De week van ... Antoinette

op 09 mei 2021 door

Vandaag is het Moederdag! Zijn jullie al lekker verwend door de kinderen? De temperatuur belooft vandaag ook nog eens veel goeds, dus geniet ze van het mooie warme weer. Graag deel ik vandaag met jullie mijn week van... Was het voor mij een heerlijke week vol mooie boeken of had ik juist minder tijd voor het lezen en besteedde ik mijn tijd aan andere dingen? 

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Zondag 2 mei

Vandaag hadden we niks op de planning staan. Na wat kleine klusjes in het huis besloten we eind van de ochtend Netflix aan te zetten. Over Marcella kwam ik goede verhalen tegen, dus ons nieuwsgierigheid was gewekt. Na de lunch liepen we eerst heerlijk ons rondje bos met de honden, om daarna verder te kijken naar Marcella. 

Na drie afleveringen was ik er wel even klaar mee en besloot alvast wat eten voor te bereiden en te starten in De sterren boven Bagdad van Gina Wilkinson. Echt veel las ik niet omdat ik hoofdpijn voelde opkomen.

Na het avondeten toch nog een aflevering gekeken omdat we het toch echt een leuke spannende serie vinden. Daarna vroeg naar boven met de jongste dochter om De mol te kijken. Het is ons eerste seizoen dat we de Belgische variant kijken, maar stiekem vinden we deze leuker qua opdrachten dan de Nederlandse versie. Daarna ging de tv uit en besloot ik te gaan slapen.

Maandag 3 mei

Na een niet zo'n ontspannen nacht, duurde het even voor ik echt toekwam om iets te doen. Een was buiten gehangen en in de ochtend met de dochters, die beiden vakantie hebben van school, gelanterfant. Eind van de ochtend moest de ene dochter werken, waarna begin van de middag de andere volgde.

Een middagje voor mijzelf dus. Ik besloot om wat verder te gaan lezen en wat te rommelen in huis. Het was een heerlijk ontspannen middagje. In de avond nog even tv gekeken en lag ik op tijd op bed. Nog een stukje gekeken van Haar naam was Sarah en toen was de dag weer om.

Dinsdag 4 mei

Vandaag wilde ik graag wat recensies schrijven. In de ochtend besloot ik hier gelijk mee aan de slag te gaan voor de kinderen uit bed kwamen. Gelukkig kwam ik al snel in de mood en lukte het mij om de planning die ik in mijn hoofd had af te ronden.

In de middag was de jongste naar een vriendin en zaten mijn oudste en ik even te kletsen over de zomervakantie, boeken (ja ja! Ook zo'n leesfanaat!) en ons blog. Verder las ik vooral in de middag in Hello honey, are you there? van Elly van Driel met de kachel heerlijk aan. Het is wat dat de zomer nog zo ver te zoeken is hè ...

In de avond keken we naar de dodenherdenking en luisterde ik daarna nog naar wat ontspannende muziek.

Woensdag 5 mei

Vanochtend kreeg ik eerst bezoek en was de ochtend zo om. In de middag las ik nog een stukje in De sterren boven Bagdad. Verder was het een dag met weinig bijzonderheden. 

In de avond begon ik in het boek Dingen die we toevertrouwen aan de wind van Laura Imai Messina. Ik heb dit boek al een tijdje op mijn leeslijstje staan. Echt heel veel las ik niet. Ik kwam tot een dertigtal bladzijden. Daarna keek ik nog even televisie en was de dag alweer om.

Donderdag 6 mei

Vandaag waren de meiden thuis en besloot ik maar te kijken wat de dag bracht, op een paar afspraken na. In de ochtend keken we een programma terug en rommelde ik wat in huis. Ondertussen werd de nieuwe wasmachine bezorgd. Eentje met een grotere trommelinhoud en energiezuiniger dan onze oude.

`s Middags las ik nog wat en mocht ik met de jongste mee naar de opticien. Ze kon uiteindelijk niet direct kiezen tussen vier monturen. Ze mag ze nu een paar dagen thuis proberen. Echt top! Na het avondeten plofte ik eerst op de bank En las ik verder in Dingen die we toevertrouwen aan de wind. Het boek is heel anders dan ik had verwacht, maar ben wel benieuwd naar het verdere verloop. Uiteindelijk zocht ik redelijk bijtijds mijn bedje op en keek ik nog even televisie.

Vrijdag 7 mei

Na een slechte nacht met redelijk veel pijn was ik al vroeg beneden. De rest was ook op tijd uit bed, dus zat ik om zeven uur alleen beneden met nog een dochter op haar bed. Het enige wat ik maar kon denken was: Yes! Eindelijk kan ik weer naar de fysio. Helaas kon de vorige keer door omstandigheden niet doorgaan en zat er (echt) te lang tussen voor mijn lichaam. De pijn neemt sinds een aantal maanden meer toe, en ook op andere plekken in de rug, dus is de fysio echt een essentiële factor om stabiel te blijven qua pijn. Nadat ik thuiskwam had ik echt het gevoel mij een stuk vrijer te voelen. Maar wat ik al had verwacht, was helaas waarheid ... het zit echt muurvast.

Na de koffie hing ik een was buiten op en besloot ik even te gaan lezen. In de middag de was opgevouwen en lekker wat aangerommeld en met de honden gespeeld. Toch wel lekker om even te doen waar je zin in hebt als je alleen thuis bent. 

In de avond was ik moe. De fysio en de slechte nacht braken nu op, zowel fysiek als mentaal. Het was een avondje van lezen. Ik las De sterren van Bagdad uit en besloot te starten met De pop van Yrsa Sigurdardottir. Een van de betere Scandinavische auteurs wat mij betreft.

Zaterdag 8 mei

Vanmorgen was ik wederom alleen. Nadat ik een wasje gedraaid had en de droger aanstond, besloot ik alvast het eten wat voor te bereiden. Op de zaterdag eten we meestal pasta en vind ik het heerlijk om zelf de groenten te snijden. 

Bij een bakkie leut pakte ik mijn reader er weer bij en las ik een half uurtje in De pop. Nadat ik wat kleine klusjes in huis had gedaan (de honden sliepen toch), kwam mijn man weer thuis.

Na de lunch besloot ik eerst even te rusten voordat we de honden gingen douchen. Volgende week mogen ze weer naar de hondentrimster (eindelijk even af van de haren in huis). Een leuke klus, maar wel zwaar voor mij. Aan het eind van de middag haalde mijn man de jongste op van haar werk om naar de opticien te gaan. Jaja, ze heeft uiteindelijk een keuze kunnen maken uit twee brillen waar ze steeds tussen bleef twijfelen. Het was een lastige keuze, maar nu heeft ze straks wel een goed en mooi montuur.

Nadat ze thuis waren aten we en besloot ik nog even te lezen in De pop. Wederom een goed boek van deze auteur. `s Avonds kwamen er nog gezellig vrienden op visite. Heerlijk om even bij te kletsen en elkaar te zien.

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Mijn feelgoodmoment: Dat ik naar de fysio kon. Wat kan een mens blij zijn met de fysio zeg!

Mijn niet-zo feelgoodmoment: Eigenlijk had ik geen mindere momenten deze week. Het was een fijne week met weinig gekke of minder leuke dingen.

Ik ben benieuwd naar jullie week en jullie mooie en leuke moederdagcadeau's. Zijn jullie lekker verwend met een mooi boek of een ander mooi cadeau? Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gina Wilkinson

Gina Wilkinson

De Australische Gina Wilkinson is journalist, auteur, documentairemaker en voorm...

Elly van Driel

Elly van Driel

Ik ben Elly van Driel. Geboren op het eiland Tholen in 1942. Op mijn 18e ben ik...

Laura Imai Messina

Laura Imai Messina

De Italiaanse Laura Imai Messina woont sinds 15 jaar in Japan, met haar Japanse ...

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurðardóttir (Reykjavik, 1963) is een IJslandse auteur van zowel kinde...

Gesponsorde boeken