Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van... Diana

op 21 februari 2021 door

"Nou ja zeg, ben ik je gewoon helemaal vergeten in te plannen", zei Helma. Dus na een tijdje geen Week van Diana geplaatst te hebben, ben ik weer terug in de reeks. Afgelopen week hield ik het nieuws bij, werkte ik hard, verwende ik mijn innerlijke zelf, deed ik mijn eerste work-out sinds maanden en las ik in twee boeken.

- Door Diana -

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Maandag

Ken je dat, dat je maandag na het weekend helemaal uitgerust bent en echt het idee hebt dat je vol energie weer aan de slag kan? Ik begon vandaag met een goed gevoel. Ik heb alles onder controle op kantoor - en dat geeft me altijd zo'n fijn gevoel - en ik had het idee dat het leven na de ziekenhuisopname van mijn man weer een beetje normaal zou worden. Vandaag was de eerste dag van de hernieuwde structuur. Na een heerlijke werkdag haalde ik mijn zoon van de opvang, die vanwege carnaval allemaal stippen op zijn gezicht had. He-le-maal op was het kind na een dag hossen. 's Avonds las ik in American Royals van Katharine McGee. Een leuk boek, maar duidelijk wel voor de jongere doelgroep. Ik las lekker op bed in onze hobbykamer met een chakra kaarsje aan tijdens de wandeling van mijn man. 

Dinsdag

Verslapen! Soms is het ook zo fijn om nog even in bed je blijven. Mijn zoon net op tijd op de opvang in zijn alpaca pakje voor de laatste dag carnaval en ik kwam pas tegen tienen op het werk aan. Telefoontje na telefoontje en uiteindelijk had ik op het einde van dag het gevoel dat ik nog maar weinig had gedaan. Dat kwam mede door het nieuws van de avondklok. Ik vind de ontwikkelingen in de politiek - en het politieke spel dat altijd gespeeld wordt - onzettend interessant. De uitspraak van de rechter zag ik niet aankomen. En toen was ik hooked aan het nieuws. Wat zou de uitspraak 's avonds zijn? Toen ik uiteindelijk rond negen uur de tv uitzette voelde ik me leeg. Ik ben zo toe aan wat meer vrijheid. Ik plande dus spontaan met mijn beste vriendinnetje een festivalbezoek zo gauw het weer kan.

Woensdag

Na een goede nacht word ik toch wat pessimistisch wakker. Ik ben heel gevoelig voor het nieuws. Ik snap heel goed hoe beleid werkt en kan daar (helaas) ook conclusies uit trekken. Dat doe ik dus ook en daardoor ben ik niet in een beste stemming. Ik doorbreek dat door een kwartiertje tutten in de badkamer en een heel productieve werkdag. Ik check het weer en ongelooflijk; het wordt dit weekend bijna lenteweer! Na het avondeten lees ik American Royals uit en kijk ik nog een halve aflevering Married at First Sight (lekker fout). Ondanks de spanningen in de politiek heb ik mezelf weer bij elkaar gepakt en een fijne dag gehad.

Donderdag

Vandaag kijk ik uit naar de avond. Het zal weinig lezen worden, want er staat een persoonlijke begeleide meditatie en een healing op het programma. Verjaardagscadeau van mijn beste vriendinnetje. Ik start de dag dus ontspannen en vol goede moed. Toch heb ik weinig concentratie. Ik druil wat voor mijn boekenkast en besluit Als morgen niet bestaat van J. Armentrout als volgend boek te pakken. De eerste pagina's zijn fijn en ik kijk uit naar heel wat fijne leesuurtjes. De healing start later dan gepland en erna ben ik doodop en wat misselijk (dat is normaal), dus ik ga vroeg slapen.

Vrijdag

Ik word in alle rust wakker, ook mentaal. Ik doe wat stretching (ik volg een aantal 21 days challenges en ben nu bezig met een 'beter slapen challenge'). Ik sta op, maak me op en geniet van de rust in mijn lichaam en geest. Ik ben 'leeg' in de positieve zin. Ik zing lekker mee met Chris Delux op 538 en heb een heerlijke productieve studiedag. Na de wekelijkse frietjes begin ik met mijn work-out; de eerste keer sinds de sluiting van de sportschool. Manlief wandelt elke avond 45 minuten, ik doe mijn oefeningen, wij zijn in de zomer in shape, haha. Na mijn oefeningen lees ik nog even in Als morgen niet bestaat, ik herken de schrijfstijl van Armentrout uit haar andere boeken en ik zit dan ook meteen in het verhaal. Ik verwacht dit weekend veel te lezen (aan het strand?). Samen met mijn man luiden we het weekend in met onze traditionele tv-avond (GTST, Nieuwe Buren en in dit geval de laatste aflevering Tempation Island). Ik heb zin in een zonnig weekend!

Zaterdag

Na een heerlijke vrijdagavond met manlief, laat onze zoon ons wat langer slapen. De dag begint dus ontspannen met lezen in Als morgen niet bestaat. Ik zit inmiddels lekker in het verhaal, al denk ik dat me nog wat narigheid te wachten staat. Na het slaapje van zoonlief rijden we naar de boot, die staat nog op de kant ter renovatie. Ik kom echt tot rust aan het water in de zon. We eten party brood en sluiten de dag af met Temptation Island, de laatste aflevering van Joël Borelli en Massa is Kassa. Klaar om uit te rusten voor een lekkere wandeling met het gezin in de Brunsummerheide op zondag.

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Mijn feelgoodmoment deze week

De healing van Sandy. Ik kan zo opladen tijdens haar sessies. De meditaties zijn altijd op mijn energie afgestemd en de healing zorgt ervoor dat ik  weer minimaal een week zorgeloos door kan. Deze keer ging ik er wat onrustig in, maar toen ik eenmaal 'weg' was, stroomde de energie door mijn lichaam. Het meest fijne van de healing/meditatie is de dagen erna, waarin je in een soort rustige roes juist bewust bent van de kleine mooie dingen in het leven.

Mijn niet-zo-feelgoodmoment deze week

De realisatie dat het echt nog even duurt voordat we meer vrijheden krijgen. Het feit dat we eigenlijk niks leuks kunnen doen stemt me bijna depressief. De meditatie/healing kwam dan ook op een goed moment. Ik kan nu weer verder; er is nog genoeg waar we WEL van kunnen genieten. En om dat vast te houden hou ik weer even een social media en nieuws detox. 

Hoe was jouw week? Trek jij de lockdown nog een beetje? Wat doe jij om het draaglijk te maken voor jezelf?Reacties op: De week van... Diana

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katharine McGee

Katharine McGee

Katharine McGee is geboren in 1988 in Mattoon, Illinois. Eerder werkte ze als re...

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...