Advertentie

De week van ... Helma

op 14 juni 2020 door

Met deze gloednieuwe zondagse rubriek blikt een van de Fabulous Feelgood meiden terug op de afgelopen week. Waar zijn we mee bezig geweest, wat hebben we gelezen en wat gaf ons dat fijne feelgood gevoel of wat zorgde voor een regelrecht baalmoment? Vandaag vertelt Helma hoe haar week is verlopen.

- door Helma -

Deze week was ik nog behoorlijk druk aan het werk. Ik werk tijdelijk bij musicalproducent Stage Entertainment en helaas liggen door het Covid 19-virus al die mooie musicalproducties stil tot maart 2021. Dus geen Anastasia, geen Tina (the Tina Turner musical) en geen Lazarus. Jammer, jammer en nog eens jammer. Om straks zowel de theaters als de musicals Corona-proof te krijgen en iedereen weer zo snel mogelijk in de theaters te krijgen zijn de voorbereidingen in volle gang. Gelukkig bleef er voldoende tijd over voor andere dingen.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Dagboek van mijn week

Maandag

Op maandag snel naar de supermarkt voor de boodschappen voor de komende drie dagen en ondertussen De moed van het weesmeisje van Anne Jacobs uitluisteren. Tijdens het koken al luisterend begonnen aan mijn allereerste Jill Mansell voor de Jill Mansell meeleesmaand. Ja, ik weet het: bijna een doodzonde voor elke feelgood liefhebber. Ik schaam me ook diep dat ik nog nooit een boek van haar heb gelezen! Maar ik beloof dat ik dat ga goedmaken, want Ik zie je op het strand vraagt echt naar meer.

Dinsdag

Op dinsdag moest ik het blogartikel over De Onvoldoende van Sara Ney schrijven. De Onvoldoende is het tweede deel in de Hoe sla ik een hufter aan de haak-serie. Ik had me opgegeven voor de blogtour, ondanks dat het eerste deel, De bijles, me maar matig kon bekoren. Ik wilde weten of de serie definitief een NOT zou zijn voor mij. Hier kan je lezen of ik in ben voor deel 3 of dat de serie wat mij betreft linea recta de prullenbak in kan.

Woensdag

Op woensdag ging ik samen met manlief naar de fysio voor de revalidatie. Ik nog steeds voor mijn schouderblessure en hij voor zijn enkel. We zijn een gezellig stel samen zo! De gecompliceerde kuit- en enkelbeenbreuk na zijn valpartij eind februari in de tuin is hersteld met een plaat met zes schroeven in zijn onderbeen. Maar voordat je dan weer een beetje normaal kunt lopen ben je zo maanden verder. Gelukkig gaat het heel langzaam de goede kant op en hoopt hij binnenkort toch weer een balletje te gaan slaan op de golfbaan. Tijdens al die saaie oefeningen bij de fysio is Jill Mansell een fijne afleiding. ’s Avonds op de bank leesmeters gemaakt in Kind 39 van Ilaria Tuti voor de leesclub die ik coördineer. Het is een thriller, maar het neigt eerder naar een psychologische roman: beeldend en bloemrijk geschreven.

Donderdag

Op donderdag weinig spannends gedaan. Ik viel ’s avonds tijdens het lezen telkens op de bank in slaap, haha. En dat terwijl Kind 39 echt spannend was. Dus vroeg onder de wol, nog een poging gedaan om verder te lezen, maar dat was een kansloze actie.

Vrijdag

Op vrijdag eindelijk naar de kapper. En dat was echt nodig! Tijdens de verfbeurt Kind 39 uitgelezen en gestart met Mr. Stone van Lis Lucassen voor opnieuw een blogtour. De boodschappen voor het weekend in huis gehaald en even bij schoonmama langs die de telefoon maar niet opnam. Dus even checken of alles nog ok was. Gelukkig alles in orde, maar met de televisie op geluidssterkte 10 had ze de telefoon niet gehoord.

Zaterdag

Op zaterdag een lekker luie dag in het zonnetje bij het zwembad in het prima gezelschap van Mr. Stone en gestart in De stagiair van Helen Monks Takhar voor de Hebbanbuzz.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Mijn feelgood moment van de week

Met stip het bezoek aan de kapper op vrijdag! Wat heerlijk dat mijn haar eindelijk weer gefatsoeneerd kon worden. Weg met al die grijze haren en de dooie puntjes. Ik voelde me meteen weer een ander mens. 

Mijn baalmoment van de week

Dat was toen mijn oude autootje niet meer wilde starten, nadat hij maandenlang ongebruikt op de oprit had gestaan. Haha, dat was mijn straf omdat ik hem al die tijd genegeerd had. Omdat mijn man zelf geen auto kon rijden, pakte ik telkens zijn auto met airco. In mijn Fiesta moet ik het met open ramen doen en met de warmte van de afgelopen tijd is de keuze dan snel gemaakt. Gelukkig loopt hij na het opstarten weer als een zonnetje. Maar het moment dat hij er de brui aangaf was op zijn zachtst gezegd erg slecht getimed.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? Laat het ons weten in een reactie. Volgende week vertelt Mandy over haar week.Reacties op: De week van ... Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucas...

Helen Monks Takhar

Helen Monks Takhar

Helen Monks Takhar studeerde in 1999 af aan Cambridge University, en werkt...