. Weer een druk dagje met weinig lezen. Nadat ik na een uurtje weer thuis was, ging ik wederom liggen. Mijn lichaam stond inmiddels aardig in de protesteer-stand. 

Na het avondeten pakte ik mijn reader erbij en ging ik toch een poging wagen om in de leesontspanning te komen. Uiteindelijk las ik een tiental bladzijden en lag ik wederom op tijd op bed. 

Donderdag 11 maart

Onze jongste dochter van 15 mag vandaag eindelijk weer een dagje naar school (MBO). Alleen wordt dit voor haar een half dagje omdat vanmiddag haar verstandskies getrokken wordt. Ik had besloten dat ik vandaag een rustdagje nodig had en ik alleen maar dingen zou doen die nodig waren of waar ik zin in had.

Ik besloot om mijn alfabet artikel voor morgen nog even na te lopen en wat recensies te schrijven. Natuurlijk stond lezen nu wel op het programma. Eerlijk gezegd moest ik ook wel want ik heb nog wel wat recensieboeken liggen die deze maand nog gelezen moeten worden. Maar het gaat goed komen!

In de middag mee naar de tandarts om daarna het eten voor te bereiden. De rest van de dag weinig bijzonders gedaan en af en toe even gelezen.

Vrijdag 12 maart

Vandaag stond er niet veel op de planning. Onze oudste dochter kon de hele dag werken en de jongste had nog wat napijn van haar kies. Gelukkig heeft ze geen dikke wang of andere klachten. In de loop van de dag zakte de pijn steeds verder weg. Gelukkig voor haar.

Ik rommelde vandaag wat in huis en maakte er vooral een ontspannen dag met mijn jongste dochter van. Ik wil vandaag Rookgordijn graag uitlezen. Een goed verhaal en ik wil gewoon weten hoe het eindigt! 

Zaterdag 13 maart

En alweer weekend. Deze week vloog om voor mij. Ik merk dat ik erg moe ben en mijn lichaam is net een zak zout. Niet gek als ik zie wat ik deze week extra op mijn bordje kreeg. Gisteravond las ik Rookgordijn uit. Vanochtend begon ik in Papieren Paradijs van Marlies Medema. Binnenkort zullen we dit boek in een groepread gaan bespreken. Dit boek stond al op mijn 'wil ik lezen' plankje. Dus ik heb hoge verwachtingen.

Overdag waren allebei de meiden gezellig thuis. Dit was al even geleden dat ze allebei vrij waren. Vanavond mag de oudste nog even een paar uurtjes werken. De zaterdag is hier altijd zo'n rommeldagje. We pakken de klusjes op die blijven liggen. Helaas was het weer niet echt continu lekker. Hier regende het geregeld, afgewisseld met een zonnetje en de wind waaide lekker om het huis heen. Al met al een gezellig gezinsdagje waar ieder lekker zijn ding deed. In de avond nog even Netflixen en mijn week is alweer om.

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Mijn feelgoodmoment van deze week

Toch mijn fysio bezoekje. Ik voelde aan mijn lichaam dat ik vaster zat dan anders. Ik bezoek al heel wat jaartjes inmiddels de fysio en ken mijn lichaam ondertussen goed. Zo fijn om na de fysio weer een paar daagjes losser in mijn vel te zitten!

Mijn niet zo feelgoodmoment van deze week

De drukte die ik had de hele week. Mijn lichaam reageert hier altijd weer op, wat veel vraagt van mijn balans tussen rust en actie. Helaas las ik hierdoor ook minder wat mij altijd ontspanning biedt. 

Ik ben enorm benieuwd hoe jullie week is verlopen. Had jij een fijn of prettig feelgood moment of had je toch een niet zo leuk feelgood moment deze week? Laat het ons weten in een reactie.



Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thomas Enger

Thomas Enger

Thomas Enger (Oslo, 1973) is de zoon van een leraar Engels en Frans, en van een ...

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn bekroonde misdaadserie over inspecteu...

Marlies Medema

Marlies Medema

Marlies Medema is journalist en auteur. Begin 2021 verscheen bij uitgeverij Moz...